Pozdravljeni! Pred 3 leti mi je zobozdravnik moral izruvati dva zoba (4ka in 5ka) ker je bilo za zdravljenje prepozno. Enega mi je izruvala zobozdravnica in votlino očistila (sum granoloma). Drugega pa mi je moral odstraniti specialist (Besnica…) saj ni bilo jasno ali ga bo treba poseči operativno…No zadnje ni bilo potrebno a mi votline ni čistil in tudi ne zašil…po treh letih imam še vedno oteklino pored nosa in začutim rahlo bolečino pri pritisku na oteklino. Kam naj se obrnem da se mi tole pozdravi oz operativno poseže kot je to potrebno in ne kot je komu pač “časa na voljo”. Sem samoplačnik in želim da se mi tole pozdravi za vsako ceno saj sem prepričan da mi je tudi ravno to vplivalo na vid, kateri se mi je na očesu pod oteklino v zadnjem letu tako poslabšal da sedaj nosim korekcijska očala. Kam naj se obrnem??
Hvala za pravilno napotitev v naprej!
Lep pozdrav, LjuboSpoštovani! Vabimo vas na pregled in RTG slikanje, kar ponavadi zadostuje za postavitev diagnoze, kar je osnova za terapijo. Za termin prosim pokličite na 040 294488. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,
imam odobreno protetiko, pa bi želela pred samo izvedbo zamenjati zobozdravnika, ker bi rada kombinirala z implatantom, zato me zanima, če je kakšna možnost, da se naročim pri vas in koliko časa bi morala čakati.
Spodaj desno mi manjkajo od 6 dalje, 8 imam še v dlesni , spodaj levo manjkata 6 in 7.
Zgoraj desno manjka 3,4,5 imam krono, 7 apiktomija, levo zgoraj 4 oblečen , 5 improvizacija.
Spodaj bi želela kombinirati z dvemi inplatanti. Zanima me kaj od tega bi lahko naredili za račun ZZZS in koliko bi me stalo ostalo.
Hvala in lep pozdav, MojcaSpoštovani! Glede na napisano menim, da bi bil sledeči načrt najboljši:
-desno spodaj se nadomesti samo šestica: 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku)
-levo spodaj se prav tako nadomesti samo šestica: -II-
-desno zgoraj je možnost rešitve z mostičkom 210 Eur (prevleka) X 4 = 840 Eur ali z vsadkom 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku) + 210 Eur (privesek ali člen)
Protetično zdravljenje vam krije zavarovalnica pri izbranem zobozdarvniku, kjer vam je potekla čakalna doba. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni pred nekako 10 leti ste mi naredili totalno fiksno zgornjo keramično protetiko s katero sem zelo zadovoljen še sedaj. Hvala za to. Sedaj pa je že skrajen čas, da si to naredim še na spodnjih zobeh,ki jih nekaj manjka nekateri pa so tudi majavi. Prosim vas za odgovor če bi mi to bili pripravljeni izvesti s pomočjo koncesije. Slišal sem podatek, da v primeru, da oseba ne koristi zobozdravstvenih storitev 10 let in več opravičena do plačila
fiksne zoboprotetične storitve s strani zavarovalnice. Nisem v delavnem razmerju in prejemam DSP. Hvala za odgovor. Lp BožidarSpoštovani! Hvala za zaupanje. Za rešitev problema v spodnji čeljusti moramo najprej narediti protetični načrt, ki temelji na RTG posnetku, predlog lahko pošljemo na ZZZS , kjer ga bodo potrdili ali zavrnili. Za pregled in posvet prosim pokličite na 040 294488 ali 04/5300 660. Lep dan še naprej!


Z prijateljem imama oba težavo saj imama razmak med zobni spredaj… enki sta dobri vendar imata nekoliko razmaka , dvojki sta morda malo kritični, bi bilo treba malce spremeniti obliko, trojki sta nekoliko špičasti…zanima naju koliko bi stal pregled pri zobotehniko ter nato poseg sam. ali lahko del stroškov krije zavarovalnica? hvala za odgovor lpSpoštovani! Za natančno rešitev, bi morali narediti pregled. Ocena stroškov glede na napisano pa je:
-65 Eur (dograditev prvih sekalcev) X 2 = 130 Eur
-350 Eur (luska ali polnokeramična prevleka na dvojkah) X 2 = 700 Eur.Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Mene zanima ali so otekle boleče vratne bezgavke povezane z včerajšnim puljenjem mlečne korenine,nekaj jo jo še ostalo,malo me kuha,imam slab zadah in vsa spodnja čeljust me boli. hvala za odgovor.
s pozdravi vesnaSpoštovani! Poseg, ki ga opisujete je najverjetnejši vzrok za simptome, ki jih navajate. Lep dan še naprej!