Spoštovani!


Zanima me, če se lahko okrušena luska popravi.

Hvala za Vaš odgovor in lep pozdrav.

Breda
Spoštovani!

Luska se lahko popravi. Način in zmožnost reparature pa sta seveda pogojena z mnogimi faktorji.

Lep dan še naprej!


Sem diabetik, zanima me ali ste samo privat ali nekaj krije tudi socialno, in kako je s fiksnimi protezami s 4 vsadki in s protezami na dveh magnetkih, ki je snemljiva krije, kaj od tega zdravstvo? Če ne, kakšne so cene obeh protez?

Hvala v naprej.....PetraSpoštovani!

Cene izdelkov, po katerih sprašujete.
Fiksna konstrukcija na štirih vsadkih:
-750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 4 = 1680 Eur
-210 Eur (vmesni člen) X 8 = 1680 Eur (predvidevamo izdelavo dvanajstih prevlek).
Snemna proteza na dveh vsadkih:
-750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur
-900 Eur (proteza z ulito bazo) X 1 = 900 Eur.


Lep dan še naprej!
Pozdravljeni

Sem brez spodnje enke in tudi druga se mi močno maje in bo vsak čas izpadla. Zanima me okvirna cena za vsadke.

lp
NedimSpoštovani!

V kolikor sem prav razumel opisan problem je rešitev naslednja:
odstranitev obeh spodnjih sekalcev in vstavitev enega vsadka, ki bi nosil dve manjkajoči kroni. Cena posega:
-750 Eur (vsadek) X 1 = 750 Eur
-420 Eur (krona navsadku) X 1 = 420 Eur
-210 Eur (privesek ali člen) x 1 = 210 Eur.
Cena vključuje vse materiale in postopke od začetka do končnega cilja vključno z začasnimi nadomestki.

Lep dan še naprej!


Imam paradontozo.  Bolezen naj bi imela ze vrsto let, moja zobozdravnica je ni prepoznala. Ne morem razumeti kako  je to mogoce. Za higieno skrbim nadpovprecno (medzobne krtacke, ustne vode). Sem pa pogosto v stresu. Z zdravljenjem sem ze pricela, luscenje. Zanima me kaj lahko pricakujem v bodoce, specialist pravi, da je v tem trenutku moje zdravje precej ogrozeno. Hvala za odgovorSpoštovani!

Za odgovor bi si moral ogledati vsaj ortopanski rtg posnetek. V kolikor lahko naredim tudi klinični pregled bi bilo še toliko bolje.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!

Pred mnogimi leti sem v nesreči potolkla zgornje štiri zobke (2,1,1,2). Socialen mostiček sem nosila 13 let, razen grdega izgleda tega mostička pa nisem imela nikoli težav z polomljenimi zobki. Ko sem pa lani šla v mejavo mostička na kovinsko porcelanskega, so se začele težave. Dvojka, ki je bila vsa ta leta živa, je začela zelo boleti. Slika bp.  Kar pa me je v parih mesecih začela še dlesen peči nad mostičkom in krvaveti. Ugotovljeno, da gre za alergijo in so mi ga po 6 mesecih nošenja dol sneli. Od takrat pa me boli tudi druga dvojka, ki pa že od nesreče dalje nosi štift. Živo dvojko je zdravil in je zdaj polnjena a me še vedno boli, slika pa spet kaže, da je vse ok! Tista dvojka s štiftom pa nima zadostno polnjeno korenino že 25 let. Pravi da tega ne more popraviti, ker ta štift ne gre ven. Vse to razumem.  Ne razumem pa tega, da bi on kmalu na obstoječe stanje delal cirkonski mostiček. Kakšno tveganje to pomeni zame?  Nenazadnje sem v pol leta šla dvakrat čez demontažo mostička, in nazadje je šlo s precej sile dol, res je bilo grozno, ko kar ni hotelo dol!  Zlomljeno naj ne bi bilo nič. Kaj bi naredili vi, če bi bila vaša pacientka?  Resnično me skrbi za te zobke, saj še po toliko letih nisem prebolela te izgube, ki je močno vplivala na mojo samozavest. Za odgovor se vam iz srca zahvaljujem in vam želim lep dan.
Spoštovani!

Odločitev glede nove protetične konstrukcije na nosilce, ki so avitalni, v vsakem primeru nosi določeno tveganje. Na vsak način poiskusimo stanje nosilcev približati optimalnemu (popraviti obstoječe polnitve, vstaviti zatiče...). Ocenitev prognoze je težka, ključni moment , ki vpliva nanjo, pa je velikost oziroma prisotnost obstoječih periapikalnih procesov. Za odgovor bi si moral ogledati rtg posnetek (lokalni ali pregledni). V kolikor je mogoče mi ga lahko posredujete po elektronski pošti.

Lep dan še naprej!