Zgoraj imam totalno protezo na 3 svojih zobeh levo 2x, desno 1x.  Proteza je zelo v redu, vendar me moti nebna plošča.

Protezo bi obdržal, brez nebne plošče..


Prosim za vašo rešitev, postopek in ceno, ter koliko časa je potrebno pri vas čakati.


Sem star 49 let in zdrav!


Najlepša hvala za odgovor! Spoštovani!

Predlagam rešitev s štirimi vsadki in protezo brez nebne plošče. Vse vsadke se vstavi naenkrat. Po posegu počakamo približno štiri mesece do izdelave končne proteze. Cena:
-750 Eur (vsadek)  X 4 = 3000 Eur
-900 Eur  (proteza z ulito bazo) X 1 = 900 Eur.
Lahko se odločite tudi za fiksnoprotetično rešitev za kar potrebujemo šest vsadkov in kovinsko keramično konstrukcijo z dvanajstimi zobnmi. Cena:
-750 Eur (vsadek) X 6 = 4500 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 6 = 2520 Eur
-210 Eur (vmesni člen) X 6 = 1260 Eur.
V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja, vključno z začasnimi nadomestki. Čakalno dobo poiskušamo prilagoditi potrebam posameznika.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni !

Izdrli so mi spodnjo šestico.
Zobozdravnik mi je odsvetoval vsadek, ker naj bi bil  pri šestici blizu vsadka živec v čeljusti in lahko pride do poškodbe živca.  kakšno je vaše mnenje glede te razlage oz. ali se da pred posegom  kako preveriti koliko je prostora za vsadek ?

lep pozrav in hvala za odgovorSpoštovani!

Pred implantacijo vedno preverimo anatomske pogoje z RTG posnetkom, na katerem se da razpoložljivo razdaljo od krestalnega roba do mandibularrnega kanala oceniti do 0,1 mm natančno. 

Lep dan še naprej!


V kratkem mi bo zobozdravnik obnovil zgornje zobe in sicer tako, da mi jih bo oblekel. Vmes imam manjkajoče zobe.
Sedaj sem v dilemi glede izbire materiala, pa bi vas prosila za vaše mnenje in argumenti glede keramične ali navadne plastike, oz. koliko je bolje z doplačilom "boljše kovine". Spodnje zobe imam oblečene že nekaj let, tarat sem se odločila za te ki jih nudi zdravstvo z doplačilom za boljšo kovino.
Rada bi da mi malo več napišete glede teh kovin v povezavi z zdravjem in tudi ali je možno da ta vpliva na okus hrane.
Za vaš odgovor se vam v naprej zahvaljujem in vas pozdravljam.
Spoštovani!

Zavarovalnica krije stelitno zlitino, ki je najpogostejša osnova za fiksno in snemno protetične konstrukcije, tako za storitve, ki so tako imenovana osnova ali kovinsko keramične konstrukcije, ki  veljajo za naadstandardno storitev. Zlitine imajo certifikat in so s stališča alergij in zdravja nesporne. Lahko se odločite tudi za zlitine na osnovi zlata, ki imajo višji redoks potencial, vendar naj ne bi imele drugačen vpliv na osnovne karakteristike kot prej opisane kovine. Bistvena razlika pri konstrukcijah, ki so standardne in nadstandardne je v fasetirnem materialu; plastične mase pri osnovnih izvedbah ali kamen pri nadstandardnih izvedbah. Razlika je estetska in funkcionalna, saj naj bi se kamen ne zabarval in ne obrabil pri griznih obremenitvah.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

teden nazaj smo mi izpulili spodnjo šestico in mi priporočili zobni implantant.
Zanima me cena storitve in v kolikšem času bi prišla na vrsto?

Hvala in lep pozdrav, ErnaSpoštovani!

Paciente naročamo (če se le da) glede na nihove potrebe. Za en vsadek se vedno najde čas, sicer pa je za većje storitve čakalna doba okoli enega meseca. Cena:
-750 Eur (vsadek)
-420 Eur (krona na vsadku)
V ceno so vključeni vsi postopki od začetka do končnega rezultata.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,
 
lepo vas prosim za nasvet glede implatantov za zgornjo čeljust. Imam ulcerozni kolitis, pijem kostikoroide (Medrol 4mg), sem slabokrvna. 
Kaj mi svetujete?
 
Zahvaljujem se vam za odgovor.
 
Lp Vesna
Spoštovani!

Dokler ste na terapiji z medrolom odsvetujem operativni poseg.

Lep dan še naprej!