Pozdravljeni,
imam odobreno protetiko, pa bi želela pred samo izvedbo zamenjati zobozdravnika, ker bi rada kombinirala z implatantom, zato me zanima, če je kakšna možnost, da se naročim pri vas in koliko časa bi morala čakati.
Spodaj desno mi manjkajo od 6 dalje, 8 imam še v dlesni , spodaj levo manjkata 6 in 7.
Zgoraj desno manjka 3,4,5 imam krono, 7 apiktomija, levo zgoraj 4 oblečen , 5 improvizacija.
Spodaj bi želela kombinirati z dvemi inplatanti. Zanima me kaj od tega bi lahko naredili za račun ZZZS in koliko bi me stalo ostalo.
Hvala in lep pozdav, MojcaSpoštovani! Glede na napisano menim, da bi bil sledeči načrt najboljši:
-desno spodaj se nadomesti samo šestica: 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku)
-levo spodaj se prav tako nadomesti samo šestica: -II-
-desno zgoraj je možnost rešitve z mostičkom 210 Eur (prevleka) X 4 = 840 Eur ali z vsadkom 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku) + 210 Eur (privesek ali člen)
Protetično zdravljenje vam krije zavarovalnica pri izbranem zobozdarvniku, kjer vam je potekla čakalna doba. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni pred nekako 10 leti ste mi naredili totalno fiksno zgornjo keramično protetiko s katero sem zelo zadovoljen še sedaj. Hvala za to. Sedaj pa je že skrajen čas, da si to naredim še na spodnjih zobeh,ki jih nekaj manjka nekateri pa so tudi majavi. Prosim vas za odgovor če bi mi to bili pripravljeni izvesti s pomočjo koncesije. Slišal sem podatek, da v primeru, da oseba ne koristi zobozdravstvenih storitev 10 let in več opravičena do plačila
fiksne zoboprotetične storitve s strani zavarovalnice. Nisem v delavnem razmerju in prejemam DSP. Hvala za odgovor. Lp BožidarSpoštovani! Hvala za zaupanje. Za rešitev problema v spodnji čeljusti moramo najprej narediti protetični načrt, ki temelji na RTG posnetku, predlog lahko pošljemo na ZZZS , kjer ga bodo potrdili ali zavrnili. Za pregled in posvet prosim pokličite na 040 294488 ali 04/5300 660. Lep dan še naprej!


Z prijateljem imama oba težavo saj imama razmak med zobni spredaj… enki sta dobri vendar imata nekoliko razmaka , dvojki sta morda malo kritični, bi bilo treba malce spremeniti obliko, trojki sta nekoliko špičasti…zanima naju koliko bi stal pregled pri zobotehniko ter nato poseg sam. ali lahko del stroškov krije zavarovalnica? hvala za odgovor lpSpoštovani! Za natančno rešitev, bi morali narediti pregled. Ocena stroškov glede na napisano pa je:
-65 Eur (dograditev prvih sekalcev) X 2 = 130 Eur
-350 Eur (luska ali polnokeramična prevleka na dvojkah) X 2 = 700 Eur.Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Mene zanima ali so otekle boleče vratne bezgavke povezane z včerajšnim puljenjem mlečne korenine,nekaj jo jo še ostalo,malo me kuha,imam slab zadah in vsa spodnja čeljust me boli. hvala za odgovor.
s pozdravi vesnaSpoštovani! Poseg, ki ga opisujete je najverjetnejši vzrok za simptome, ki jih navajate. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, imam problem z zobmi in sicer leva stran zgorej nimam zoba 4 in 5 zob 6 in 7 pa sta mrtva in sama "škrbina" torej za izpulit. Jaz bi to stran reševala z implatanti in sicer zob 4 in 7 vmes pa mostiček ( če je to primerno ). Sedaj pa nekaj vprašanj. Koliko bi bila cena, puljenje 2x, impatanti 2x in pa protetika za te štiri zobe? Koliko stane dograditev kosti v tem konkretnem primeru (če bo potrebno)? Ali so še kakšni dodatni stroški v tem primeru? V kakšnem času bi imela to urejeno ( se dela po fazah )? Že v naprej se vam zahvaljujem in lep pozdrav, MojcaSpoštovani! Glede na napisano menim, da bi lahko status reševali na opisan način. Cena posega: -750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur. -420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur -210 Eur (vmesni člen) X 2 = 420 Eur. Cena zajema vse postopke in materiale od začetka do končnega cilja. V kolikor je potrebna kostna augumentacija je cena vsadka 1000 Eur. Vsadke lahko obremenimo cca.: 4 mesece po implantaciji, za kar potrebujemo tri obiske, ki si sledijo na teden dni. Lep dan še naprej!