Pozdravljeni!

Koliko bi me stalo sledeče - puljenje šestice, koreninsko zdravljenje sosednje petice in potem izdelava mostička?  Zanima me še, če je mogoče šele čez čas (npr. tudi nekaj let) vstaviti vsadek na mesto manjkajoče šestice, če je do tedaj tam mostiček? 
In ali je lahko mostiček vezan samo na en sosednji zob ali morata obvezno biti 2?

LP, KatjaSpoštovani!

Cene storitev po katerih sprašujete:
-60 Eur (ruvanje šestice)
-180 Eur (zdravljenje petice)
-210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 3 = 630 Eur (mostiček)
-750 Eur (vsadek)
-420 Eur (krona na vsadku)
Mostiček na tej lokaciji naj bi bil podprt z dvema nosilnima zobomoma in ne samo s petico. Vsadek se lahko vstavi tudi leta po ruvanju zoba.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni.

Zanima me, če je pri vas možno operacijsko odstranjevanje osmice z napotnico osebnega zobozdravnika? V kolikor je, kakšna je čakalna doba?

Prosim za čimprejšnji odgovor.


Hvala in lepo pozdravljeni.

Vida MojškercSpoštovani!

Posege po katerih sprašujete opravljamo samoplačniško. Cena posega je 90 Eur.

Lep dan še naprej!


Ugotovljena mi je bila parodontalna bolezen, tj šestega in sedmega zoba. Zobozdravnica specialistka za parodontalne bolezni mi je rekla, da  bo kljub  zdravljenju  potrebno dati ven zgornjo in spodnjo sedmico, da bo lahko ozdravila šestico. Ali je res potrebno dati ven tudi spodnjo sedmico. Kako lahko funkcioniraš brez sedmic? Ali se lahko naredi mostič med  šestico-krono  in modrostnim zobom? Kaj če izgubim še šestico. Kašne so variante -mostič, implatant.. kakšne so cene, Kaj je optimalno? Star sem 45 let.

lp

boštjanSpoštovani!

V kolikor se je specialist odločil za odstranitev sedmic mu morate zaupati. Če jih želite nadomestiti imate dve možnosti:
-izdelava mostiča med šestico in sedmico. Trajnost nadomestka je odvisna od trajnosti posameznih zob. Potrebno je brušenje obeh zob nosilcev. Cena:-210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 3 = 630 Eur.
-vstavitev vsadka je vsekakor boljša rešitev saj se izognete brušenju sosedov, implantacije pa spadajo med najbolj zanesljive protetične storitve. Cena: 750 Eur (vsadek) + 430 Eur (krona na vsadku)= 1170 Eur.

Lep dan še naprej!


Spoštovani!
Pod mostičkom (4 zobje zgoraj) je paradontologinja na zadnjem zobu opazila karies. Kako je zadevo mogoče rešiti? Je potrebno na novo narediti cel mostiček ali je možna kakšna druga rešitev. Se je pri vas še mogoče vpisati v register in kakšna je čakalna doba? Hvala za odgovore.Spoštovani!

V kolikor zobna gniloba ne sega pregloboko pod rob prevleke ali na drugi strani pod rob dlesne je problem moč odstraniti brez menjave mostu. Če to ni mogoče je krone bolje odstraniti. Mostička ni potrebno uničiti če je cementiran z začasnim oziroma mehkim cementom.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, zaradi groznega zobobola sem odšla k osebni zobozdravnici.
Odprla mi je zob brez živca, poslala na slikanje, nato pa sem dobila napotnico za zobnega kirurga.
Na njej piše periapikalni absces brez fistule, stopnja nujnosti: redno.

Zanima me, kaj naj storim, ker imam odprt zob, ven in okoli tečeta gnoj in kri.
Da o bolečinah niti ne govorim, saj so kljub močnim protibolečinskim tabletam neznosne.

Do kirurga lahko pridem s to napotnico šele čez 2 meseca.

Kako naj omilim bolečino?Spoštovani!

Odločitev o terapiji bi lahko postavil po rtg in kliničnem pregledu. Prva stopnja reševanja problema je obravnava koreninskega kanala. Če prav razumem napisano so vam to že poiskušali narediti. V kolikor neuspešno se lahko zatečemo k apikotomiji oziroma operaciji vrška. Zadnja rešitev je seveda odstranitev zoba. Če hude bolečine spremljajo otečene bezgavke in morda povišana temperature svetujem tudi sistemski antibiotik. 

Lep dan še naprej!