DOBER DAN SPODAJ MI MANJKA TROJKA IN ME ZANIMA KOLIKO BI STAL IMPLANTANT ALI SE LAHKO TUDI PRI VAS SLIKA IN ČE BI LAHKO TO PLAČALA NA VEČ OBROKOV HVALA ZA RAZUMEVANJE.SICER MI JE MOJA ZOBOZDRAVNICA ŽE VSTAVILA ŠTIFT AMPAK NISEM VEČ MOGLA NAZAJ K NJEJ KER SE NI Dalo zmenit na obroke žal HVALA ZA ODGOVORSpoštovani! Cena posega po katerem sprašujete: -750 Eur (vsadek) -420 Eur (krona na vsadku) V ceni so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega rezultata. Možno je plačilo po obrokih. Lep dan še naprej!


pozdravljeni oče je star 65 let in so se mu okrušili zgornji enki in leva dvojka . zanima me kakšni so stroški , verjetno bo rabil mostiček, kajti so zobi vključno s trojkami zelo slabi. tako da bo po vsej verjetnosti rabil mostiček 6 zob . zanima me koliko krije zzzs in koliko mora plačati sam ? hvala za odgovor lp dragicaSpoštovani! Cena posega po katerem sprašujete: -210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 6 = 1260 Eur. ali -350 Eur (polnokeramična prevleka) X 6 = 2100 Eur. V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja, vključno z začasnimi nadomestki. Lep dan še naprej!


Spoštovani, jaz imam zelo slabe zobe (tiste,ki so še ostali).. V mladosti nisem nič skrbel zanje. Imel sem zelo,zelo slabe izkušnje z zobozdravniki (nebi razlagal),in se jih bojim kot hudič križa. Pa me zanima,če obstaja kje kdo,ki bi popravil,zamenjal,nadomestil zobe,ampak pod narkozo (ne lokalno)?? Najlepša hvala za Vaš čas in odgovor.Spoštovani! Z delom v splošni anesteziji se ukvarjajo na stomatološki kliniki. Lep dan še naprej!


Živjo! Imam vprašanje glede puljenja osmic. Stara sem 24 let in s problemom osmic se soočam že več kot 5 let. Večkrat sem bila na dežurni (ponavadi sem menjala trakce), kjer so mi rekli, da bi morala osmice izpuliti. Ko sem to omenila zobozdravnikoma (enega sem zamenjala 2 leti nazaj) sta oba trdila, da to ni potrebno, saj so osmice že zrastle. Vseeno pa se mi pojavljajo na približno vsake 2 meseca vnetja, močne bolečine, teden nefunkcionalnosti, pade mi odpornost, tudi jem težko. Zanima me, ali mi je v takem primeru zobozdravnik dolžan omogočiti puljenje, neglede na njegovo mnenje, da ni potrebno. Oziroma, kako se lahko zagovarjam, da nočem več konstantnih problemov z osmicami in bi se jih resnično rada znebila. Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor. LPSpoštovani! Na pravniška vprašanja o dolžnostih in pravicah zdravnikov ali pacientov vam ne znam odgovarjati. Osmice načeloma izruvamo, v kolikor povzročajo probleme, ki jih opisujete. V kolikor so ti problemi samo subjektivni (brez vidnih znako lokalnega vnetja) je tudi to lahko zadosten razlog za odstranitev. Dotičen poseg je lahko precej grob in zahteven in poleg kratkotrajnih problemov (bolečina, oteklina...) prinese tudi trajne posledice (poškodba živca), zato je odločitev potrebno dobro pretehtati. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, pred kratkim sem opazila, da se mi na štirici desno zgoraj rahlo umika dlesen tako, da se izpostavlja zobni vrat. Opazila sem tudi rahlo krvavljenje iz tega področja, ko si umivam zobe. Kaj lahko storim, da preprečim nadalnje umikanje dlesni? Uporabljam najmehkejšo zobno ščetko, pri ščetkanju nisem pregroba, edino pri uporabi medzobnih ščetk rahlo krvavim. Lep pozdrav, Ana.Spoštovani! Problem, ki ga opisujete je največkrat posledica nepravilnega ščetkanja. Gibi krtačke naj sledijo smeri od dlesni proti zobu. Krvavitev dlesni je posledica vnetja le te in ne njene poškodbe, Vnetje nastopi zaradi prisotnosti bakterij, ki se nahajajo v plaku. Lep dan še naprej!