Boštjan sprašuje:

Ugotovljena mi je bila parodontalna bolezen, tj šestega in sedmega zoba. Zobozdravnica specialistka za parodontalne bolezni mi je rekla, da  bo kljub  zdravljenju  potrebno dati ven zgornjo in spodnjo sedmico, da bo lahko ozdravila šestico. Ali je res potrebno dati ven tudi spodnjo sedmico. Kako lahko funkcioniraš brez sedmic? Ali se lahko naredi mostič med  šestico-krono  in modrostnim zobom? Kaj če izgubim še šestico. Kašne so variante -mostič, implatant.. kakšne so cene, Kaj je optimalno? Star sem 45 let.

lp

boštjan


Zobozdravnik Tomaž Rotar odgovarja:

Spoštovani!

V kolikor se je specialist odločil za odstranitev sedmic mu morate zaupati. Če jih želite nadomestiti imate dve možnosti:
-izdelava mostiča med šestico in sedmico. Trajnost nadomestka je odvisna od trajnosti posameznih zob. Potrebno je brušenje obeh zob nosilcev. Cena:-210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 3 = 630 Eur.
-vstavitev vsadka je vsekakor boljša rešitev saj se izognete brušenju sosedov, implantacije pa spadajo med najbolj zanesljive protetične storitve. Cena: 750 Eur (vsadek) + 430 Eur (krona na vsadku)= 1170 Eur.

Lep dan še naprej!