Pozdravljeni!Imam za popravit vse zobje vendar bi za zacetek si uredila vsaj sprednje zobje(zaradi financ),ce je to sploh mozno,ker imam mankajoco enico zgoraj in obe stirici in petico isto vse zgoraj?!zanima ne nekaj zacasnega vendar da izgleda cimbolj naravno.kaksna bi bila tu resitev in cena?v koliksnih dneh bi bilo to urejeno in kdaj najhitreje se bi lahko oglasila pri vam?res prosim za odgovore.hvala.lp.anitaSpoštovani!

V kolikor sem prav razumel vprašanje vam manjkajo zgornji ličniki in prvi sekalec. Rešitve so naslednje:
-izdelava delna proteze, ki jo lahko smatrate kot začasen ali trajen nadomestek. Cena : 700 ali 900 Eur.
-izdelava klasične mostovne konstrukcije; potrebujete osem prevlek za izdelavo mostičkov v predelu ličnikov in tri prevleke za izdelavo mostu v predelu sekalca. Cena: 210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 11 = 2310 Eur
-vstavitev najmanj treh zobnih vsadkov. Cena:
-750 Eur (vsadek) X 3 = 2250 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 3 = 1260 Eur
-210 Eur (privesek ali člen) X 2 = 420 Eur.
Za datum pregleda me lahko pokličete na 040 29488.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,


v torek mi je zobozdravnica izpulila stirico levo zgoraj, zob je bil mrtev, prisotna bolečina na dotik, glavoboli, vrtenje. Sedaj se je vse umirilo in se dobro počutim. Jemljem Amonsiklav-imam ga 5 dni. zdaj sem mi je na dlesni nad izpuljenim zobom naredila rdeča črta - predvidevam, da je po njen stekel gnoj, na vrhu dlesni pa nekaj podobnega kot afta - bela površina, ki boli na dotik. Za kaj gre?

Kp, Darja HamersakSpoštovani!

Brez kliničnega pregleda sicer težko odgovorim na vprašanje, vendar  po opisu stanja menim da gre za klasično sliko po posegu. Končno preoblikovnje kostnega grebena traja do pol leta.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

danes so mi na dva štifta zalepili porcelanasto krono.
Ko sem prišla domov, se je barva še vedno ujemala z ostalimi zobmi.
Sedaj, nekaj ur kasneje sem se zopet pogledala v ogledalo in je ena krona v redu, druga pa je postala bela in konkretno izstopa od ostalih zob. Zanima me kaj naj naredim, in seveda kako je sploh to mogoče??

Hvala za odg.Spoštovani!

Načeloma materiali, ki se uporabljajo za izdelavo prevlek ne spreminjajo barve v daljšem časovnem obdobju (leta). V opisanem primeru gre najbrž za spremembo, ki je posledica različne vpadne svetlobe. Barva materialov je namreč pogojena z vpadno svetlobo (luči, dnevna svetloba, neonska svetloba...). Vsekakor se o tem posvetujte z zobozdravnikom.

Lep dan še naprej!


Spoštovani.
Osebni zobni zdravnik me je napotil na odstranitev modrostnika k zobnemu kirurgu in sicer zato, ker ob poizkusu odstranitve lokalna anastezija "ni prijela"..
Ker je na napotnico zelo dolga čakalna doba (vsaj v Ljubljani) me zanima, če pri vas to lahko opravite samoplačniško?
Kakšen je postopek, čakalna doba in seveda cena posega?
Hvala in lep pozdrav,
Robert Kržmanc

Spoštovani!

Storitev stane 90 Eur in jih opravljamo devno.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

imela sem ekstrakcijo zoba 27. Po končanem posegu sem na izvidu dobila napisano, da je sum na antrooralno komunikacijo. Zanima me kaj je to? Predvem pa piše, da se ne sme kaditi 2-3 tedne, kar pa mislim, da ne bo šlo. Kako lahko kajenje vpliva na nadaljno zacelitev?

Že v naprej se vam zahaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam.Spoštovani!

Pogosto pri ruvanju zgornjih kočnikov ali ličnikov pride do opisanega stanja, ki pomeni da imate odprtino med ustno in obnosno votlino na mestu izruvanega zoba. Večina nastalih komunikacij se spontano zaceli samih, vendar morate biti pevidni pri povečevanju tlaka v obnosnih votlinah (napenjanje, potapljanje...). Kajenje vsekakor negativni vpliva na kakršnokoli celjenje rane.

Lep dan še naprej!