Pozdravljeni! Imam težavo in sicer imam uničene praktično skorajda vse zobe. Delal sem vsak dan od jutra do večera že blizu 15 let in tako ni bilo časa vedno za ustno higijeno (Razen zvečer pred spanjem) + neprestano med spanjem škrtam z zobmi (zaradi tega me je partnerka že nagnala iz postelje, ker ne more spati tako močno bi naj bilo). Sprednji zob imam že narejen na štift, vendar je že deloma okrušen. Spredaj spodaj je še par zobov koliko toliko, vendar tudi te že počasi najeda. Zanima me koliko okvirno bi me prišlo popravilo – najcenejša možnost, saj denarja nimam in bi mogel začeti varčevati. Delam samo jaz in imama 2 otroka, tako, da ne ostane kaj denarja.Spoštovani! Prosim, da pokličete na 04/5300660 ali 040 294488 da se domenimo za termin. Na prvem pregledu vam bomo naredili RTG posnetek in točne ponudbe, ki bodo v skladu z vašimi željami. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, zanima me koliko stane, če se okrušen zob plombira s standardnim belim materialom za zalivke. Hvala, lpSpoštovani! Standardni materiali za transkanini sektor so amalgami, za interkanini pa kompoziti (bele plombe), V kolikor govorimo o standardizaciji s strani zavarovalnice je v tem primeru plomba v celoti kriza s strani ZZZS. Lep dan še naprej!


Spoštovani.

Stara sem 36 let. Imam diganozo generalizirani agresivni parodotitis. Naj za začetek povem, da redno obiskujem zobozdravnika, ki je šele ob zadnjem obisku in pregledu novega ortopana omenil, da nekaj ni uredu in me napotil k parodontologu. Na prvi pregled k parodontologu sem prišla v enem mesecu in doživela šok. Generalizirani agresivni parodontits v napredovali fazi. Zobje se rahlo majejo, kar sama do sedaj nisem opazila. Dlesni mi ne krvavijo. Na prvi poseg sem naročena čez tri mesece. Ker me stanje zelo skrbi, me zanima ali možno, da v teh treh mesecih že izgubim kakšen zob? Kako hitro pride od rahle majavosti do izgube, je možno v teh treh mesecih, ko čakam na poseg? Zanima me tudi kako je možno, da osebni zobozdravnik tega ni opazil prej? Zobe imam drugače lepe in zdrave. Sedaj pazim kaj in kako jem, začela sem uporabljati Decapinol gel in Gengigel ter Curaprox ustno vodo. Poleg nitke sem začela uporabljati še medzobno ščetko.

Za vaš odgovor se vam najlepše zahvaljujem.Spoštovani!

V treh mesecih bolezen ne bo bistveno napredovala. Parodontalna bolezen se ponavadi začne že precej zgodaj, vendar ne kaže motečih simptomov (vsaj za povprečnega opazovalca). Glavni vzroki za parodontalno bolezen (parodontitis) so prisotnost bakterijskega plaka, kajenje, stres in genetske predispozicije. Začetni znaki so krvavitev iz dlesni (gingivitis), povećana globina sondiranja, spremembe na RTG posnetku…

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Stara sem 31 let, skoraj 15 let že imam diagnozo alopecija totalis, glede na to da niso odkrili vzroka bolezni, me zanima vaše mnenje, če je mogoče, da bi bil za to lahko razlog v amalgamskih zalivkah v ustih jih imam namreč 12 v velikih ploskvah, ponekod segajo celo do dlesni in tam mi dlesni krvavijo. zanima me vaše mnenje glede živega srebra, ki se nahaja v amalgamskih zalivkah. Hvala Lp V.Spoštovani!

Po zadnjih podatkih, ki jih imam je amalgam še vedno sredstvo za izdelavo plomb brez vzporedne ali boljše alternative. Količine Hg so za zdravje zanemarljive in jih lahko primerjamo z vsakodnevnimi vnosi s hrano. v kolikor govorimo o žariščih, ki jih ponavadi pri alopeciji iščejo, bi amalgam izključil in se posvetil odkrivanju avitalnih zob, kar ponavadi pričnemo z izdelavo ortopanskega RTG posnetka.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Jutri imam apikotomijo petice zgoraj desno. Zanima me koliko casa traja samm poseg? In kaj pomeni da lahko pride do odprtja sinusne votline pri takem posegu? Najlepsa hvala za odgovor. Lp.Spoštovani!

Pri postopku se ponavadi odreže vršek korenine problematičnega zoba in odstrani bolno, inficirano kost okrog le tega, kar včasih pomeni odstranitev oziroma poškodba kosti, ki ločuje ustno in obnosno votlino (antrooralna komunikacija). Pri postopku se izogibamo dogodku, se pa komunikacija vedno zapre, spontano ali z strokovnim posredovanjem med posegom ali sekundarno po posegu. Poseg traja cca.: 30 min.

Lep dan še naprej!