Spoštovani !

Stara sem 50 let, zobe imam majhne,slab genetski material, a skrbim, da so redno čiščeni in popravljeni. Na sprednji zobeh imam žal mnogo majhnih plombic in ker si še ne želim prevlek oz. kron, me zanima sledeče :
-  ali je možno uporabiti luske za prekriti sprednje  (4-6 zob ) zobe, čeprav so ti polni plombic
- ali se luska pritrdi samo na sprednjo ( frontalno ) stran zoba ali tudi zadaj
Hvala za odgovor, želim vam lep dan, KsenijaSpoštovani!

Odločitev o izbiri med luskami in kronami temelji na večih dejavnikih. V kolikor manjka precej trdih zobnih tkiv (plombe), potem se raje odločimo za izdelavo zobnih kron. Luska je prilepljena le na sprednjo stran zoba.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni
Na obstoječem mostičku mi je zobozdravnik pobrusil zgornji sloj mostička tako da se sedaj rahlo vidi kovinski črni del. Zanima me ali se na obstoječi mostiček lahko nanesen pobrušeni sloj oz. kako drugače "pobeli "črna pika?
Hvala in lp, SašoSpoštovani!

Mostiček je možno popraviti z nanašanjem materiala. Estetski rezultat je dober, vendar se lahko zgodi, da pri zvijanju konstrukcije delček ponovno odpade.

Lep dan še naprej!


Pred 8 leti sem dobil protezo, ki pa je zelo slaba in mi je spredaj zob že odstopil, pa sem si ga zalepil kar sam. Zanima me, po kolikem času mi pripada nova proteza in seveda kakšna. HvalaSpoštovani!

Trajnostna doba proteze je pet let. Dejstvo sicer ne pomeni, da pacientu po tem času pripada nova proteza. Zavarovalnica bo krila stroške izdelave proteze takrat, ko bo minila čakalna doba in ko bo zobozdravnik ugotovil, da proteza ni več primerna.

Lep dan še naprej! 


Spoštovani!
Zanima me,če pri vas delate apikotomijo na koncesijo in kakšna je čakalna doba.Če ne,me pa zanima čakalna doba in cena za ta poseg samoplačniško.Zelo se mi mudi,ker me čaka operacija pri žilnem kirurgu.Zanima me tudi koliko traja okrevanje in ali je to hud poseg?Zobozdravnika in bolečin se zelo bojim.
Vnaprej lepa hvala za čimprejšnji odgovor.Spoštovani!

Cena posega je 90 Eur. Poseg naredimo pod lokalno anestezijo, okrevanje je kratkotrajno: bolečina, oteklina in modrica so znaki, ki ne dosegajo intenzitete, ki bi motila vsakdan. 

Lep dan še naprej!


Spoštovani!
Zanima me, kako je s plačilom na obroke. Je možno na 12 obrokov z diners kartico ali je na položnice? Potrebovala bi namreč tri mostičke ali vsadke. 
Lep pozdravSpoštovani!

Z načinom plačevanja se poiskušamo prilagoditi posamezniku. Možno je plačevanje po obrokih.

Lep dan še naprej!