Pozdravljeni, sem v fazi zdravljenja paradontalne bolezni. Koncal sem z luscenjem in kirurgijo zgornjih zob kjer sem imel vecje zepe 7+. Zanima me sedaj imam kar velik razmak med zobmi ali se lahko uporabi aparat za zobe ko se dlesni umirijo in pa mi lahko z zobno estetiko popravite luknje med zobmi in kdaj bi bilo to primerno. Koliko casa po operaciji? Kaksen bi bil strosek in sicer med 1 in 2, 2 in 3, 3 in 4 je sicer najbolj problematicna desna stran in je zelo moteca.
imel sem v mislih bonding oz. porcelanaste luske.

hvala in lep pozdrav
gregorSpoštovani!

Napredovalna parodontalna bolezen je lahko kontraindikacija za ortodontsko premikanje zob. Najenostavnejši način korekcije motnje, ki jo opisujete, je dodajanje kompozitne mase na kontaktne ploskve zob. Cena: 65 Eur X 3 = 195 Eur. Bolj kompleksen način, vendar trajnejši in morda lepši je izdelava estetskih lusk. Cena 350 Eur (polnokeramična luska) X 3 = 1050 Eur.

Lep dan še naprej!


Lep pozdrav, mene med 4,7 boli že celotna stran, že 5 dan zapored, nalgesini že skor več ne pomagajo, bil sem pri zobozdrvniku, odprla mi je 4ko ter dala zdravilo notr ampak po tem ko je enekcija popustila bolećina še zmeraj ista občasno še hujša. Plus da ko se dotaknem tm med 4,5,6 me boli dlesen zelo oz nwm al je bolećina na dlesni al v zobovih znotraj. Zobozdravnica me ni poslala na slikanje kar je tipično ker vedno čakajo do zadnega. Tko da nwm če bi se vam kaj sanjalo kaj narediti da omiliti bolečino ker bom že žiwčn zlom dubu prenašat tole bolečino..Spoštovani!

Vsekakor bi rtg diagnostika dala največ podatkov. Najbolje bi bilo narediti pregledni posnetek. Do takrat pridejo v poštev nujni postopki, ki so bili delno že narejeni. Lahko vzamete anelgetike, v kolikor se pojavijo sistemski znaki (povišana temperatura, slabo počutje...) lahko tudi antibiotik.

Lep dan še naprej!


V zgornji čeljusti imam fiksni mostiček na 4 zobeh. Sedaj se mi vse maje, zob mi je tudi počil in ze odlomil. Vprašanje :
- ali se kljub majavosti lahko star mostiček odstrani in cementira novi,
- ali se odlomljen zob lahko zalije z cementom in da drži,
- v primeru da bi te štiri zobe izruval ali je možno v isto odkrtino vstaviti inplatant, ali to skrajša zaraščanje,
- okvirna cena v teh primerih.

Hvala za odgovor !Spoštovani!

Kot sem razumel imate v zg. čeljusti štiri nosilne zobe na katere je fiksiran totalni most. Če se je mostiček le odlepil ga je mogoče cementirati nazaj. V kolikor je nepopravljivo poškodovan le eden od nosilcev je most izgubljen. Ali je zob poškodovan v smislu izgube vam brez pregleda in rtg posnetka ne morem odgovoriti. Štiri vsadke je mogoče vstaviti v čeljust takoj po odstranitvi zob. Cena storitve:
-750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur,
-420 Eur (krona na vsadku) X 4 = 1680 Eur,
-210 Eur (vmesni člen) x 8 = 1680 Eur.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!

Stara sem 49 let. Pred nekaj meseci me je med jedjo močno zabolela zgornja štirka. Bolečina je postopno pojenjala, naročila sem se k zobozdravnici. Dokler sem prišla na vrsto, čez več kot mesec dni, nisem imela več bolečine. Na pregledu mi je zobozdravnica ugotovila, da imam vertikalno počen zob (zgornja leva štirka). Očistila mi je staro zalivko in ga po nekem postopku "zlepila". Žal to lepljenje ni uspelo, kar mi je na naslednjem pregledu tudi sama povedala. Sedaj imam občutek, da je zadeva slabša kot pred lepljenjem, saj je dlesen  nad zobom občutljiva in pojavila se mi je "bunkica" verjetno gnojna nekje na koncu korenine na dlesni. Tudi pritisk na zob je neprijeten, zato ga ne obremenjujem. Rešitev naj bi bila izpuljenje tega zoba in vstavitev implantanta. Zob je vizuelno odličen in mi ga je žal izpuliti, zato me zanima, če obstaja varianta, da zob ohranim s kakšnim drugim postopkom zdravljenja in "lepljenja".

Lepo pozdravljeni in hvala za odgovor,  StankaSpoštovani!

Vertikalna poka je nerešljiv problem. Zob je potrebno izruvat.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!Imam za popravit vse zobje vendar bi za zacetek si uredila vsaj sprednje zobje(zaradi financ),ce je to sploh mozno,ker imam mankajoco enico zgoraj in obe stirici in petico isto vse zgoraj?!zanima ne nekaj zacasnega vendar da izgleda cimbolj naravno.kaksna bi bila tu resitev in cena?v koliksnih dneh bi bilo to urejeno in kdaj najhitreje se bi lahko oglasila pri vam?res prosim za odgovore.hvala.lp.anitaSpoštovani!

V kolikor sem prav razumel vprašanje vam manjkajo zgornji ličniki in prvi sekalec. Rešitve so naslednje:
-izdelava delna proteze, ki jo lahko smatrate kot začasen ali trajen nadomestek. Cena : 700 ali 900 Eur.
-izdelava klasične mostovne konstrukcije; potrebujete osem prevlek za izdelavo mostičkov v predelu ličnikov in tri prevleke za izdelavo mostu v predelu sekalca. Cena: 210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 11 = 2310 Eur
-vstavitev najmanj treh zobnih vsadkov. Cena:
-750 Eur (vsadek) X 3 = 2250 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 3 = 1260 Eur
-210 Eur (privesek ali člen) X 2 = 420 Eur.
Za datum pregleda me lahko pokličete na 040 29488.

Lep dan še naprej!