Pozdravljeni

Star sem 24 let in imam težavo z zobmi. Stalni zobje so mi izrstli nekje med 8 in 11 letom pri 13 sem dobil 2 plombi šestica zgoraj desno ter šestica spodaj levo. Pred letom dni so se mi pa začele pojavljati težave z štiricami in peticami zgoraj. V manj kot letu dni sta se mi popolnoma polomili obe štirici in petici na zgornji čeljusti, seveda se zob ne da več rešit in so za izpulit.
Ostali zobje so vredu. Zanima me kaj bi lahko bila težava da so tako nenadno razpadli vsi zgornji ti. ličniki?
Nikjer namreč nisem zasledil podobne težave.

Hvala za odgovor

Lep dan še naprejSpoštovani!

Opisanemu primeru največkrat botrujejo kariozne spremembe na dotičnih zobeh, ki niso sanirane pravočasno. Največkrat gre za gnilobo na kontaktnih ploskvah, ki jo je teže odkriti, tako da zob navsezadnje popolnoma pregnije in se sesuje sam vase. V redkih primerih je vzrok dogajanju motnja v sestavi trdih zobnih tkiv, ki je prirojena. Pri takih oblikah bolezni, se tudi gnilobni procesi širijo mnogo hitreje in toliko prej dosežejo problematiko, ki jo opisujete. Za natančnejši odgovor, bi se morali zglasiti v naši ordinaciji.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

pred mesecem dni mi je zobozdravnik izpulil petico in šestico desno zgoraj (granulom). Sedaj sem se odločila, da zobe nadomestim z mostičkom. Zanima me, koliko pri vas stane mostiček s štirimi zobmi? Zanima me cena in ostali stroški, ki pridejo poleg.

hvala,

lep pozdrav

Spoštovani!

Cena mostička po katerem sprašujete:
-210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 4 = 840 Eru
ali
-350 Eur (polnokeramična prevleka)  X 4 = 1400 Eur
V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od  začetka do končnega cilja, vključno z začasnim nadomestkom.

Lep dan še napre!


Živjo!zanima me koliko bi me stala dva inplanta z vsemi posegi...manjkata mi 6 in 7.Hvala..lp


Spoštovani!

Cena posega po katerem sprašujete:
-750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur
V ceno so vključeni vsi postopki in materiali od začetka do končnega cilja. Na omenjeno delo vam damo 10 % popust.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!

Imam dve vprašanji v zvezi z ruvanjem osmic. Zanima me ali moramo biti pri posegu popolnoma zdravi oz. ali se poseg vseeno opravi, če je pacient prehlajen ali pa rahlo prehlajen.
Drugo vprašanje pa je, kako dolgo v povprečju pri vas traja poseg ruvanja osmic. Eno osmico (desno spodaj) so mi namreč že izruvali na stomatološki kliniki v Ljubljani, kjer je poseg trajal kar debeli dve uri in si lahko predstavljate, da nimam dobre izkušnje. Ali je možno, da imamo nekateri pač takšne zobe, ki gredo težje ven, ali pa je k moji dveurni agoniji pripomoglo dejstvo, da je bil kirurg šele specializant z malo izkupnjami?
Razmišljam, da bi se na odstranitev ostalih treh osmic naročil k vam.

Hvala za vaše odgovore in prijazen pozdrav!Spoštovani!

V kolikor nimate povišane temperature, se poseg lahko naredi. Trajanje posega je odvisno od mnogih dejavnikov, tako da se je težko primerjati z drugimi ljudmi. Prav tako se lahko zgodi, da sta dve osmici pri istem pacientu popolnoma različen problem.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,

Moje vprašanje se navezuje na zobni mostiček. Pred 7. meseci mi je osebni zobozdravnik pritrdil mostiček. Manjkala je leva dvojka zgoraj, zato je bila zbrušena leva zgornja trojka (zdrava seveda), ki sedaj drži manjkajoči člen. Mostiček je kovinsko keramičen. Moja težava pa je naslednja: po 7. mesecih me trojka na katero je mostiček pritrjen še vedno zaboli ob grizenju, ob stiku s hladnim, pretoplim, včasih boli celo, ko diham hladni zrak. Zaradi teh težav sem bila že trikrat pri svojem zobarju in odgovor je, da je to normalno, ker je zob spodaj živ in ker je kovina pod keramiko močan prevodnik toplote, hladu in pritiskov, ki se ustvarjajo ob grizenju hrane, seveda pa se bom morala na tujek tudi privaditi- ne pove pa mi kako dolgo traja to privajanje.  Ne bi vam pisala, če me nebi že močno skrbelo, da se je kaj pri mojem mostičku ponesrečilo, in če ne bi pred tem že trikrat bila zaradi tega pri svojem zobarju. Z vsem spoštovanjem vas prosim, da mi odogvorite kaj in kako naj naprej. Naj dodam, da imam vse druge zobe vredu in mi je le ta, sedaj z mostičkom nadomeščena dvojka delala 15 let težave, zato jo je lani moj zobar moral izdreti, ker se mi je zgodil prikrit granulom.

Hvala za vaš odgovor.
GabrijelaSpoštovani!

Stanje , ki ga opisujete je zelo pogosto. Trojka je bila v postopku brušenja precej prizadeta. Odnašanje sklenine s svedri je radikalen poseg, ki lahko na zobu pušča začasne ali trajne posledice. Dokler je zob preobčutljiv na temperaturne dražljaje govorimo o predvnetnem stanju zobne pulpe. stanje se lahko popravi samo, saj vtalen zob tvori znotraj pulpne komore terciaarni dentin, ki zobni sredici nudi zaščito pred zunanjimi dražljaji. Čas, ki je potreben za zadostno samozaščito je lahko do enega leta. V kolikor zob postane občutljiv na ugriz, govorimo o posledici vnetja zobne sredice, ki največkrat zahteva koreninsko obravnavo zoba; torej odstranitev zobne pulpe.

Lep dan še naprej!