Pozdravljeni,


v torek mi je zobozdravnica izpulila stirico levo zgoraj, zob je bil mrtev, prisotna bolečina na dotik, glavoboli, vrtenje. Sedaj se je vse umirilo in se dobro počutim. Jemljem Amonsiklav-imam ga 5 dni. zdaj sem mi je na dlesni nad izpuljenim zobom naredila rdeča črta - predvidevam, da je po njen stekel gnoj, na vrhu dlesni pa nekaj podobnega kot afta - bela površina, ki boli na dotik. Za kaj gre?

Kp, Darja HamersakSpoštovani!

Brez kliničnega pregleda sicer težko odgovorim na vprašanje, vendar  po opisu stanja menim da gre za klasično sliko po posegu. Končno preoblikovnje kostnega grebena traja do pol leta.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

danes so mi na dva štifta zalepili porcelanasto krono.
Ko sem prišla domov, se je barva še vedno ujemala z ostalimi zobmi.
Sedaj, nekaj ur kasneje sem se zopet pogledala v ogledalo in je ena krona v redu, druga pa je postala bela in konkretno izstopa od ostalih zob. Zanima me kaj naj naredim, in seveda kako je sploh to mogoče??

Hvala za odg.Spoštovani!

Načeloma materiali, ki se uporabljajo za izdelavo prevlek ne spreminjajo barve v daljšem časovnem obdobju (leta). V opisanem primeru gre najbrž za spremembo, ki je posledica različne vpadne svetlobe. Barva materialov je namreč pogojena z vpadno svetlobo (luči, dnevna svetloba, neonska svetloba...). Vsekakor se o tem posvetujte z zobozdravnikom.

Lep dan še naprej!


Spoštovani.
Osebni zobni zdravnik me je napotil na odstranitev modrostnika k zobnemu kirurgu in sicer zato, ker ob poizkusu odstranitve lokalna anastezija "ni prijela"..
Ker je na napotnico zelo dolga čakalna doba (vsaj v Ljubljani) me zanima, če pri vas to lahko opravite samoplačniško?
Kakšen je postopek, čakalna doba in seveda cena posega?
Hvala in lep pozdrav,
Robert Kržmanc

Spoštovani!

Storitev stane 90 Eur in jih opravljamo devno.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

imela sem ekstrakcijo zoba 27. Po končanem posegu sem na izvidu dobila napisano, da je sum na antrooralno komunikacijo. Zanima me kaj je to? Predvem pa piše, da se ne sme kaditi 2-3 tedne, kar pa mislim, da ne bo šlo. Kako lahko kajenje vpliva na nadaljno zacelitev?

Že v naprej se vam zahaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam.Spoštovani!

Pogosto pri ruvanju zgornjih kočnikov ali ličnikov pride do opisanega stanja, ki pomeni da imate odprtino med ustno in obnosno votlino na mestu izruvanega zoba. Večina nastalih komunikacij se spontano zaceli samih, vendar morate biti pevidni pri povečevanju tlaka v obnosnih votlinah (napenjanje, potapljanje...). Kajenje vsekakor negativni vpliva na kakršnokoli celjenje rane.

Lep dan še naprej!


Ppozdravljeni!

Vljudno prosim za  odgovor za rešitev sledečega problema:

Imam mrtvi obe enki zgoraj in dvojko levo. Enka desno me je začela močno boleti. Ortopan kaže, da sta na obeh enkah cisti, vendar leva enka še ne boli. Zobozdravnica mi je dala sumamed 3 kom, ker pa ni bilo nič boljše, še enkrat sumamed 3 kom. Prerezala mi je tudi dlesen nad zobom, iztisnila nekaj gnoja in vstavila trakec. Bolečine ša kar trajajo, ki si jih rešujem z naklofenom. Dobila sem še en antibiotik klimicin 300 mg, ki ga trenutno še jemljem. Ker imam na dvojki in enkah narejeno protetiko, ki povezuje še druge zobe mi je omenila je apikotomijo, sicer samo na  boleči enki. Jaz bi jo želela na obeh, ker imata obe cisti. Imam tudi druge težave: že dvakrat sem  bila v bolnici zaradi vrtoglavic, bruhanja in glavobolov, ki se pojavijo naenkrat in ni bil čisto ugotovljen vzrok. Preiskave še potekajo. Imam tudi meningeom. Zaradi vseh problemov ki so trenutno in morebiti tudi še nadalje, bi rada čimpraj rešila vsaj problem z zobmi, zato vas sprašujem, kako je z čakanjem v vaši ordinaciji ali je iz omenjenih ostalih problemov  možen poseg v kratkem času in seveda tudi za ceno posega.

Iskrena hvala za odgovor in vse lepo želim!Spoštovani!

V kolikor sprašujete po apikotomiji je poseg možen. S čakalno dobo se prilagajamo potrebi in nujnosti. Cena posega po zobu je 90 Eur. Če je možno mi pošljite rtg sliko po mailu, da se na poseg pripravim oziroma vam lahko posredujem mnenje.

Lep dan še naprej!