Pozdravljeni!

Spodaj desno mi je na nosilnem zobu mostička počila korenina. Zanima me, ali je res potrbno izpuliti ta zob?Zobozdravnica pravi, da je možna rešitev samo z implantantom. Prosim za vaše mnenje.

hvala in l.p.M.
Spoštovani!

Odločitev o načinu terapije je odvisna od mesta poke:
-horizontalne frakture v sredinski tretjini največkrat pogojujejo ruvanje zoba
-horizontalne frakture v apikalni tretjini rešujemo z apikotomijo
-horizontalne frakture v vratnem predelu saniramo z zatičem, prevleko in v kolikor je potrebno z preoblikovanjem obzobnih tkiv v predelu zobnega vratu
-vertikalne (vzdolžne) poke so za zob največkrat usodne.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!

Zanima me koliko bi pri vas stal mostiček v katerem je 13 zob,od tega je 7 mojih ,6 pa je potrebno narediti na novo.Kako hitro se da to narediti,prosim za informativni izračun iz različnih materijalov.
Hvala in lep pozdrav.Spoštovani!

Cena posega po katerem sprašujete:
-210 Eur (kovinsko keramična prevleka ali člen) X 13 = 2730 Eur. V ceni so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja, vključno z začasnimi nadomestki. V kolikor se odločite za polno keramiko na cirkonu:
-350 Eur (polna keramika) X 13 = 4550 Eur.
Za izdelavo potrebujemo cca.: 14 dni in tri obiske.

Lep dan še naprej!


Spoštovani!

Zanimam se za vstavljanje enega zobnega vsadka, na mestu mankajočega zoba. V dlesni je še ostanek korenine od starega zoba.
Prosim za opis predvidenih potrebnih storitev in izračun predvidenih storitev po fazah oz. postopku.

Hvala lepa za odgovor.                                              BoštjanSpoštovani!

Cena posega po katerem sprašujete:
-750 Eur (vsadek)
-420 Eur (krona na vsadku)
V ceno so vključeni vsi postopki in materiali od začetka do konca, vključno z začasnim nadomestkom in odstranitvijo zoba.
Potek:
-odstranitev zoba
- čez dva meseca vstavitev vsadka
-pobiranje šivov čez deset dni
-čez dva do štiri mesece obremenitev vsadka (izdelava krone): odtis in čez teden dni izgotovitev krone.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!

V predelu spodnje čeljusti levo imam že nekaj let (cca. 5 let) kostno izboklino, ki pa me ne moti.
Nova zobozdravnica me je decembra 2013 vseeno napotila na pregled k oralnemu kirurgu. Na ambulantnem zapisniku je navedeno: "Pri pregledu ugotovimo, da gre za tuberkulum madibule. V premolarnem predelu je več kot en cm v premeru velik kostni izrastek, ki je visok 6 mm. Je moteč. Sluznica ni spremenjena. Zobje premolarji in trojka reagirajo na vitaliteto. Sluznice so bp, zobje so sanirani. Vrat je bp. Na splošno je pacientka zdrava."
Sedaj sem naročena na op, pa bi prosila za vaše mnenje, ali je odstranitev izrastka nujna. Še enkrat poudarjam, da me le-ta ne moti, pa tudi dr. mi je dejala, da ima takšne izrastke veliko ljudi (nekateri celo na obeh straneh) in "normalno" živijo s tem.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!Spoštovani!

Gre za anatomsko strukturo, ki je prisotna pri vseh ljudeh, pri vas pa je nekoliko bolj izražena. Odstranjuje se, če moti.

Lep dan še naprej!


Spoštovani !

Stara sem 50 let, zobe imam majhne,slab genetski material, a skrbim, da so redno čiščeni in popravljeni. Na sprednji zobeh imam žal mnogo majhnih plombic in ker si še ne želim prevlek oz. kron, me zanima sledeče :
-  ali je možno uporabiti luske za prekriti sprednje  (4-6 zob ) zobe, čeprav so ti polni plombic
- ali se luska pritrdi samo na sprednjo ( frontalno ) stran zoba ali tudi zadaj
Hvala za odgovor, želim vam lep dan, KsenijaSpoštovani!

Odločitev o izbiri med luskami in kronami temelji na večih dejavnikih. V kolikor manjka precej trdih zobnih tkiv (plombe), potem se raje odločimo za izdelavo zobnih kron. Luska je prilepljena le na sprednjo stran zoba.

Lep dan še naprej!