Pozdravljeni! Moj 6-letni sin ni nikoli imel tezav z zobmi, redno je hodil na preglede... en mesec nazaj ob zadnjem obisku pa sok....cel kup lukenj na stalnih in mlecnih zobeh....na stalni 6ki mu je pobrusila in naredila plombo, ker pa je zelo obcutljiv na bolecino, je bilo to res mucno gledati (4-letna hci je poseg prestala bp tudi zajokala ni). Zanima me ali izvajate lasersko odstranjevanje kariesa, ali je brez bolecin in seveda koliko stane? Najlepsa hvala, Martina Knap & MaticSpoštovani!

Z laserjem kariesa ne odstranjujemo.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,
zanima me, ali je zgornja keramična prevleka v enem kosu ali po delih oz. več enot,

hvala za odgovor in lep danSpoštovani!

Ena prevleka je samostojno kompaktna enota (en kos).

Lep dan še naprej!


Gre za šestico levo zgoraj. Ker se mi je skoraj vsa odkrušila, me je zdravnik poslal na slikanje zob. Slika je pokazala, da je korenina zdrava, zob me ne boli.
Zdravnik meni, da je edina rešitev puljenje. Ker se nisem odločil za odstranitev, mi je te "škrbine" samo pobrusil kolikor se je dalo. Meni, da lahko tako kar 
ostane, če me bo začelo boleti pa naj pridem, da ga bo izpulil. Ali je glede na zdravo korenino to res edina rešitev? Svetujte mi, ali se ga kljub temu, da je 
pobrušen vse do dlesni, pa tudi v enem delu nekako globlje odkrušen, da na nek način obdržati!

Hvala za nasvet in lep dan!

Spoštovani!

Za željen odgovor bi si moral ogledati RTG posnetek, ki mi ga lahko pošljete na [email protected].

Lep dan še naprej!


Zdravo, imam načeloma zdrave zobe, rada pa bi zamenjala stare zalivke za nove bele in pobelila zobe. Kolikšna je cena takšnega postopka?

Spoštovani!

Cene kompozitnih zalivk so na ceniku (do 65 Eur; tri ploskve).

Lep dan še naprej!


Spoštovani,
 
Star sem 59 let, pred kratkim so mi na zgornji čeljusti izruvali vse preostale zobe (paradentoza). Iz Zagreba imam ponudbe za metodo »ALL ON 4« NOBEL.
Nekako pa bi to najraje opravil doma.  Ali vi izvajate to metodo, kakšna je cena.
Razpolagam tudi z ORTOPANOM v elektronski obliki.
 
Lep pozdrav!
 

Spoštovani!

Sklepam da gre za protetični nadomestek, ki je podprt s štirimi vsadki tipa Nobel. Cena v naši ordinaciji (implanti tipa Bredent, Germany) bi bila 3900 Eur. Cena obsega vse postopke in materiale od začetka do končnega cilja. Ponudbo lahko potrdimo po pregledu ortopana.

Lep dan še naprej!