Pozdravljeni! Zgoraj desno mi manjka štirica…zanima me strošek oz. procedura, da bi imela spet normalen zob, saj me moti luknja ko se nasmejem..(kajti se ne spoznam na te nazive “PREVLEKA”, “KRONA”itd…)Spoštovani!

Vrzel lahko zapremo na dva načina:
-izdelava mostička, pri katerem je sicer potrebno brušenje obeh sosednjih zob in izdelava treh prevlek. Cena:
210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 3 = 630 Eur.
- vstavitev implanta, ki nosi manjkajoči zob, pri čemer ni potrebno poseganje v tkiva sosednjih zob. Cena:
750 Eur (vsadek)
420 Eur (krona na vsadku).

Lep dan še naprej!


Spoštovani,

zanima me, če se pri vas ukvarjate tudi z zdravljenjem dlesni, med spodnjim prvim in drugim sekalcem se mi je na zadnji strani dlesni najprej pojavila bulica, kasneje se je zadeva začela večati in je sedaj velika cca 5 mm, občutek imam, kot da raste ob notranji ploskvi zoba in pa med zobmi, tako, da je s sprednje strani vidna povišana dlesen v medzobnem prostoru, zadeva načeloma ni boleča, je pa moteča. Bil sem pri svojem osebnem zobozdravniku, ki pa mi je napisal napotnico ZZZS za paradontologa. Čakalne vrste so od 300 do 450 dni, zdi se mi, da mi bo v tem času zadeva prerasla zob, ali pa se motim. Zanima me če je to možno pozdraviti pri vas postopek in trajanje takega posega in pa koliko tak poseg stane?

Že v naprej lepa hvala za odgovor,

lep pozdrav,

MatjažSpoštovani!

Za opisano stanje, kakor tudi za druga vnetja dlesni, je ponavadi kriv nek dražeči dejavnik. Z odstranitvijo le tega dlesen zelo hitro ozdravi. Več težko povem brez kliničnega pregleda. Prosim, da me pokličete na 040 294488, da se dogovorimo za pregled. Po pregledu vam lahko podam točno oceno stroškov.

Lep dan še naprej!


Spoštovani gospod Rotar

Živim v Ljubljani in sem star 72 let.
Nosim spodnjo protezo, ki mi povzroča težave, predvsem glede stabilnosti. Odločil sem se za dva vsadka, verjetno to pomeni tudi novo protezo.
Zanima me, koliko bi to stalo.
Lepo vas pozdravljamSpoštovani!

Cena storitve po kateri sprašujete:
-750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur
-900 Eur (proteza z ulito bazo) X 1 = 900 Eur.

Obstaja možnost predelave že obstoječe proteze in fiksacija na vsadke.
Cene vključujejo vse materiale in postopke od začetka do končnega cilja.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me, ali opravljate endoskopsko zdravljenje korenin tudi na koncesijo in kolikšna je čakalna doba? V kolikor pa je poseg samoplačniški, pa kolikšna je cena (potrebujem zdravljenje korenin na 4 in 5 desno spodaj); ter seveda kolikšna je čakalna doba v tem primeru? Najlepša hvala za odgovor.Spoštovani!

Cena posamezne faze zdravljenja je 90 Eur. Za terapijo potrebujemo dve do tri faze. Čakalno dobo poiskušamo prilagoditi nujnosti storitve (nekaj dni do nekaj tednov).

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, stara sem 21 let in že skoraj eno leto mi zobozdravnica endodontsko zdravi spodnjo levo 6. Ker je bilo pri njej neuspešno, me je poslala h specialistu, ki pa pravi, da tudi če pri njem zdravljenje uspe, se lahko vnetje v roku dveh let spet ponovi in takrat bo potrebno zob izpuliti.
Zanima me, če se lahko sama odločim za puljenje zoba, saj nočem več trpeti bolečega čiščenja kanalov in potem tvegati, kdaj se bo bolezen ponovila. V primeru, da bi mi zob odstranili, me zanima, kakšen nadomestek predlagate. Ali bi bil implantat ustrezen?

Lep pozdrav!Spoštovani!

Glede na napisano menim, da je vsadek najbolj primerna rešitev, saj sosednji zobje zaradi nadomeščanja izgubljnega ne utrpijo nobene škode, kot se to zgodi v primeru izdelave mostička. Cena storitve je:
-750 Eur (vsadek)
-420 Eur (krona na vsadku)
V ceno so vključeni vsi postopki in materiali od začetka do končnega cilja.

Lep dan še naprej!