Lep pozdrav!

Start sem 50 let. Pri 38 letih sem imel nesrečo in od takrat imam zgornje zobe protezo, nosilci pa so moji preostali zobje. Sedaj je proteza počila, nekaj mojih zob se maje, nekaj je šlo ven, tako, da spredaj potrebujem novo izvedbo.
Zanimajo    me možnosti izvedbe z implatanti ali brez, približna cena in pa rok izvedbe, ker imam predviden 3 tedenski dopust za popravilo.

Sem zdrav, brez sladkorne, naredil sem pred 1mesecem slikanje, tako, da je kosti dovolj itd. 

Najlepša hvala za odgovor!Spoštovani!

Glede na napisano sklepam, da v zg. čeljusti nimate več svojih zob. Rešitve so naslednje:
-totalna proteza (700 Eur)
-proteza z ulito bazo podprta s štirimi implanti (velika stabilnost, brez nebne plošče)... (3900 Eur)
-fiksno protetična konstrukcija, ki obsega 12 porcelanskih zob, ki so podprti s šestimi vsadki (8280 Eur).

Lep dan še naprej!


Spoštovani. Koliko se plača pri vas injekcija proti bolečini. Ponekod je brezplačna, zato sprašujem. Hvala lepa.Spoštovani!

Anestezija se nikoli ne zaračunava pacientu.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!

Imam razmak med sprednjima dvema zoboma zgoraj in pa med trojko in štirico, tudi zgoraj. Zanima me, če je to možno popraviti oz. spraviti skupaj brez fiksnega aparata? Namreč, ortodontka mi je rekla, da pride v poštev le ta možnost. Ker pa fiksnega aparata ne bi rada nosila pri 21 letih, me zanima, če so tudi druge možnosti.

Za odgovor se Vam najlepše zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam,
Christine EreizSpoštovani!

Najenostavneje je moč popraviti opisano estetsko motnjo z dograditvijo zobnih kron s kompozitno maso. Rešitev je hitra, enostavna, neradikalna (saj trdih zobnih tkiv nepoškodujemo), vendar morda manj trajna kot izdelava estetskih lusk ali kron. Izdelava le teh zahteva brušenje zobne sklenine (kar je ireverzibilen dogodek), postopek je nekoliko dražji, vendar trajen in daje odlične estetske rezultate. Šolski postopek je premik zob s fiksnim aparatom, kar vam je razložila že kolegica.

Lep dan še naprej!


Imam za izpulit in vstavit zob.zanima me ali je možno,da mi že v ponedeljek uredite vsaj začasen zob-če ga je možno dobit že na dan puljenja ?lahko prej po mailu pošljem sliko zobovja,če je potrebno.in cena za začasne zobje?prosim za odg.lp.Spoštovani!

V kolikor gre za vidni sektor vam začasni (največkrat snemni) nadomestek vstavimo takoj po odstranitvi zoba, ki ga lahko uporabljate vse do dneva končnega izdelka na vsadku. Začasni nadomestek je v tem primeru (celostna oskrba) vključen v ceno samega izdelka.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Uničene imam sprednje zobe, nekaj mi jih tudi manjka. Rada bi imela povsem nove sprednje zobe in me zanima časovni termin, v kolikem času bi bilo to možno izvesti.Spoštovani!

V kolikor sem pravilno razumel napisano menim, da potrebujete fiksnoprotetično oskrbo vidnega področja. Če ni drugih bolezenskih stanj (vnetja dlesni, pulpe, periapikalnih tkiv) je mogoče delo dokončati v dveh tednih.

Lep dan še naprej!