Spoštovani! Zanima me, če bi želela dva implantata s kostjo, bi pri vas dala 2000€ ali so tu še kakšni drugi stroški? Hvala lepaSpoštovani! Cena za dva vsadka skupaj s kostno dograditvijo je 2000 Eur. Cena vključuje vse postopke in materiale od začetka do končnega cilja. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni.Stara sem 16 let in imam probleme z zobmi.Šla sem na RTG in na posnetku se je videlo da imam še vedno mlečno trojko na levi strani,stalni zob pa stoji v dlesni.Ortodont mi je povedal da moram nositi 3 aparate, prvi bi bil headgear ki bi ga morala nositi 6 mesecev nato zvezdice 2 leti in potem še en preprost aparat.Imam probleme z headgerjem ker ga moram nositi najmanj 16 ur in mi je zelo težko ker imam probleme z migreno in me zdej glava še bolj boli ter imam hude bolečine v čeljusti.Pa me zanima če obstaja kakšna druga rešitev brez aparatov,kakšna operacija karkoli ker me zelo moti vendar nimam nobenih bolečin.Prosim pomagajte Lep pozdravSpoštovani! Alternativa reševanja opisanega problema je relativno enostavna in hitra. Potrebno bi bilo odstraniti tako mlečni kot stalni zob, ki je še vedno globoko v kosti. Na mesto vrzeli vstavimo vijak (vsadek, implant), ki vam nosi umetno krono, ki estetsko in funkcionalno popolnoma nadomesti stalno trojko. Vsadek lahko vstavimo cca.: tri mesece po odstranitvi obeh zob.Po vstavitvi je potreben čas (cca.: tri mesece), da se vsadek zraste s kostjo (osteointegracija) na kar ga lahko obremenimo z novo krono. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Stara sem 25 let in imam resne težave s svojimi zobmi. Veliko so mi jih že zdravili, a mi je do sedaj še vsak zdravljen zob počil in so mi ga kasneje morali izpuliti. Pred kratkim se mi je isto naredilo s 4-ko levo zgoraj. Zob imam sicer še v celoti, vendar je vodoravno presekan na pol. Zobozdravnica mi je dala napotnico za puljenje, vendar me zanima, če je le to res potrebno. Poleg tega me zanima, v primeru, da mi ga spulijo, koliko me stane implantant na tem mestu in zraven še na 5-ki, saj mi tudi ta manjka. Kakšna je razlika v ceni, če si dam narediti mostiček na tem mestu. Rada bi si sicer uredila vse zobe in se naročila na pregled, da bi mi svetovali kaj bi se najbolj splačalo. Poleg omenjenih dveh zob mi manjka tudi 5-ka desno zgoraj in 6-ka levo spodaj ter 7-ka desno spodaj. Koliko bi prišla cena za implantante na sveh teh mestih? Ker sem še vedno študentka, me zanima, kako je s plačilom na obroke, poleg tega pa, kako obširen je sam poseg oziroma koliko časa vse skupaj traja. Sama sem namreč iz Ljubljane, vendar ste me vi najbolj prepričali in bi bila pripravljena na preglede in posege hoditi tudi v Radovljico. Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore in vas lepo pozdravljam!Spoštovani! Cena za poseg levo zgoraj: -750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur -420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur. V mnogih primerih zaradi pomanjkanja prostora na dotičnem mestu vstavimo samo en vsadek, ki nosi dve kroni: -750 Eur (vsadek) X 1 = 750 Eur -420 Eur (krona na vsadku) X 1 = 420 Eur -210 Eur (krona kot privesek ali člen) X 1 = 210 Eur Poseg vstavitve traja cca.: 35 min. Po desetih dneh poberemo šive. Krone montiramo cca. po treh do štirih mesecih, za kar potrebujemo še dva obiska. V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do konca, vključno z začasnimi nadomestki in predhodnimi ruvanji. Cena za most na dotični lokaciji: -210 Eur (kovinsko keramična prevleka, porcelan) X 4 = 840 Eur. Možno je plačevanje po obrokih. Po istem principu si sledijo cene na ločenih lokacijah za petko šestko in sedmico: -750 Eur (vsadek) -420 Eur (krona na vsadku) Lep dan še naprej!


Pozdravljeni ! Rada se bi prijavila na pregled, me pa zanima sledeče; spodaj imam zobe kolikor toliko v redu, razen verjetno 7, 8. levo nimam več, desno je, vendar je boga. Zgoraj je pa stanje porazno. Levo 4. imam štift- potrebno dokončat, 6. ni več, 7. je, ampak boga, 8. ni več, desno imam 1., 2., 3. in 4, nato nič več, so bili spuljeni, ker smo se menili za vsadke, vendar sem nato imela finančne težave in nismo naredili nič. Sedaj sem pa stara 40 let in mi je dovolj. Prosim svetujte mi kaj lahko naredimo in okvirno ceno ter, če lahko storitve plačam na obroke. Hvala za odgovor ter vas lepo pozdravljamSpoštovani! Glede na napisano menim, da bi na vsaki strani zgoraj potrebovali po en vsadek z zobno krono. Cena posega: -750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur. -420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur. V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do cilja. Za pregled me prosim pokličite na 040 294488. Vse storitve je možno plačevati po obrokih. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Pred enim mesecem mi je zobozdravnik zdravil spodnjo desno štirico, korenine mi je napolnil zob pa nato zadelal z belo (prehodno) plombico. Že čez 2 dni sem šel nazaj, ker je me ta zob močno bolel, zobozdravnik pa je odstranil to plombico nato pa je šel z iglico ponovno v oba kanala. Pri obeh sem mel občutek kot da bi jih prepiknil. No nato pa je bilo 25 dni vse super. Danes pa sem zaradi bolečin prejšnji vikend šel nazaj, in mi je ponovil ta postopek in je rekel, da se mi je zagnojilo. Čez eno uro, pa mi je iz teh korenin prišel taki gosti rdeč izcedek (vse skup 10 kaplic). Kot bi bila to gosta kri. Zanima me, če je to nevarno in ali je to bila gosta (temno rdeča) kri, ali je bil zraven kakšne gnojni izcedek. Ter zakaj se mi gnojijo zobne korenine, ko je zob "odprt". Hvala in lep pozdrav!Spoštovani! Glede na napisano menim, da gre za kronični bolezenski proces, ki se odvija ob vrških korenin. Ko vnetje akutno vzplanti, se poveča tlak tekočine (serozne, gnojne, krvave), ki se drenira skozi koreninske kanale navzven, kar ste opazili tudi sami. Problem se rešuje s koreninskim zdravljenjem, ki se ga že izvaja, kot sem razumel. Prognozo tako zdravljenega zoba je zelo težko napovedati tudi če že imamo RTG posnetek. Lep dan še naprej!