Zdravo. Imam eno vprašanje. Zobozdravnik mi je naredil 4 prevleke na zgornjih zobeh. Šestica sedmica na obeh straneh. Ker nisem bil prepričan v izgled sem se odločil za fascinirane prevleke. Se pravi..vidna stran zoba je bela drugo pa je železno. Vendar me sedaj to moti..imel bi rad cel zob bel. Zanima koliko se gibljejo cene? Namreč kadar odprem usta je še vedno vidna kovinska površina kar pa ni ravno estetsko.Spoštovani! Na izbiro imate dve estetski različici: -210 Eur (kovinsko keramična prevleka) -350 Eur (polnokeramična prevleka; Zyrcon) Obe prevleki sta brez vidne kovine. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, V študentskih letih (sedaj jih imam že čez petdeset) sem imela prvič težave z zgornjo enico. V osemdestih letih, po rojstvu dveh otrok, se mi je zob zlomil. Živec so mi takrat odstranili ter v zobno korenino vstavili zatiček. Pred leti sem zobno prevleko zamenjala, pri tem pa se polnitve ni zamenjevalo. Pred kakimi štirimi meseci sem začutila bolečino, zob pa je bil predvsem občutljiv na vročino. Zobozdravnica mi je (sicer samoplačniško) odstranila zatiček in naredila provizoričen zob, ki je pritrjen na sosednja. Ob odstranitvi zatička ni bilo videti kakšnih posebno velikih težav in prepričana sem bila, da se bodo težave hitro rešile. čiščenje kanalov (dvakratno) žal ni bilo uspešno. Nasprotno, vnetni proces se je precej poslabšal, iz zoba je začelo smrdeti, na tkivu tik pod nosom pa je nastala tudi fistula. Zobozdravnica mi je predpisala antibiotike in mi zob odprla. Trenutno je tako zob odprt, bolečin nimam in tudi gnojnega izcedka nimam več, oziroma je čutiti le malenkosten zadah, vendar je tik pod nosnico še vedno prisotna majhna izboklina, ki je občutljiva na dotik. Naslednji teden sem naročena na ponovno čiščenje zobne korenine, zobozdravnica pa je omenjala možnost laserskega zdravljenja in kasneje apikotomije, če le-to ne bi bilo uspešno. Zobno korenino si seveda želim ohraniti, zato sem za preglede in posege pripravljena plačati. Zanima me, koliko časa bi bilo potrebno pri vas čakati na pregled oziroma nadaljnje posege. Skrbi me tudi, če se je mogoče za termin dogovoriti, saj si moram zaradi narave svojega dela čas skrbno planirati. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem, MajdaSpoštovani! Za prvi pregled se lahko dogovorimo relativno hitro ( v nekaj dneh), vendar bi bilo najbolje, da me pokličete na 040 294488 da uskladimo termine. Nadaljne zdravljenje je seveda odvisno od postavljene diagnoze in verjetnostne prognoze, ki jo bom poiskušal določiti na pregledu. V kolikor že imate RTG posnetek mi ga lahko posredujete po mailu še pred obiskom, v nasprotnem primeru pa vam bomo sliko naredili v naši ordinaciji. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Zanima me cena in rešitev za mojo situacijo, in sicer glede svojega zoba(enka). V svojih mladostniških letih sem izgubila pol zoba in mi je zobozdravnica tega dopolnila. Gre za, predvidevam, zob dograjen z materialom za belo zalivko. Ker je minilo že kar nekaj časa je dograjeni del spremenil barvo in sicer je za odtenek ali dva temnejši kot pa moja naravna barva zob. Prav tako je malomarno narejena dolžina tega zoba, in sicer je rahlo krajši kot bi moral biti.Zanima me cena celotnega postopka, torej za dopolnitev zoba, ki bi estetsko ustrezala obliki in dolžini prvotnega zoba. Najlepša hvala za odgovor in lep dan še naprej.Spoštovani! Glede na napisano sklepam, da bi bilo potrebno narediti samo ponovno dograditev s kompozitno maso. Cena posega je 65 Eur. Lep dan še naprej!


Bil sem pri zobozdravniku in mi je, glede na to, da imam šestico spodaj levo praktično 3/4 narejeno iz plombe, svetoval brušenje tega zoba in obdelavo ali nadgradnjo z nekakšnim štiftom, ki bi se ga lepo oblikoval potem zopet v zob. Rekel pa je, da zoba ne bi izpulil. Naj omenim, da imam težave z vneto dlesnijo. Ali vam je poznano kakšen naj bi bil poseg in ali to delate tudi pri vas? V kolikor to delate bi prosil za okvirno ceno.Spoštovani! Glede na prebrano menim, da je na zobu potrebno narediti krono z koreninskim zatičem. Cena posega je: -210 Eur (krona) -30 Eur (koreninski zatič) Lep dan še naprej!


Spoštovani! Nisem prepričana če ste pravi naslov za moj problem, pa vseeno. V ustih, na nebu sem danes začutila bulico veliko kakšnega pol kvadratnega centimetra. Na otip je zelo boleča. Ali bi to lahko bilo nevarno? Je možno da gre za kakšno okužbo, ki bi jo v usta prenesla naprimer z rokami (grizem nohte)?Spoštovani! Brez kliničnega pregleda vam na vprašanje ne morem odgovoriti. Lahko me pokličete na 040 294488 da uskladiva termine za pregled. Lep dan še naprej!