Spoštovani! Za izpulit imam šestico levo spodaj, ker je zob počil globoko v korenino in se ga ne da več rešiti. Zanima me kakšna je cena (vse skupaj s pregledi, slikanji, estetskim nadomestkom, polna porcelanska krona...)? Hvala za odgovor in lep pozdrav!Spoštovani! Cena odstranitve zoba (z vsemi pripadajočimi postopki in porabljenimi materiali) je 90 Eur. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Sem študentka 4.letnika dentalne medicine; pred približno mesecem dni mi je osebna zobozdravnica na zobu 16 zamenjala okluzalno amalgamsko plombo za MOD kompozit. Pred posegom nisem imela z zobom nobenih težav, od posega dalje pa me močno zaboli ob ugrizu (predvsem trše hrane), bolečina je ostra in mine kmalu po odstranitvi dražljaja. Zaradi tega že en mesec na tej strani ne jem. Zob drugače ni občutljiv na toplo, hladno, tudi na rahel poklep ne. Ne čutim niti, da bi bila plomba previsoka. Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok taki bolečini? Hvala za odgovor in LP.Spoštovani! Amalgam je še vedno najboljše polnilno sredstvo za plombe transkaninega sektorja. Zelo pogosto se po menjavi pojavljajo motne v smislu preobčutljivost na spremembe osmotskega tlaka ali temperaturne spremembe. Glede na napisano pa menim, da je delček dentina ostal nepokrit ali se je eksponiral pri poliranju plombe. Možno je tudi da je plomba pretanka in se ob veliki sili rahlo upogne, kar sproži opisan problem. Včasih se v kompozit ujame zračen mehurček, ki bi pprav tako lahko povzročal podobne probleme. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Stara sem 27 let, pred menoj je še vsa prihodnost in imam resnično katastrofo v ustih, kar se zobov tiče.Zaradi bolezni in slabe genetske osnove sem ostala skoraj brez vseh zob. Dve leti sem čakala na datum na stomatološki kliniki, in ko sem ga končno dočakala in so mi vzeli vse odtise zob, slike in ostalo dokumentacijo in gradivo, se zadeva iz meseca v mesec vleče in me vsakič prestavijo na kasnejši datum. Zanima me ali bi se za pregled pri vas lahko naročila? Kot vsakega od nas, pa me zanima tudi glede plačila in koliko je možna opcija kritja zavarovalnice? Lep pozdrav in najlepša hvala, BarbaraSpoštovani! Menim, da ste na Stomatološki kliniki v zelo dobrih rokah. Vsekakor lahko tudi k nam pridete na pregled in posvet. Podal vam bom možnosti oskrbe in za vsako tudi točno ponudbo. Naročite se lahko na 040 294488. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Zdravnik paradentolog me je napotil na luščenje,glajenje korenin. Ali je postopek boleč, ali prejmeš lokalno anastezijo? Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.Spoštovani! Postopek ni boleč in se izvaja pod lokalno anestezijo. Lep dan še naprej!


Spoštovani, Sprašujem za 13 letno hči, ki je prejela pri osebni zobozdravnici napotnico za endodontista, ker ima težave z enim zobom. Sprašujem, ali se je možno naročiti pri vas z napotnico in v kolikem času vi bil mžen pregled. Hvala za odgovor in lep pozdrav.Spoštovani! V kolikor hči ni registrirana v naši ordinaciji ji storitev lahko opravimo samo samoplačniško. če nima večjih težav jo lahko naročimo konec maja. Lep dan še naprej!