Pozdravljeni, 

Imam krivi enki spredaj pa me zanimajo najboljše rešitve za to in cene oz ali je mogoče to rešiti na kakršen drugi način in ne le z ortodontsko terapijo?
(Npr z cirkonsikimi prevlekami , brušenjem ) Spoštovani!

Najboljša rešitev in tudi najbolj doktrinarna je ortodontska terapija. Zobe je mogoče tudi preoblikovati in s tem zamaskirati oziroma skriti nepravilnosti v položaju. To je mogoče narediti na naslednje načine:
-preoblikovanje s kompozitnimi masami, ki je omejeno le na dodajanje materiala. Postopek je neradialen in reverzibilen. Cena: 65 Eur X 2 = 130 Eur
-preoblikovanje z izdelavo estetskih faset. Postopek je delno radikalen saj je potrebno brušenje vsaj sprednje vidne strani zoba. Cena : 350 Eur (luska) X 2 = 700 Eur.
-preoblikovanje z izdelavo umetne zobne krone, omogoča večjo korekcijo, vendar je najbolj radikalen saj zahteva brušenje zoba z vseh strani. Cena: 350 Eur (polnokeramična prevleka) X 2 = 700 Eur.

Lep  dan še naprej!


Pozdravljeni.Zanima me kakšne so opcije za nadomestitev zgornjih zob?Na levi in desni so še dobri obe petici in osmici ostalo manjka.Kaksne rešitve so možne vsaj za nadomestitev od 1-4L in 1-4 desno?Ali je tudi v tem primeru možna totalna zgornja proteza in kakšne so cene za posamezne rešitve?Hvala za odg.in lep pozdrav.Spoštovani!

Rešitve so naslednje:
1. Delna proteza z ulito bazo. Štirice ostanejo v obstoječi obliki, proteza pa se nanje pripenja z zaponami (kaveljčki). Proteza ne pokriva neba v celoti. Cena: 900 Eur.
2. Delna proteza z ulito bazo in polzili oziroma sklepi. Na štirice se postavijo prevleke. Le te so med seboj povezane z gredjo, namesto kaveljčkov pa protezo v ustih držijo polzila. Cena
-900 Eur (proteza z ulito bazo) X 1 = 900 Eur
-250 Eur (polzilo ali sklep) X 2 = 500 Eur
-210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 2 = 410 Eur
3. Fiksno protetični nadomestek (totalni most) podprt s šestimi vsadki. Cena: 
-750 Eur (vdsadek) X 6 = 4500 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 6 = 2520 Eur
-210 Eur (člen) X 6 = 1260 Eur.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

imam problem. Med jedjo mi je izpadel stalni zob (vsaj mislim da je stalni). Štirica levo zgoraj. 
Razen tega, da moram kar se da hitro obiskati zobozdravnika me zanima še kaj zobozdravnik v tem primeru naredi? Kakšen je proces?

Že v naprej se zahvaljujem za odgovor.

Lep danSpoštovani!

Zob je mogoče nadomestiti na dva možna načina:
-izdelava klasičnega mostička, pri čemer je potrebno brusiti in obremeniti oba sosednja zoba. Cena: 
210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 3 = 630 Eur
-vstavitev zobnega vsadka, pri čemer sosednji zobje ostanejo nedotaknjeni. Vsadek se vstavi v kost na mesto izgubljene korenine. Cena:
-750 Eur (vsadek) X 1 = 750 Eur.
-420 Eur (krona na vsadku) X 1 = 420 Eur.

Lep dan še naprej!


pozdravljeni... imam 4 zgornje prevleke, obenem pa na desni strani polomljen zob in enega spuljenega.. te prevleke so stare 2 leti, vendar se med njimi pojavlja sivo...kot bi se izrabljale
zanima me cena za celotno zgornjo čeljust , porcelan in navadne.....

hvala za odgovorSpoštovani!

Predvidevam, da vas zanima cena za celoten most v zg. čeljusti (torej 12 prevlek):
-210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 12 = 2520 Eur
-350 Eur (polnokeramična prevleka) X 12 = 4200 Eur.
V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja, vključno z začasnimi naadomestki.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!

Mojo 4 letnico je začela boleti štirica zgoraj,bolelo jo je na pritisk. Šli sva k zobozdravnici....punčka se je upirala vrtanju. Zobozdravnica  ni čisto v celoti morala odstraniti plombice. Odstranila pa ji je večji del.Tako da ji je odprla zobek(ne povsem).Punčki je zdaj bolje in jo boli le še malenkost. Ali je to normalno da boli še dan,dva(bolečine niso hude,rahle)?Zobek pa ji je odmrl in se malenkost maje. Hvala za odgovorSpoštovani!

Mlečen zob so odprli, da bi se sprostil pritisk, ki se nabira v in pod zobom. V kolikor se kanalček ponovno zapre z ostanki hrane ali izcedkom zob ponovno začne boleti, lahko pa se pojavi tudi oteklina. Kljub ponavlajočim težavam odsvetujem predčasno ruvanje zoba.

Lep dan še naprej!