Spoštovani!

Mama ima zgornjo in spodnjo totalno protezo že več kot dvajset let. Ker nista več trdni ,težko je,  bi ju zamenjala za novi ali za obnovo. Zanima me, koliko časa bi bilo potrebno pri vas za izdelavo nove  na  zdravstveno zavarovalnico.
Za odgovor najlepše hvala in lep pozdrav. Angelca
Spoštovani!

V kolikor ste pri nas registrirani potem vas lahko vpišemo v čakalno knjigo za protetiko (max. čakalna doba je 540 dni). Če pri nas niste rigistrirani potem vam lahko nudimo  samo samoplačniško storitev.

Lep dan še naprej!


Prosim ,da mi odgovorite ....Koliko stane zobna proteza ?Zgoraj v celoti ,spodaj pa delna ,ter popravki na ostalih zobeh ?V prašal bi še ,koliko stane če bi se naredilo ,da bi bili zobje ,protetika fiksna ,da jih ne morem sneti in je mogoče da sem lahko delno plačnik ,če bi to bila snemalna proteza ,bolšo protezo bi doplačal ...Vse se namreč suče glede plačila .Ker preprosto ne vem kaj naj storim ,stara proteza se mi pri jedi snema ,spodnja sem že ob en zob ,nekaj se maje itn...Kolikšna je čakalna doba ? Hvala in Vam želim še naprej lep dan ..JanezSpoštovani!

Cena zg. totalne proteze je 700 Eur, spodnje delne (ulita baza) pa 900 Eur. V kolikor sem vas prav razumel bi želel v zg. čeljusti fiksno protetiko, torej tako, ki jo ne snemate pri čiščenju. Za tako izvedbo potrebujete cca.: šest vsadkov in dvanajst prevlek. Cena:
-750 Eur (vsadek) X 6 = 4500 Eur.
-420 Eur (prevleka na vsadku) X 6 =2520 Eur
-210 Eur (keramični člen) X 6 = 126 Eur.
S čakalno dobo se poiskušamo prilagoditi potrebam pacienta.

Lep dan še  naprej!


Pozdrav. Mlada sem , z zelo slabo genetsko popotnico. Včeraj mi je padla ven cela zg. garnitura- od 1-4 na vsaki strani zgoraj je bil mostiček, nanj obečena vizilka. Od šoka sem skoraj omedlela. Zgoraj samo dlesen. Kaj se lahko naredi, sem pa na DSP...in zaradi tega še bolj obupana. HvalaSpoštovani!

V kolikor je popustil samo cement je mogoče protetično delo očistiti in cementirati nazaj na osnovno pozicijo. Za izvedbo potrebujemo slabe  pol ure. Če so nosilci majavi ali okvarjeni je položaj popolnoma drugačen. Stanje se najprej ovrednoti na osnovi RTG posnetka. Iz diagnoze sledi načrt dela. 

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

pred šestimi meseci so mi izpulili zgornjo desno šestico. Kaj je po vašem mnenju primernejši vsadek mostiček ali zobni implantat. Kakšen je postopek ene in druge storitve in kolikšna je cena v vaši ordinaciji? Prav tako me zanima cena storitve menjava 4 sivih plomb za bele. 

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.Spoštovani!

V kolikor so anatomski pogoji za vstavitev vsadka zadostni je bolje vstaviti le tega. Postopek je neradikalen saj ni potrebno brusiti sosednjih kot v primeru izdelave mostička. V sadek vstavimo v lokalni anesteziji, zašijemo in po desetih dneh poberemo šive. Vsadek obremenimo (izdelamo krono) po treh mesecih, ko je osteointegracija končana. Za izdelavo krone potrebujemo dva obiska (teden dni). Za izdelavo mosti je potrebno zbrusiti sosednja zoba (lokalna anestezija). Po brušenju zobe zaščitimo z začasnimi nadomestki (vključeni v ceno). Most je izdelan cca.: v tednu dni. Cena:
-most:
210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 3 = 630 Eur
-vsadek:
750 Eur (vsadek)
420 Eur (krona na vsadku)
Cene vsebujejo vse materiale in postopke od začetka do končnega cilja.
Cena plombe (dve ploskvi) = 55 Eur.

Lep dan še naprej!


Hvala za prejšnji odgovor.Zanima me še v kakšnem času je to mogoče narediti
lpSpoštovani!

Delo poteka cca.: 10-14 dni. Potrebujemo tri obiske. Ves čas nosite začasne nadomestke. Termin začetka poiskušamo prilagoditi vašim potrebam. V kolikor se vam ne mudi vas naročimo približno čez mesec dni.

Lep dan še naprej!