Spoštovani,
kaj je narobe z zobom, ki bi naj bil že leto dni "mrtev", pa na čiščenje koreninskega kanala odreagiram kot,da me z ostrim predmetom dreza v živo rano?
Hvala in lp.
Spoštovani!

Bolečino povzroči dotik endodontske igle na pozobnico, membrano, ki obdaja tudi vršek korenine in s tem določa dolžino kanala. Dotik na odzivno pozobnico je dobra kontrola dolžine koreninskega kanala odzivnost le te pa znak, da se bolezenski proces še ni bistveno razširil na obzobna tkiva ob vršku korenine.

Lep dan še naprej!


Zanima me, če je možno pri vas kompletno popravilo zobov v lokalni anesteziji? Imam kar nekaj zadev za popravit in bi rada naenkrat vse. Je možno in kakšna je seveda cena? Hvala.Spoštovani!

Vsekakor popravljamo zobe pod vplivom lokalne anestezije. Za točno ponudbo moram narediti rtg posnetek in klinični pregled.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!

Moje vprašanje pa se predvsem nanaša na vstavljanje štiftov, kot nadomestek zoba. In sicer, pred petimi meseci sem po dolgotrajnem zdravljenju zoba in pulpe dobila v dlesen štift in preko tega umetni zob. Po nekaj dneh pa so se mi pojavile zdravstvene težave v smislu omotic, katere ne prenehajo, kljub še dodatnim pregledom v nevrološki ambulanti in ambulanti za bolezni ušes. Ni še vse čisto izključeno, vendar me zanima, ali obstaja kakršnakoli možnost, da se je to pojavilo zaradi kovinskega štifta? Daje prišlo do kakšne alergije oziroma moje telo ne sprejema tega (kot recimo nekateri ne prenesejo uhanov iz  niklja)? S svojo zdravnico še nisem kontaktirala, sem pa naročena na popravo drugega zoba, vendar šele čez en mesec. Zato se na vas obračam s tem vprašanjem.
Za odgovor bi vam bila zelo hvaležna.

Lep pozdrav.Spoštovani!

Domnevam da govorite o vstavljanju zobnih vsadkov v čeljustno kost. Vsadki so narejeni iz titana in ne morejo povzročiti alergije. Menim da težave, ki jih opisujete nimajo neposredne povezave s posegom.

Lep dan še naprej!


Spoštovani, pred 14. dnevi so mi v tujini namestili zob šestica) na implatant.
Sedaj se mi je zobek pričel majati. Zanima me,  kako je to možno popraviti.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.
Prosim, da ne objavite mojega imena. HvalaSpoštovani!

Najbrž je popustil vijak, ki pritrjuje abutment v vsadek. Problem je moč rešiti.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,
jaz imam na zgornji čeljusti 2. in 3. manjšo kot ostali zobje in zgleda kot, da mi manjkajo zobje. Zanima me, kakšna bi bila cena, če bi ta dva zoba nadomestil z umetnima?
Hvala za odgovor
Lp

JanezSpoštovani!

Predvidoma bi bilo potrebno narediti dve prevleki. Cena posega:
-210 Eur (kovinska keramika) X 2 = 420 Eur.
ali 
-350 Eur (polna keramika) X 2 = 700 Eur.
V ceno so vključeni vsi postopki inmateriali od začetka do konca, vključno z začasnimi nadomestki.

Lep dan še naprej!