Spoštovani!

Želela bi imeti bolj bele zobe.
Stara sem 53 let in moji zobje so vedno bolj temno obarvani, čeprav ne kadim in le občasno pijem kavo. Vse bolj je tudi opazen odmik zob od dlesni ter tudi razmaki med zobmi. Sicer redno skrbim za higieno zob, prav tako dokaj redno obiskujem zobozdravnika.
Zobno sklenino sem tudi že poskušala "pobeliti" pod strokovnim nadzorom zobozdravnika (zobozdravnik ni bil navdušen nad mojo željo z beljenjem!), vendar postopka nisem speljala do konca, saj me je zelo skelelo, prav tako sem se bala trajnih poškodb sklenine.

Z lepimi pozdravi,

Mojca Spoštovani!

Zobje s časom postajajo temnejši, kar je lahko posledica nečistoč, ki se nabirajo na površini sklenine ali pa posledica sprememb v strukturi sklenine. Z leti sklenina zori, njena kakovost (gostota, urejenost kristalov...) je vse boljša, kar pomeni večjo odpornost na gnilobne procese, hkrati pa tudi večja prepustnost za svetlobo, kar pomeni da barva dentina (temno rjava) bolj proseva skozi sklenino. Odstranjevanje nečistoč je dokaj enostavno, v kolikor pa želimo spremeniti samo strukturo pa je seveda potrebno beljenje (sprememba urejenosti kristalov v površinski plasti sklenine), kar pomeni tudi neko kemično poškodbo.
V kolikor se vam zobje premikajo v smislu razmikanja, klinične krone pa postajajo vse daljše, je vsekakor potrebno pomisliti na parodontalno bolezen. Priporočam RTG diagnostiko.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni imam eno vprasanje in sicer na levi strani zgornjih zob mi manjkajo 6tica in 7dmica kaj bi predlagali in koliko bi bila cena? LpSpoštovani!

Najboljša rešitev je vstavitev zobnega ali zobnih vsadkov. Načeloma je dovolj če se vam nadomesti le šestica za kar potrebujete en zobni vsadek. V kolikor želite še sedmico torej dva. Cena:
-750 Eur (vsadek) X 1 = 750 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 1 = 420 Eur
Skupaj torej za en zob: 1170 Eur.
V ceno sovključeno vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!

V torek, dne 10.3.2015, so mi kirurško odstranili mrtvo korenino (petica, levo spodaj), ki je ostala v dlesni po puljenju počenega zoba. Korenina je bila že kar gnila in prisoten je bil granulom. Poseg je bil precej "mesarski" in nič kaj estetski, saj mi je kirurginja odrezala kar polovico dlesni na zunanji strani. Dobila sem tudi šive.

Zanima me ali bi si lahko sploh dala delati implantat, glede na to, da mi manjka toliko dlesni. Sem še relativno mlada (29 let) in strah me je namreč, da bi se ostali zobje začeli premikati narazen proti delu, kjer je bil zob. Se bo ta del dlesni kdaj zarasel ali bo ostala ta velika odprtina?

Hvala za odgovor.

Lp,

MašaSpoštovani!

Če je manjek kosti velik je mogoče kostno maso nadomestiti. Postopek se lahko izvede istočasno z implantacijo ali pred tem. Za natančnejši odgovor bi si moral ogledati vsaj rtg posnetek.

Lep dan še naprej!


Spoštovani!

Pred leti sem imela nesrečo s kolesom, zaradi česar mi je odrla dvojka zgoraj desno. Z mojim zobozdravnikom sva jo zdaj dvakrat zdravila. Žal pa je na RTG sliki viden proces. 

Zobozdravnik se je odločil, da mi zoba ne bo izpulil. Sva pa v ta zob dala zdaj štift in novo keramično prevleko, ki je povezana z enko. 

Zob me sicer ne boli, občasno pa na nebu čutim, da ni vse čisto v redu s korenino. Pa to, kar občutim ni bolečina, ampak zelo čuden občutek, mogoče malo skeleč, kar me opozarja, da je nekaj na tej korenini. 

Prebrala sem marsikaj na spletnih straneh in naj bi se dalo tudi korenine mrtvih zob, kjer je viden proces, rešiti.

Zanima me, ali je to mogoče, na kakšen način, kakšna je cena in koliko je čakalna doba.

Lp

KsenjaSpoštovani!

Glede na to, da je zob oskrbljen z zobnim zatičem in prevleko je najverjetneje edina rešitev apikotomija oziroma odstranitev koreninskega vrška. Cena posega je 90 Eur. S čakalno dobo se poiskušamo prilagoditi problematiki.

Lep dan še naprej!


Lepo pozdravljeni,mene zanima namreč to: Pri meni se sedaj že zelo maje sprednji zob-1. in pri rentgenski sliki kaze da ne drži vec kost korenine zoba. Sedaj mene zamima kaksni so postopki? Namreč ko se ta zob odstrani ali je sploh mogoče in na kakšen način kako so postopki pri sami vstavitvi implanta-umetnega zoba? Ali so kaksne možnosti ali si prisiljen ostati škrbast?


Najlepša hvala za odgovor, lp.Spoštovani!

Obstajata dve fiksnoprotetični rešitvi:
1. vstavitev zobnega vsadka
2. izdelava klasičnega mostička

1. Zobni vsadek vstavimo takoj po odstranitvi zoba ali z zakasnitvijo (odvisno od stanja kostne mase). Po vstavitvi ponavadi počakamo tri do štiri mesece preden montiramo zobno krono (v določenih primerih je mogoče vsadek obrmeniti takoj) . Ves čas terapije nosite začasen nadomestek.
2. Z izdelavo mostička lahko začnemo takoj po odstranitvi zoba. Most je izdelan približno v desetih dneh. Tudi v tem primeru nosite začasen nadomestek.

Lep dan še naprej!