Pozdravljeni, imam problem z zobmi in sicer leva stran zgorej nimam zoba 4 in 5 zob 6 in 7 pa sta mrtva in sama "škrbina" torej za izpulit. Jaz bi to stran reševala z implatanti in sicer zob 4 in 7 vmes pa mostiček ( če je to primerno ). Sedaj pa nekaj vprašanj. Koliko bi bila cena, puljenje 2x, impatanti 2x in pa protetika za te štiri zobe? Koliko stane dograditev kosti v tem konkretnem primeru (če bo potrebno)? Ali so še kakšni dodatni stroški v tem primeru? V kakšnem času bi imela to urejeno ( se dela po fazah )? Že v naprej se vam zahvaljujem in lep pozdrav, MojcaSpoštovani! Glede na napisano menim, da bi lahko status reševali na opisan način. Cena posega: -750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur. -420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur -210 Eur (vmesni člen) X 2 = 420 Eur. Cena zajema vse postopke in materiale od začetka do končnega cilja. V kolikor je potrebna kostna augumentacija je cena vsadka 1000 Eur. Vsadke lahko obremenimo cca.: 4 mesece po implantaciji, za kar potrebujemo tri obiske, ki si sledijo na teden dni. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Junija imam operacijo dveh zobov. Namreč manjkata mi 4-5 na desni strani, že dalj časa ... In je treba populit še ostanke. Sosednja dva zoba sta zdrava, in razmišljam o implantih. Zanima me, po kolikem času po operaciji je možno izvest implant na obeh zobovih ? Vem da za protetiko se čaka dolgo časa, za to bi imel samo nadomestke začasne. Če bi se to dalo uredit od operacije junija, do konca avgusta, bi bil presrečen !! Hvala za odgovor.Spoštovani! Začasne nadomestke je mogoče narediti in vstaviti takoj po ruvanju dotičnih zob. Vsadke načeloma lahko vstavimo dva meseca po ruvanju. Redkeje se odločamo za implantacijo neposredno po ruvanju zob. Lep dan še naprej!


lepo pozdravljeni Nahajam se kar pred precejšnjim posegom popravila zob in me zanima naslednje. Ker imam paradontozo , mi je zobozdravnik predlagal vstavitev implantov , ker pa mi manjka tudi kost, mi je priporočal dograditev kosti. Zato me zanima, koliko bi me stala dograditev kosti z membrano za eno polovico čeljusti zgoraj. Hvala za vaš odgovor. lp, EdoSpoštovani! Glede na podatke, ki ste mi jih dali vam lahko posredujem ceno, ki vsebuje vstavitev vsadkov skupaj z dograditvijo kosti za eno polovico zg. čeljusti, ki jo nameravate (domnevam) oskrbeti s fiksnoprotetičnim nadomestkom (mostom na vsadkih): -1000 Eur (vsadek z dograditvijo kosti) X 3 = 3000 Eur. Cena vsebuje vse materiale in postopke, ki pripeljejo do končnega cilja (zadostno število vsadkov na desni strani skupaj z umetno kostjo). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, Ostal sem brez dveh zgornjih zob (22 in 21) na to mesto želim vgraditi implantanta, zanima pa me ali je v ceno 420€ za prevleko všteta metalno keramična in če mogoče ponujate tudi cirkonsko nadgradnjo, glede na to da sem zasledil na internetu da je le ta bolj priporočljiva za estetiko sprednjih zob. Za odgovor se Vam že v naprej zahvaljujem. lpSpoštovani! Cena 420 Eur velja za kovinsko keramično prevleko. Možno je narediti tudi polnokeramično katere cena je 700 Eur. Vaš status bi najverjetneje reševali z enim vsadkom in dvema prevlekama tako, da bibila cena: -750 Eur (vsadek) -420 Eur (krona na vsadku, kovinsko keramična) -210 Eur (člen ali privesek) ali -750 Eur (vsadek) -700 Eur (krona na vsadku; polnokeramična) -350 Eur (člen ali privesek). Lep dan še naprej!


lep pozdrav. stara sem 13 let. Med zgornjima enkicama imam okoli 5mm razmaka kaj naj naredim?Spoštovani!

Glede na napisano menim, da bi bilo najbolje zoba preoblikovati oziroma dograditi z kompozitno maso, kar je popolnoma neradikalen postopek. Možno je izdelati tudi estetske luske, ki pa zahtevajo minimalen poseg v trda zobna tkiva.

Lep dan še naprej!