Pozdrav,

Otroku (8 let) sta se začela zgornja sekalca obarvati- dobiva navpične rjavkaste lise. Zobe redno peremo in tudi otrok ne zauživa nobenih zdravil ali dodatkov. Obarvanost se je začela pred kakšnim letom in se je "ne da" odstraniti s ščetkanjem.

Kakšen nasvet prosim.

Hvala

lp

MojcaSpoštovani!

Klinična slika, ki jo opisujete je še najbolj podobna nabiranju zobnega kamna, ki se lahko pojavi kljub trudu, ki ga vlagate v ustno higieno. Sprememba najbrž ni povezana s spremembo higienskih navad ampak se lahko navezuje na spremembo v sestavi sline, ki ima lahko zelo različno ozadje. Kamen je moč enostavno odstraniti. Kljub napisanemu menim, da bi sse bilo dobro oglasiti pri zobozdravniku, marda pa ne gre za tako banalno zadevo...

Lep dan še naprej!


Spoštovani, Pred leti sem si na vse zobe dala narediti prevleke,ki pa bi jih sedaj rada snela zobe so spodaj v slabem stanju zato razmišljam o popolni protezi tako zgoraj kot spodaj. Zanima me kakšna bi bila cena in trajanje postopka odstranitve oblek,puljenja zob in izdelave proteze. Lp in hvala za odgovorSpoštovani!

V kolikor pravilno razumem, potrebujete totalno protezo (brezzobo stanje). Cena totalne proteze je 700 Eur ali v primeru ulite baze 900 Eur. Pripravljalni postopki (ruvanja...) so vključeni v ceno.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni.
V kolikor vam čas dopušča, prosim, da preberete in vas prosim tudi za odgovor.
Na vas se obračam, ker sem prepričana, da boste razumeli moj problem, saj imate koncesijo in vgrajujete tudi implantate.
Z mojo zobozdravnico - preko ZZZS, sva dogovorjeni, da mi uredi zobovje v zgornji, pa tudi v spodnji čeljusti, saj mi manjka kar nekaj zob, potrebno pa je tudi zamenjati stare mostičke.
Trenutno je največji problem to, da mi spodaj desno manjkajo zadnji štirje zobje in ker ni kam vezati fiksni mostiček, mi zobozdravnica predlaga snemno protezo, kar mi pa ne ustreza preveč, saj bi osebno raje imela fiksni mostiček.
Zanima me ali se da vstaviti implantat  namesto zadnjega zoba in sicer brez krone, na katerega bi se potem povezalo mostiček in koliko bi to stalo?
Pa še to - pozabila sem omeniti, da sem stara 60-let.

Hvala in lep dan

Vesna

Spoštovani!

V kolikor pravilno razumem napisano je zadnji zob spodaj desno trojka ali štirica. V takem primeru je potrebno vstaviti dva vsadka ( na pozicijo 4 in 6) , ki podpirata mostiček. Protetično delo v tem primeru ni vezano z obstoječimi zobmi, kar je strokovno sprejemljivo. Vstavitev enega vsadka pri tako skrajšani zobni vrsti ne bi bila primerna.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

zanimam se za porcelansko protetične nadomestke. Imam že 16 let zgoraj prevlečene zobe in bi si jih rada zamenjala. Zdaj trenutno obiskujem svojega izbranega zobozdravnika, kjer sem si pozdravila kar je bilo potrebno. Rada bi vam poslala ortopan in vas po potrebi obiskala, namreč zanimam se za ceno te storitve.

Vnaprej hvala za odgovor!
Sanja
Spoštovani!

V kolikor mi lahko pošljete rtg posnetek vam pripravim točne ponudbe. Za orientacijo pa:
-210 Eur (kovinsko keramična prevleka)
-350 Eur (polnokeramična prevleka, cirkon).
v primeru obsežnejših del vedno nudimo popust.

Lep dan še  naprej!


Že iz otroštva redno hodim k zpbozdravniku ker sem že kot otrok imela karies. Redno hodim na preglede vse plombice imam zamenjane na bele. 
Zadnje čase imam pa občutek da so moje zobe bolj občutljive in da imam nek čuden občutek, ni bolečina ali skeljenje ampaj ko da imam zlizano prlombo in da na trenutke začutim špikanje.
Sem že povedala svoji zobozdravnici smo naredili tudi ortopan videti ni nič da bi bilo narobe. Ortopan sva naredile slabih 2 meseca nazaj. Ali mi lahko svetujete kaj lahko naredim, kupim kakšno kremo, posebno ščetko ali..
Trenutno imam največ težav z plombico med 1ko in 2ko levo. tam sem imela manjši karies ki je tako bil saniran da se skoraj ne opazi spet mi je zobozdravnica rekla da je vse v redu zato pa tudi upam da imate vi kakšen predlog zame.

Hvala vnaprej za odgovor!SpoštovanI!

Dogajanje, ki ga opisujete, je največkrat posledica preobčutljivosti zobnih vratov. Negativni občutki se lahko pojavijo pri spremembah osmotskega tlaka (sladko, kislo, slano...) ali spremembah temperature.  Zobni vrat je področje na zobni korenini, tik pod skleninskim robom. Če ni pokrit z dlesnijo postane zob občutljiv. Dogajanje ni alarmatno in ga je moč omiliti s premazom zobnih vratov ali uporabo zobnih past proti preobčutljivosti. Vseakor je potrebno pred končno diagnozo izključiti dogajana, ki lahko resno ogrozijo zdravje zoba (karies...).

Lep dan še naprej!