Pozdravljeni!

Mojo 4 letnico je začela boleti štirica zgoraj,bolelo jo je na pritisk. Šli sva k zobozdravnici....punčka se je upirala vrtanju. Zobozdravnica  ni čisto v celoti morala odstraniti plombice. Odstranila pa ji je večji del.Tako da ji je odprla zobek(ne povsem).Punčki je zdaj bolje in jo boli le še malenkost. Ali je to normalno da boli še dan,dva(bolečine niso hude,rahle)?Zobek pa ji je odmrl in se malenkost maje. Hvala za odgovorSpoštovani!

Mlečen zob so odprli, da bi se sprostil pritisk, ki se nabira v in pod zobom. V kolikor se kanalček ponovno zapre z ostanki hrane ali izcedkom zob ponovno začne boleti, lahko pa se pojavi tudi oteklina. Kljub ponavlajočim težavam odsvetujem predčasno ruvanje zoba.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,
 
Zanima me kako je s ponovnim zdravljenjem korenin? Zob je že mrtev, vendar me boli. Pred kratkim sem ga slikala in opazili so senco pod zobom, kar pomeni granolom.
Zanima me, če je ta postopek na napotnico ali samoplačniško in kakšne so cene pri vas?
 
Hvala za info, lep pozdrav
 
Tadeja 
 
Spoštovani!

Za registrirane paciente v naši ordinaciji je postopek v celoti krit s strani zavarovalnice. Napotnice tako žal ne moremo sprejeti in je postopek samoplačniški. Cena po seji je 90 Eur. Za terapijo ponavadi potrebujemo dva obiska.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,
imam totalno zgornjo protezo .
Zanima me čas in cena izdelave zgornje fiksne proteze z vsadki.
Hvala za vaš odgovor in
lep pozdravSpoštovani!

Vprašanja nisem prav dobro razumel zato vam podajam ceno za dve rešitvi:
-totalna proteza, ki je podprta s štirimi vsadki (proteza se pri čiščenju sname, je stabilna in nima nebne plošče):
750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur
900 Eur (proteza z ulito bazo) X 1 = 900 Eur
-fiksni most, sestavljen iz dvanajstih keramičnih zob (konstrukcije ni moč sneti in je podprta s šestimi vsadki):
750 Eur (vsadek) X 6 = 4500 Eur
420 Eur (krona na vsadku) X 6 = 2520 Eur
210 Eur (vmesni člen oziroma prevleka) X 6 = 1260 Eur
V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja, vključno z začasnimi nadomestki. Na drugo varianto nudimo 15% popust.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!

Mene pa zanima  glede zoba in sicer z enim zobom spodnjim vzadaj  imam skoz teževe, da me boli zobni vrat in to se ponavlja že kake 3 mesece, pri zobozdravniku sem bila pred 14 dnevi, kjer mi je dala gor neko zdravilo mislim da pa je malo blo boljše, pa spet čez par dni bolečina..., uporabljam navadno zobno ščetko in pasto za občutljive zobe sensodine, zanima me ali je res pomembno da si navabavim zobno ščetko curaprox in če bo kaj boljše, kaj mi predlagate?
Za odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem.

Lp, Mojca
Spoštovani!

Preobčutljivost zobnih vratov na spremembe temperature ali spremembe osmotskega tlaka je precej pogost problem. Rešujemo ga s posebnimi premazi, pravilnim načinom ščetkanja. Prav tako vam svetujem uporabo posebnih zobnih past, ki preobčutljivost zmanjšujejo. Preobčutljivost zoba je poleg umikanja dlesni lahko tudi posledica drugih bolezenskih dogajanj na zobu (zobna gniloba...) zato je potrebno pred zaključkom diagnoze narediti vso potrebno diagnostiko (klinični pregled, RTG slikanje...)

Lep dan še naprej!


kaj je bolj pametno izdelovti na mestih zgornih enic mosticek ali implentantSpoštovani!

Glede na to, da  v primeru implantne oskrbe ni potrebno brušenje sosednjih zob , je vsekakor to primernejša oskrba. 

Lep dan še naprej!