lep pozdrav prosim za okvirno ceno za mosticek za 11 zob imam 3vijake ze vstavljene spodni celjusti to bi imela na zdravstvenu karticoSpoštovani! Cena posega po katerem sprašujete: -210 Eur (keramična prevleka) X 11 = 2310 Eur V kolikor imate v čeljusti tri vsadke potem so tri krone na le teh dražje. Cena je potem za 630 Eur večja. Lep dan še naprej!


Lep pozdrav! Pred enim mesecem in pol so mi v spodnjo čeljust vstavili dva implantata (6 in 7, zoba so mi izpulili pred 20 leti). Po vstavitvi sem imela bolečine v ušesu (vneto uho), grlu in še v zgornji čeljusti. Antibiotika ob vstavitvi implantata nisem dobila. Potem so se bolečine popolnoma umirile, po enem mesecu pa se mi je poleg enega implantata naredila bulica, iz katere je tekel gnoj. Doktor je oba implantata odstranil in mi predpisal antibiotik. Rekel je, da en implantat ni bil v redu (se ni pravilno vrasel oz. se je pojavila infekcija, drugega je odstranil zaradi sigurnosti. Ali obstaja možnost, da se po določenem času, ko se kost zaceli, implantata ponovno vstavi in ali je to sploh smiselno, glede na to, da vstavitev sedaj ni bila uspešna? Zakaj vsaditev včasih ni uspešna? Lep dan!Spoštovani! Ko bo kostna masa regenerirala je možno ponovno vstaviti vsadka. Vstavitev ni bila uspešna zaradi infekcije, za katero upamo, da se drugič ne bo pojavila. Vzrok za dogodek je težko najti. Telo je v različnih obdobjih različno dovzetno za opisane probleme, prav tako so posamezniki različni, zato je pravila težko postaviti. Pri posegih se opearter vedno drži pravil sterilnega dela, vendar so včasih, na srečo poredko, rezultati neugodni. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, V torek mi je zobozdravnik odstranil dlesen nad osmico, ki je bila odvecna. Na rano mi je dal dva rumena trakca. Vceraj sem enega spravila ven, drugi pa je ostal notri. Trakec je sedaj bel in razpada (ce to sploh se je trakec), ven ga ne morem dati saj je mocno "pripopan" na rano. Ali bo kaj narobe ce trakec ostane notri? Hvala za odgovor.Spoštovani! Trak je potrebno odstraniti. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Že nekaj časa imam skelenju podobne bolečine na spodnji enki.Zobozdravnik me je poslal na slikanje.Slike so pokazale,da se mi je enka odmaknila od kosti (namreč rineta mi narazen).Noben zob se mi ne maja,mi je pa dejal,da sem nagnjen k paradontozi.Zanim me,če se lahko ta razmik med zobom uredi in kako?Zanima me tudi,če se ta da bolečina podobna skelenju kako preprečiti? Hvala za odgovor inlep pozdrav!Spoštovani! Najenostavnejši način je dograditev in preoblikovanje zobne krone s kompozitnimi masami. Postopek je hiter in neradikalen, vendar se kompoziti s časom lahko zabarvajo. Premik zob v prvotno pozicijo z zobnim aparatom je boljša metoda, vendar počasna in zahteva izdelavo fiksnega aparata za daljše obdobje (eno leto). Postopek je mogoče izvesti, če ni znakov napredovalne parodontalne bolezni. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Imam težave s šestico spodaj, saj je zob počil in ga je potrebno nadomestiti z novim. Zanima me kakšna je pri Vas cena za celoten postopek odstranitve zoba ter nadomestila z novim implatantom. Zanima me torej cena postopka od odstranitve zoba do imlatanta skupaj z prevleko oziroma krono. Hvala za Vaš odgovor in lep pozdrav!Spostovani! Cena posega po katerem sprašujete: -750 Eur (vsadek) -420 Eur (krona na vsadek) -skupaj : 1170 Eur V ceno so všteti vsi postopki in materiali od začetka do končnega rezultata, vključno z ruvanjem zoba. Lep dan še naprej!