IMAM KARIES MED 1 IN 2 NA ZGORNJIH ZOBEH..OPAZILA SEM GA KO SEM POGLEDALA Z OGLEDALCEM NA ZADNJO STRAN ZOB.. ALI SE NA SPREDNJIH DVEH ZOBEH DA ODSTRANITI ALI KAJ BODO STORILI Z MOJIMI ZBOMI...BOJIM SE DA MI NE BODO IZRUVALI ZOB KER SI TEGA RES NE ŽELIM SPLOH NE KER SEM TAKO MLADA...HVALA ZA ODGOVOR..LPSpoštovani! Glede na napisano menim, da je problem mogoče sanirati s plombo. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Pogledala sem cenik pa se ne znajdem najbolje,ker nisem našla vseh podatkov. Zanima me, koliko bi me prišlo: Zalivka na dveh ploskvah (odtsranitev stare plombe; poglobitev kavitete, brušenje robov;matrica in izbira barve; vnos restorativnega materiala; prilagoditev okluzije) ter Zdravljenje gang. in polnjenje kanala. Za odgovor sem vam že vnaprej zahvaljujem. LpSpoštovani! Cene storitev po katerih sprašujete: -plomba na dveh ploskvah : 55 Eur. -Zdravljenje gangrene in polnitev kanalov : 90 Eur po seji (potrebujemo cca.: 3 seje) Lep dan še naprej!


Spoštovani dr. Rotar. Imam težavo z dvojko zgoraj in sicer. Zob je mrtev se pravi je tudi sive barve. Zanima me kako je to možno popraviti. Nekoč, mislim, da mi je prejšnji zobozdravnik z inekcijo vbrizgal neko snov ,ki naj bi pobelila notranjost zoba in ta naj bi bil zopet bel. Ali je to izvedljivo in koliko bi to stalo. Ali se kakovost zoba s tem kaj zmanjša. Hvala za vaš čas in lep dan še naprej. KlaraSpoštovani! Opisan problem je najbolje rešiti z izdelavo koreninskega zatiča in umetne zobne krone. Samo z beljenjem ne dosežemo željenega učinka, poleg tega pa s tem tvegamo lom zobne krone in morda celo izgubo zoba. Cena predlaganega posega: -30 Eur (zatič) -210 Eur (kovinsko keramična prevleka) ali -350 Eur (polno keramična prevleka). Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Ze pet let sem brez stirice levo zgoraj saj se je zob v celoti odlomil korenine so pa se vedno noter. V dlesni na tem mestu imam majhno luknjico iz katere se izteka gnoj.Zanima me, ce bi si naredila mosticek ali zobni vsadek ali bi bilo potrebno korenine odstraniti ali jih je bolje ozdraviti. Ali obstaja se kaksna druga moznost razen mosticka ali vsadka. Kaksen bi bil postopek popravila v kolikem casu bi dobila nadomestni zob in priblizna cena. Za odgovore se Vam zahvaljujem. Lep pozdrav!Spoštovani! Glede na opisano klinično sliko menim, da bi bilo zob dobro odstraniti, končno odločitev pa seveda lahko postavim samo RTG diagnostiko. Če se odločite za nadomeščanje zoba, je najboljša rešitev zobni vsadek, saj pri tem načinu ni potrebno brusiti sosednjih zob. Cena: -750 Eur (vsadek) -420 Eur (krona na vsadku) Če se kljub temu odločite za izdelavo mostu: -210 Eur (krona: kovinska keramika) X 3 = 630 Eur Nadomestni zob dobite takoj. V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka, do končnega cilja, vključno z provizorijem. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! V petek sem imela operativni poseg modrostnega zoba desno zadaj(38), ki pa je rastel vodoravno namesto navpično in postiskal ostale zobe naprej. Gospod kirurg mi je dal vse napotke za naprej kako pa kaj bo..Me pa čudi, da imam od petka še vedno zatečen obraz. V spodnjem delu se mi je celo obarval,modro,rumeno...Da je kaj vneto ne bi rekla, saj me samo šivi malo bolijo.Drugih bolečin pa nekako lahko rečem da nimam. Zanima me ali je normalno da imam po 5 dneh še vedno otečen obraz v območju spodnje dlesni ter kako naj to otečenost omilim, saj mi je hlajenje kirurg priporočam le prvi dan po posegu.Najlepša vam hvala za odgovor.Spoštovani! Klinična slika pet dni po posegu, ki jo opisujete, je nekaj povsem običajnega. Hlajenje je najbolj učinkovito takoj po posegu, zato vam je bilo tako tudi svetovano. menim, da ste lahko brez skrbi. Lep dan še naprej!