Že iz otroštva redno hodim k zpbozdravniku ker sem že kot otrok imela karies. Redno hodim na preglede vse plombice imam zamenjane na bele. 
Zadnje čase imam pa občutek da so moje zobe bolj občutljive in da imam nek čuden občutek, ni bolečina ali skeljenje ampaj ko da imam zlizano prlombo in da na trenutke začutim špikanje.
Sem že povedala svoji zobozdravnici smo naredili tudi ortopan videti ni nič da bi bilo narobe. Ortopan sva naredile slabih 2 meseca nazaj. Ali mi lahko svetujete kaj lahko naredim, kupim kakšno kremo, posebno ščetko ali..
Trenutno imam največ težav z plombico med 1ko in 2ko levo. tam sem imela manjši karies ki je tako bil saniran da se skoraj ne opazi spet mi je zobozdravnica rekla da je vse v redu zato pa tudi upam da imate vi kakšen predlog zame.

Hvala vnaprej za odgovor!SpoštovanI!

Dogajanje, ki ga opisujete, je največkrat posledica preobčutljivosti zobnih vratov. Negativni občutki se lahko pojavijo pri spremembah osmotskega tlaka (sladko, kislo, slano...) ali spremembah temperature.  Zobni vrat je področje na zobni korenini, tik pod skleninskim robom. Če ni pokrit z dlesnijo postane zob občutljiv. Dogajanje ni alarmatno in ga je moč omiliti s premazom zobnih vratov ali uporabo zobnih past proti preobčutljivosti. Vseakor je potrebno pred končno diagnozo izključiti dogajana, ki lahko resno ogrozijo zdravje zoba (karies...).

Lep dan še naprej!


Spoštovani, pred sedmimi leti sem imel nesrečo z motorjem in s tem poškodoval štirico in petico zgoraj levo do te mere, da mi je zobozdravnik naredil 2 prevleki. Sedaj so mi petico izruvali ker je bila tako poškodovana in majava da se je ni dalo zdraviti, verjetno bo potreben enak postopek tudi pri štirici. Po vsej verjetnosti bom potrebovakl 2 implantanta. Zanima me kakšna je okvirna cena za celoten poseg in če je kaj ceneje glede na to, da bi istočasno naredili 2 implantanta. Sem še študent, zato mi je cena še toliko bolj pomembna. Hvala za odgovor.Spoštovani!

V opisanem primeru največkrat problem rešujemo z enim vsadkom in izdelavo dveh prevlek. Če je razdalja med trojko in šestico velika, torej zadostna da zadovolji parametre, ki določajo odmike med posameznimi vsadki in zobmi, potem vstavimo dva vsadka. Cene:
primer z enim vsadkom
-750 Eur (vsadek)
-420 Eur (krona na vsadku)
-210 Eur (krona kot privesek ali člen)
primer z dvema vsadkoma:
-750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur
-420 Eur (Krona na vsadku) X 2 = 840 Eur
V drugem primeru damo 15 % popust.
V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja vključno z začasnimi nadomestki.

Lep  dan še naprej!


Pozdravljeni,

Pred letom in pol mi je zobozdravnik zdravil zgornjo šestico; Kar nekaj časa me (par mesecev)  visoko nad šestico nad dlesnijo tam kjer lahko zatipamo kost 
me ta kost boli in sicer samo na dotik; zob ali dlesen na dotik nista boleča;
Ta bolečina na pritistk najbrž izvira iz šestice, kaj naj bi to bilo;

za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem;

Lp StankaSpoštovani!

Bolečina je posledica povečanega tlaka pod pokostnico na dotičnem mestu. Stanje je najbrž posledica trenutnega vnetja pozobnice, morda tudi kosti, ob samemem vršku korenine šestice, ki je bila zapolnjena s polnilno maso po končani obravnavi. Stanje se bo najbrž umirilo samo.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni.

Pred slabima dvema letoma sem bil naročen pri kirurgu zaradi puljenja modrostnega zoba. Takrat nažalost nisem imel možnosti opraviti posega (nova služba, izpiti na faksu,...). V tem obdobju do danes, s samim zobom nisem imel velikih problemov, vse do sedaj, ko mi je dlesen začela otekati in so se začele pojavljati bolečine v predelu pod desnim ušesom (tudi jem oz. grizem vsak dan težje). Zob je začel tudi gniti.

Zanima me, v kolikor se prijavim v samoplačniško ordinacijo koliko bo moj skupni strošek zdravljena in predvsem me zanima informacija v koliko časa pridem na vrsto za poseg?

Najlepša hvala za vse odgovore.

Lep pozdrav, M.Spoštovani!

Cena ruvanja modrostnega zoba je 90 Eur. Z naročanjem se poiskušamo prilagoditi nujnosti posega.

Lep dan še naprej!


Pred pol leta sem morala izpulit 4 desno spodaj.Ker je manjkalo preveč zob sem namesto mostičkov dobila delno protezo. Bolj kot proteza me moti, ker so kotički ust povešeni, usta stanjšana kot pri starostnikih. Je lahko napaka pri višini ugriza in ali je to mogoče popraviti .
Prijazen pozdrav!

 Spoštovani!

Povešeni kotički ust se lahko posledica spremenjenih medčeljustnih odnosov: manjša razdalja med zg. in sp. čeljustnico. Do problema pride zaradi izgube ali spremembe zob oporne cone. V tem primeru je mogoče z vspostavitvijo prvotne razfalje med čeljustnicama problem odpraviti, vendar to največkrat ni mogoče samo z izdelavo nove proteze.

Lep dan še naprej!