Ppozdravljeni!

Vljudno prosim za  odgovor za rešitev sledečega problema:

Imam mrtvi obe enki zgoraj in dvojko levo. Enka desno me je začela močno boleti. Ortopan kaže, da sta na obeh enkah cisti, vendar leva enka še ne boli. Zobozdravnica mi je dala sumamed 3 kom, ker pa ni bilo nič boljše, še enkrat sumamed 3 kom. Prerezala mi je tudi dlesen nad zobom, iztisnila nekaj gnoja in vstavila trakec. Bolečine ša kar trajajo, ki si jih rešujem z naklofenom. Dobila sem še en antibiotik klimicin 300 mg, ki ga trenutno še jemljem. Ker imam na dvojki in enkah narejeno protetiko, ki povezuje še druge zobe mi je omenila je apikotomijo, sicer samo na  boleči enki. Jaz bi jo želela na obeh, ker imata obe cisti. Imam tudi druge težave: že dvakrat sem  bila v bolnici zaradi vrtoglavic, bruhanja in glavobolov, ki se pojavijo naenkrat in ni bil čisto ugotovljen vzrok. Preiskave še potekajo. Imam tudi meningeom. Zaradi vseh problemov ki so trenutno in morebiti tudi še nadalje, bi rada čimpraj rešila vsaj problem z zobmi, zato vas sprašujem, kako je z čakanjem v vaši ordinaciji ali je iz omenjenih ostalih problemov  možen poseg v kratkem času in seveda tudi za ceno posega.

Iskrena hvala za odgovor in vse lepo želim!Spoštovani!

V kolikor sprašujete po apikotomiji je poseg možen. S čakalno dobo se prilagajamo potrebi in nujnosti. Cena posega po zobu je 90 Eur. Če je možno mi pošljite rtg sliko po mailu, da se na poseg pripravim oziroma vam lahko posredujem mnenje.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni !

Zanima me koliko bi morala plačat poseg :

4 implatata, 4 abutment in 6 prevlek na titanu. Imama CT posnetk star 4 mesece.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.Spoštovani!

Cena vsadka (implanta): 750 Eur X 4 = 3000 Eur
Cena krone na implantu: 420 Eur (skupaj z abutmentom) 
Cena krone na zobu: 350 Eur ali 210 Eur (klasična kovinsko keramična konstrukcija)

Lep dan še naprej!


Pred enim letom so mi namestili v zgornjo čeljust  dva vsadka, v marcu 2014 pa fiksni mostiček nad vsemi zobmi. Zobje so kovina - keramika. Sedaj imam že nekaj časa težave, in sicer nedoločljivo bolečino na prednjih zobeh, zobe nenehno čutim, pojavljati so se začele tudi zatekline in vnetja dlesni. Moj zobozdravnik mi je zaradi bolečin že uničil živca na enkah, kljub temu pa ni nič bolje.  Ker vidim, da moj zobozdravnik nima pojma kaj mi povzroča bolečino prosim, za nasvet kako naj se zadeve lotim. 
Hvala za odgovor in lep pozdrav!Spoštovani!

Vsekakor menim, da je vaš zobozdravnik naredil vse, kar je bilo v danih pogojih mogoče. Glede na opisano problematiko menim, da obstajata dve možnosti: ponovno koreninsko zdravljenje dotičnih zob ali , če to ni mogoče, apikotomija. Za odločitev bi si moral ogledati RTG posnetek.

Lep dan še naprej!


Spoštovani!

sin je star 14 let in nima  zgornjih 2. zanima me vaše mnenje glede ortodontskega zdravljenja oz. ali se da zadeva urediti tudi drugače, saj vsadkov ne bi želela.
Hvala za odgovor in lep pozdrav,

MetkaSpoštovani!

Sam nisem ortodont. Vsekakor je najboljša rešitev tista, ki vam jo je predlagal specialist; torej ureditev postavitve zobovja in seveda naknadno nadomeščanje dvojk z zobnimi vsadki. V kolikor le te zavračate je možno dvojke nadomestiti s klasično mostovno konstrukcijo, vendar je v ta namen največkrat potrebno vsaj brušenje trojk obojestransko.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!

Med prvima dvema zoboma imam razmak, ki je majhen-ravno toliko, da mi aparata noče kriti zavarovalnica. Me pa razmak še vedno moti. Kaj bi se dalo narediti, kako je z dograjevanjem zoba oz. bondingom, kakšne so približne končne cene celotnega posega?

Hvala za odgovor!


Spoštovani!

Razmak je mogoče delno ali v celoti zapreti s kompozitno maso (bela plomba). Postopek je reverzibilen in neradikalen saj ne zahteva brušenja zobne površine. Rezultat je dober vendar se kompoziti s časom lahko zabarvajo ali odpadejo pri preobremenitvi. Cena:
-65 Eur (dograditev po zobu) X 2 = 130 Eur.
V ceni so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja.

Lep dan še naprej!