Lep pozdrav.Imam vprasanje in sicer... :
Bila sem pri zobozdravniku,ki mi je pulil zgornje zobe,tiste,katere so se morali.Ostalo mi je na levi strani prvi stirje zobi plus sesti zob na desni pa prav tako,le da mi je pri samem puljenju tretji zob zlomila zobozdravnica.Rekla je,da so zobje pripravljeni na brusenje potem pa bi mi vstavila mosticek,ki bi se vezal na levi 6 zob in na desni 7 zob.Vsi zobje,ki so ostali so v slabem stanju,da jih je treba pobrusit in cez njih navleci mosticek.Mosticek naj bi bil oz. vezal vseh 11 zob v zgornji celjusti,ker se tisti ki jih imam ne da popraviti oz.dati plombe.Za vstavitev se nisem odlocila zato,ker je to v Hrvaski in nebi imela garancije.Zato se bojim to narediti tam.Zanima me koliksna bi bila cena za vse to in ce bi se dalo placilo odobriti na obroke.Prosim za odgovor,resnicno nujno potrebujem pomoc.Imam namrec 25 let in je zelo tesko,ko se ne mores nasmejati :(Spoštovani!

V kolikor sem pravilno razumel napisano menim, da potrebujete 11 novih kron. Cena je odvisna od materiala, ki ga izberete.
-210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 11= 2310 Eur
-350 Eur (polnokeramična prevleka ; Zyrcon) X11= 4200 Eur.
V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja, vključno z začasnimi nadomestki.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Moj 6-letni sin ni nikoli imel tezav z zobmi, redno je hodil na preglede... en mesec nazaj ob zadnjem obisku pa sok....cel kup lukenj na stalnih in mlecnih zobeh....na stalni 6ki mu je pobrusila in naredila plombo, ker pa je zelo obcutljiv na bolecino, je bilo to res mucno gledati (4-letna hci je poseg prestala bp tudi zajokala ni). Zanima me ali izvajate lasersko odstranjevanje kariesa, ali je brez bolecin in seveda koliko stane? Najlepsa hvala, Martina Knap & MaticSpoštovani!

Z laserjem kariesa ne odstranjujemo.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,
zanima me, ali je zgornja keramična prevleka v enem kosu ali po delih oz. več enot,

hvala za odgovor in lep danSpoštovani!

Ena prevleka je samostojno kompaktna enota (en kos).

Lep dan še naprej!


Gre za šestico levo zgoraj. Ker se mi je skoraj vsa odkrušila, me je zdravnik poslal na slikanje zob. Slika je pokazala, da je korenina zdrava, zob me ne boli.
Zdravnik meni, da je edina rešitev puljenje. Ker se nisem odločil za odstranitev, mi je te "škrbine" samo pobrusil kolikor se je dalo. Meni, da lahko tako kar 
ostane, če me bo začelo boleti pa naj pridem, da ga bo izpulil. Ali je glede na zdravo korenino to res edina rešitev? Svetujte mi, ali se ga kljub temu, da je 
pobrušen vse do dlesni, pa tudi v enem delu nekako globlje odkrušen, da na nek način obdržati!

Hvala za nasvet in lep dan!

Spoštovani!

Za željen odgovor bi si moral ogledati RTG posnetek, ki mi ga lahko pošljete na info@zobozdravnik.si.

Lep dan še naprej!


Zdravo, imam načeloma zdrave zobe, rada pa bi zamenjala stare zalivke za nove bele in pobelila zobe. Kolikšna je cena takšnega postopka?

Spoštovani!

Cene kompozitnih zalivk so na ceniku (do 65 Eur; tri ploskve).

Lep dan še naprej!