Spoštovani, stara sem 60 let in imam od nekdaj neravne sprednje zobe, z leti pa postajajo te nepravilnosti vedno večje. Zobje so drugače zdravi. Moj zobozdravnik mi je dejal, da je jedina rešitev, da sprednje zobe populi (mogoče bi pustil eno enko) in jih nadomesti z mostičkom. Ali mogoče obstaja kakšna druga možnost? Lepa hvala za odgovor.Spoštovani! Na vprašanje vam brez kliničnega pregleda in RTG posbnetka ne morem odgovoriti. V kolikor imate zdrava tudi obzobna tkiva je prvo sredstvo izbire ortodontska terapija saj je najmanj radikalna. Lep dan še naprej!


Spoštovani, imam težavo,in sicer obe trojki zgoraj sta daljši in izgleda nekako vampirsko bi temu rekla.Dvojki pa sta bolj notri. Sicer me zanima,če bi se dalo trojki zbrusiti in dvojki urediti z luskami,tako da bi bile potem enke, dvojke in trojke vi liniji,kajti tako bi zgledali zobje dokaj ravni. Zanima me Vaš nasvet ali je to v redu kar sem predlagala oziroma kaj bi se dalo drugače narediti,kajti da bi prišla do dokaj lepega videza moram nekaj ukreniti z dvojkami in trojkami. Zanima me kolikšna bi bila cena tega urejanja in cena beljenja zob?Lepo Vas pozdravljam!Spoštovani! Terapija, ki jo opisujete je seveda možna, ni pa nujno, da je prvo sredstvo izbire. V navedenem primeru največkrat svetujemo ortodontsko zdravljenje, ki je neradikalno, vendar največkrat dolgotrajno in bolj ali manj moteče zaradi fiksnega zobnega aparata. Cena posega, ki ste ga navedli sami: -350 Eur (polnokeramiča luska) X 2 = 700 Eur. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, zaradi stalnih težav s petico (mrtev zob, gnojenje), bi si jo dal odstraniti. Zanima me čakalna doba, cena in čas okrevanja? Ker sem športnik, me zanima koliko dni bi po posegu bi moral počivati (kolesarjenje). Hvala za odgovor.Spoštovani! Glede na to, da je poseg enkraten in hiter, se zanj lahko domenimo relativno hitro (za uskladitev terminov me lahko pokličete na 040 294488). Cena posega je 60 Eur. Sam poseg in posledice naj vas ne bi motil pri treniranju. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Lani poleti so se mi na spodnji desni sedmici nenadoma pojavile neznosne bolečine.Zobozdravnica mi povedala da sem imela globoko karies in že takrat napovedala,da je vprašanje ali bo z zobom vse ok,hotela me poslat na RTG da bi mi zob slikali ampak sem ji povedala da sem noseča.Zob je vseeno odprla in mi ga začela z iglicami zdravit na koncu mi ga je zadekala z belim zdravilom in me naročila na ponovni obisk septembra.Takrat sem imela rok poroda in pol nisem šla nazaj.Od zadnjega obiska je minilo 10 mesecev in tudi zob je bil tako dolgo odprt.Zaradi bolečin sem jo v začetku maja obiskala. Poslala me na RTG.Na opravljenem RTG posnetku kaže da gre za ( Ko41-Nerkoza pulpe).Rekla mi je tudi da z njenimi iglicami ne more do kanalov oz da so neprehodni.Zato se obračam na vas kaj narediti.Vsak nasvet bi mi še kako prišel prav.Zanima me tudi se še da ta zob oz korenine sploh pozdraviti ali bom morala k oralnemu kirurgu na puljenje?Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!Spoštovani! Glede na napisano vas prosim, da mi posredujete RTG posnetek dotičnega zoba ali pregledni ortopanski posnetek. Mnenje vam lahko podam, ko si bom ogledal posnetke. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, v zadnjih mesecih imam probleme z zobmi, v nekaj mesecih sem si pridelala 3 mrtve zobe. Ali bo to imelo vpliv na imunski sistem? Zob, v katerem imam zdravilo je brez živca pa me še vedno boli. Ne razumem. Sem brez obeh šestic spodaj, na kakšen način to lahko rešimo. Ali se ukvarjate s parodontlano boleznijo, izvajat presajanje dlesni ali estetsko korekcijo? Je obisk pri Vas možen smao kot samplačnik? Iščem pravega zobozdravnika, ki bi mojo ustno votlino zdravil z vseh vidikov. Torej estetika, paradontologija in nadomeščanje izgubljenih zob. Hvala za odgovor.Ukvarjamo se s problemi, ki jih opisujete. Za natančen odgovor na kakšen način, bi bile stvari rešljive, mi prosim pošljite RTG (ortopan) v digitalni obliki. V kolikor to ni mogoče me prosim pokličite na 040 294488 da uskladiva termine za prvi pregled. Lep dan še naprej!