Pozdravljeni !

Izdrli so mi spodnjo šestico.
Zobozdravnik mi je odsvetoval vsadek, ker naj bi bil  pri šestici blizu vsadka živec v čeljusti in lahko pride do poškodbe živca.  kakšno je vaše mnenje glede te razlage oz. ali se da pred posegom  kako preveriti koliko je prostora za vsadek ?

lep pozrav in hvala za odgovorSpoštovani!

Pred implantacijo vedno preverimo anatomske pogoje z RTG posnetkom, na katerem se da razpoložljivo razdaljo od krestalnega roba do mandibularrnega kanala oceniti do 0,1 mm natančno. 

Lep dan še naprej!


V kratkem mi bo zobozdravnik obnovil zgornje zobe in sicer tako, da mi jih bo oblekel. Vmes imam manjkajoče zobe.
Sedaj sem v dilemi glede izbire materiala, pa bi vas prosila za vaše mnenje in argumenti glede keramične ali navadne plastike, oz. koliko je bolje z doplačilom "boljše kovine". Spodnje zobe imam oblečene že nekaj let, tarat sem se odločila za te ki jih nudi zdravstvo z doplačilom za boljšo kovino.
Rada bi da mi malo več napišete glede teh kovin v povezavi z zdravjem in tudi ali je možno da ta vpliva na okus hrane.
Za vaš odgovor se vam v naprej zahvaljujem in vas pozdravljam.
Spoštovani!

Zavarovalnica krije stelitno zlitino, ki je najpogostejša osnova za fiksno in snemno protetične konstrukcije, tako za storitve, ki so tako imenovana osnova ali kovinsko keramične konstrukcije, ki  veljajo za naadstandardno storitev. Zlitine imajo certifikat in so s stališča alergij in zdravja nesporne. Lahko se odločite tudi za zlitine na osnovi zlata, ki imajo višji redoks potencial, vendar naj ne bi imele drugačen vpliv na osnovne karakteristike kot prej opisane kovine. Bistvena razlika pri konstrukcijah, ki so standardne in nadstandardne je v fasetirnem materialu; plastične mase pri osnovnih izvedbah ali kamen pri nadstandardnih izvedbah. Razlika je estetska in funkcionalna, saj naj bi se kamen ne zabarval in ne obrabil pri griznih obremenitvah.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

teden nazaj smo mi izpulili spodnjo šestico in mi priporočili zobni implantant.
Zanima me cena storitve in v kolikšem času bi prišla na vrsto?

Hvala in lep pozdrav, ErnaSpoštovani!

Paciente naročamo (če se le da) glede na nihove potrebe. Za en vsadek se vedno najde čas, sicer pa je za većje storitve čakalna doba okoli enega meseca. Cena:
-750 Eur (vsadek)
-420 Eur (krona na vsadku)
V ceno so vključeni vsi postopki od začetka do končnega rezultata.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,
 
lepo vas prosim za nasvet glede implatantov za zgornjo čeljust. Imam ulcerozni kolitis, pijem kostikoroide (Medrol 4mg), sem slabokrvna. 
Kaj mi svetujete?
 
Zahvaljujem se vam za odgovor.
 
Lp Vesna
Spoštovani!

Dokler ste na terapiji z medrolom odsvetujem operativni poseg.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!
Pred dvema tednoma mi je zobozdravnik izruval zgoraj 7 korenin, na katerih sem imel zadnjih 15 let obešen mostiček. Sedaj sem zgoraj popolnoma brez  zob, dva dni nazaj sem že dobil totalno protezo., s katero pa se bojim, da se nikakor ne bom mogel sprijazniti. Predvsem zaradi nebne opore. Zanima me ali je možno takoj pričeti s postopkom za vgradnjo implantatov (bodisi za snemljivo protezo podprto s 4 implantati oz. mostiček na 6/8 implantatih), ali je glede na to, da so bile ruvane korenine nekaj časa počakati. Zanima me tudi, kolko časa bi bilo potrebno čakati v enem in drugem primeru.
Hvala za odgovor, lep pozdrav!


Spoštovani!

V kolikor so bile korenine močno obolele (okužene) in so v kosti zapustile bolezensko stanje je najbolje počakati cca.: 3 mesece do postopka vsaditve. Začasno protezo brez nebne plošče je mogoče fiksirati s posebnimi (mini sky) vsadki, ki se jih vstavi direktno skozi mehko tkivo. Če mesto implantacij ne leži neposredno na mestu izruvanih korenin je prav tako mogoče operativni postopek izpeljati brez zakasnitve po ruvaju. Laserska terapija (Helbo laser) prav tako pospeši čas regeneracije in zdravljenja, tako da je včasih mogoče implantacijo izpeljati neposredno po ruvanju. V kolikor mi pošljete RTG posnetek vam lahko posredujem točen odgovor.

Lep dan še naprej!