Pozdravljeni. Star sem 49 let, in že nekaj časa imam težavo s paradontozo.Spodaj levo zadaj so zobje še kar stabilni, potem pa levo manjka 2, 1 se maje, desno 1 maje, desno 2-4 manjkajo, desno 5in 6 majajo. Stanje se je poslabšalo v zadnjih dveh letih, imam začasno protezo. Zanima me rešitev z zobnimi vsadki, glede nadgranje bi se zadovolil z minimalno priporočljivo rešitvijo, kajti glede na trenutni potek bo verjetno zadevo potrebno ponoviti še na drugi strani. Prosim za vaše mnenje.Spoštovani!

Glede na napisano menim, da je vredno obddržati zobe levo spodaj, torej 3,4,5,6.... Vidni sektor in zobe desno spodaj, bi bilo glede na majavost najbrž potrebno odstraniti. Rešitve so snemno ali fiksno pretetične. 
Osnovni program stabilizacije subtotalne proteze obsega vstavitev dveh vsadkov spredaj (pozicija 2 ali 3) in izdelavo proteze z ulito bazo, pričemer bi bilo protezo mogoče ob izgubi zob levo spodaj v prihodnosti nadgraditi (dodelati). Cena opisanega izdelka:
-750 Eur (vsaddek) X 2 = 1500 Eur.
-900 Eur (proteza z ulito bazo) X 1 = 900 Eur.

Lep dan še naprej!


Med 2 in 3 zobom spodaj se je kar naenkrat napihnil žepek,ko nanj pritisnem priteče kri.Dva dni prej sem v avtu imela precej močno pihanje klime,če je od prepiha kaj mi svetujete naj storim da izgine? hvalaSpoštovani!

Opisano stanje je podobno akutnemu vnetju medzobne dlesne, ki je največkrat posledica prisotnosti plaka in bakterij v tem področju. Stanje skoraj gotovo ni povezano  s prepihom. Z medzobno krtačko si očistite in zmasirajte področje med obema zobema. Pri tem bo dlesen najbrž močno krvavela, vsaj nekaj dni. V doglednem času bi se bilo dobro oglasiti pri zobozdarvniku in morda narediti RTG posnetek.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, pišem vam ker sem rahlo obupana. Pred mesecem mi je osebni zobozdravnik izpulil 2-ko levo zgoraj in izdelal akrilatni začasni mostiček, na 3-ko (sem ga morala seveda plačati 64 eur), in mi je že naslednji dan odpadel. Po ponovnem lepljenju mi je držal dobra dva tedna, ko sem morala k dežurnemu, da ga ponovno začasno nalepi-izkazalo se je tudi, da ima sedaj akrilatna krona za 3. na katero je obešen mostiček že lepo luknjo, pa seveda je bilo treba lepljenje plačati in zdaj po 5 dneh je spet popustilo. Moj zobozdravnik je do konec avgusta na dopustu. Zdaj res več ne vem kaj naj, ali naj zdaj vsake 5 dni grem k dežurnemu in za slabih pet minut dela plačujem kar bo tako ali tako popustilo. Naj omenim še to, da kakšne bolj kompaktnehrane niti pogledat ne upam kaj šele da bi jo jedla, saj imam tako službo da sem skozi v kontaktu z ljudmi, in ne morem imeti luknje. Res nevem kaj naj, saj moram za fiksni mostiček počakat vsaj pol leta in kaj če bo s tistim isto. Ostale zobe imam urejene ampak sem vseeno popolnoma razočarana nad tem kako pri nas deluje zobozdravstvo, plačaš za šlamparijo….Spoštovani!

Situacijo, ki jo opisujete rešujemo s snemnim začasnim nadomestkom (mini proteza), ki jo snemate ponoči in med čiščenjem zobovja. Leplenje nadomestka na sosednje zobe je največkrat neuspešno. Imate dve trajni rešitvi:
-izdelava mosta, ki je sicer doktrinarna rešitev, vendar radikalna, saj je potrebno brušenje sosednjih zob (cena; 210 X 3 = 630 Eur)
-vstavitev vsadka (implant), ki je vsekakor boljša rešitev, saj ni potrebno brušenje sosedov (cena ; 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku).
Cena začasnega nadomestka in vsi spremljajoči postopki so vključeni v omenjeno ceno. Vsak nadomestek ima garancijo (tudi začasni)
Upam, da boste kmalu rešili svoj problem.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Imam paradentozo na spodnjih zobeh, densno:2, 3, in 4. Katera zdravila bi bila primerna za zdravljenje in kje jih lahko kupim?Spoštovani!

Parodontalno bolezen ni mogoče pozdraviti s sitemskimi zdravili (kot je meni poznano). Osnove zdravljenja vključujejo lokalni nivo: pouk o ustni higieni in informiranje o vzrokih, profesionalno čiščenje, luščenje in glajenje korenin, kirurgija...

Lep dan še naprej!


Lp..mene zanima če se odloči negdo za zobne luske če je možnost obročnega odplačevanja ter koliko je prvi obrok in kaj vse je treba imet..hwala za odgovor in lpSpoštovani!

Za način odplačevanja se dogovorimo glede na vaše zmožnosti. Račun dobite na dan izgotovitve in ga odplačujete po dogovoru.

Lep dan še naprej!