Zanima me cena fiksnega mostička štirih prvih zob spredaj zgoraj.
hvala za odgovor
lpSpoštovani!

Cena je pogojena z izbiro materiala. Dve najpogosteje uporabljeni opciji sta:
-210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 4 = 840 Eur ali
-350 Eur (polnokeramična prevleka ; Zyrcon) X 4 = 1400 Eur
V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od  začetka do končnega cilja, vključno z začasnimi nadomestki.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Nad dvojko se mi je zaradi ukrivljenega zoba od otroštva naredil žepek in posledično kasneje fistula. Sedaj nad zobom kosti ni zato mi bodo zob izpulili in kasneje sledi fiksni aparat. Zanima me kakšen je strošek zdravljenja paradontoze, ali je potrebna reženjska operacija?

Hvala,

lp.Stanje obzobnih tkiv oziroma parodontalne bolezni ovrednotimo po rtg in klinični sliki. Diagnozi sledi načrt zdravljenja in stroškovnik. V kolikor želite da odgovor na vprašanje vas prosim da se naročite na pregled (040 294488).

Lep dan še naprej!


lepo pozdravljeni
 
sprašujem v imenu 14 letne hčere,med  enkama spodaj in zgoraj ima razmak  kakšne 3-4 mm  ,kar jo vse bolj moti.  .gre zgolj za estetsko nepravilnost  ,ugriz je pravilen . ker pri ortodontu  ,ki ga obiskujeva že četrto leto nisva dobili odgovora  kako sanirati razmak   -na vrsto prideš le enkrat na leto-   je hči opravila pregled samoplačniško.  izvedeli sva,da ni upravičena do zobnege aparata.saj gre za lažjo nepravilnost.cena naj bi bila okrog 3000 eur. ali to res drži ,da otroci ne dobijo zobnege aparata  brezplačno?  ali obstaja še kakašna druga možnost sanacije razmaka?   kakšni bi bili stroški pri vas?  najlepša hvala za odgovor!  Spoštovani!

Zavarovalnica krije le stroške terapije težjih nepravilnosti. V kolikor nepravilnost nima zadosti točk, potem je pacient samoplačnik. Razmake lahko poiskusimo sanirati z dograjevanjem oziroma preoblikovanjem kron s kompozitno maso. Postopek je reverzibilen in ne zahteva poseganja v trda zobna tkiva. Cena je cca.: 56 Eur po zobu, ki ga preoblikujemo.

Lep dan še naprej!


 lepo pozdravljeni ,  kot otrok sem nosila  zobni aparat le zgoraj,spodaj pa ne  - sem ga izgubila - kar ima za posledico precej krivi enki in dvojki spodaj  .zobje so  malo zasukani in niso v ravnini. sicer  imam zobe urejene in sproti saniram vse kar je potrebno .stara sem 50,o zobnem aparatu ne razmišljam .mislim,da so zobje spodaj z leti vse bolj nametani.kaj bi se dalo storiti za bolj estetski videz?  k sreči mi pri govoru ali smehu spodnja ustnica ne razkriva preveč zob.hvala za odgovor.simonaSpoštovani!

Šolska rešitev je vsekakor zdravljenje z ortodontskim aparatom. V kolikor se iz osebnih razlogov za to ne odločite imate na voljo fiksnoprotetične estetske rešitve:
-izdelava estetskih lusk; minimalno invazivna preparacija v trda zobna tkiva, odlični estetski rezultati.
-izdelava polnokeramičnih prevlek v kolikor so defekti in korekcija oblike in postavitve zob preveliki da bi jih lahko korigirali z luskami; preparacija v trda tkiva je bolj obsežna, vendar rešitev nudi odlične estetske rezultate.

Lep dan še naprej!


Zgoraj imam totalno protezo na 3 svojih zobeh levo 2x, desno 1x.  Proteza je zelo v redu, vendar me moti nebna plošča.

Protezo bi obdržal, brez nebne plošče..


Prosim za vašo rešitev, postopek in ceno, ter koliko časa je potrebno pri vas čakati.


Sem star 49 let in zdrav!


Najlepša hvala za odgovor! Spoštovani!

Predlagam rešitev s štirimi vsadki in protezo brez nebne plošče. Vse vsadke se vstavi naenkrat. Po posegu počakamo približno štiri mesece do izdelave končne proteze. Cena:
-750 Eur (vsadek)  X 4 = 3000 Eur
-900 Eur  (proteza z ulito bazo) X 1 = 900 Eur.
Lahko se odločite tudi za fiksnoprotetično rešitev za kar potrebujemo šest vsadkov in kovinsko keramično konstrukcijo z dvanajstimi zobnmi. Cena:
-750 Eur (vsadek) X 6 = 4500 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 6 = 2520 Eur
-210 Eur (vmesni člen) X 6 = 1260 Eur.
V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja, vključno z začasnimi nadomestki. Čakalno dobo poiskušamo prilagoditi potrebam posameznika.

Lep dan še naprej!