Pozdravljeni!
Pred dvema tednoma mi je zobozdravnik izruval zgoraj 7 korenin, na katerih sem imel zadnjih 15 let obešen mostiček. Sedaj sem zgoraj popolnoma brez  zob, dva dni nazaj sem že dobil totalno protezo., s katero pa se bojim, da se nikakor ne bom mogel sprijazniti. Predvsem zaradi nebne opore. Zanima me ali je možno takoj pričeti s postopkom za vgradnjo implantatov (bodisi za snemljivo protezo podprto s 4 implantati oz. mostiček na 6/8 implantatih), ali je glede na to, da so bile ruvane korenine nekaj časa počakati. Zanima me tudi, kolko časa bi bilo potrebno čakati v enem in drugem primeru.
Hvala za odgovor, lep pozdrav!


Spoštovani!

V kolikor so bile korenine močno obolele (okužene) in so v kosti zapustile bolezensko stanje je najbolje počakati cca.: 3 mesece do postopka vsaditve. Začasno protezo brez nebne plošče je mogoče fiksirati s posebnimi (mini sky) vsadki, ki se jih vstavi direktno skozi mehko tkivo. Če mesto implantacij ne leži neposredno na mestu izruvanih korenin je prav tako mogoče operativni postopek izpeljati brez zakasnitve po ruvaju. Laserska terapija (Helbo laser) prav tako pospeši čas regeneracije in zdravljenja, tako da je včasih mogoče implantacijo izpeljati neposredno po ruvanju. V kolikor mi pošljete RTG posnetek vam lahko posredujem točen odgovor.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,

Mene pa zanima ali so bele plombe bolj prevodne glede bolečine, občutljivosti, namreč rad bi zamenjal vse amalgamske plombe za bele in mi je moj zobozdravnik eno že zamenjal na zobu kje sem že prej čutil rahlo skelenje, občutljivost zdaj pa je ta občutljivost še toliko bolj izrazita, izraža se kakor da plomba nebi tesnila, ko pride tekočina, hrana na plombo me zaskeli. Zobozdravnik mi je zamenjano plombo nato popravljal, vendar je skelenje enako izrazito kot pred posegom.

Iskrena hvala za odgovor in lep pozdravSpoštovani!

Opisano stanje je posledica draženja zobne sredice (pulpe) zaradi mehanske poškodbe (vrtanja), čemur se ne da izogniti pri odstranjevanju bolnih trdih tkiv in kemične poškodbe, ki je pogojena z nanašanjem materialov. Pulpa je v stanju hiperemije, kar se kaže kot huda preobčutljivost na spremembe osmotskega tlaka in temperature. Stanje ni pogojeno s tipom plombe.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni zaradi tezav s srcem moram v cim krajsem casu poriti 9 zobov in me zanima koliko bi me stalo da bi si populil zobe in si dal narediti komplet zgornjo in spodnjo snemljivo protezoker pri 34 letih se nebi rad imel navadne proteze. Hvala za vas odgovor.Spoštovani!

V kolikor sem razumel vprašanje se zanimate za proteze podprte z zobnimi vsadki (brez nebne plošče) ali fiksno protetične konstrukcije na vsadkih. Cene:
totalna proteza zgoraj na štirih vssadkih:
-750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur
-900 Eur (proteza z ulito bazo) X 1 = 900 Eur
totalna proteza spodaj na dveh vsadkih:
-750 Eur (vsaek) X 2 = 1500 Eur
-900 Eur (proteza z ulito bazo X 1 = 900 Eur
fiksno protetična konstrukcija na šestih vsadkih:
-750 Eur X 6 = 4500 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 6 = 2520 Eur
-210 Eur (kovinsko keramični člen)  X 6 1260 Eur.
Načrti del so le eni od načinov oskrbe, variant pa je mnogo več. Upam da sem vam vsaj malo pomagal.

Lep dan še naprej!


Zanima me koliko stane puljenje modrostnih zob sicer imam 2 zgoraj in ratuje zelo moteče :DSpoštovani!

Ruvanje modrostnika stane 90 Eur.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!

Spodaj prilagam že zastavljeno vprašanje in Vaš odgovor.

Zanima me koliko cenovno znaša druga opcija, ki ste jo navedli in koliko časa traja postopek?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Christine 


Pozdravljeni!

Imam razmak med sprednjima dvema zoboma zgoraj in pa med trojko in štirico, tudi zgoraj. Zanima me, če je to možno popraviti oz. spraviti skupaj brez fiksnega aparata? Namreč, ortodontka mi je rekla, da pride v poštev le ta možnost. Ker pa fiksnega aparata ne bi rada nosila pri 21 letih, me zanima, če so tudi druge možnosti.

Za odgovor se Vam najlepše zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam,
Christine Ereiz


Spoštovani!

Najenostavneje je moč popraviti opisano estetsko motnjo z dograditvijo zobnih kron s kompozitno maso. Rešitev je hitra, enostavna, neradikalna (saj trdih zobnih tkiv nepoškodujemo), vendar morda manj trajna kot izdelava estetskih lusk ali kron. Izdelava le teh zahteva brušenje zobne sklenine (kar je ireverzibilen dogodek), postopek je nekoliko dražji, vendar trajen in daje odlične estetske rezultate. Šolski postopek je premik zob s fiksnim aparatom, kar vam je razložila že kolegica.

Lep dan še naprej!Spoštovani!

Cena polnokeramične luske je 350 Eur. Potrebovali bi največ štiri luske, odvisno od postavitve zob in velikosti presledkov.

Lep dan še naprej!