Spostovani,prosim za Vase mnenje. Spodaj imam impaktirana modrostna zoba. Stara sem 39 let in z leti je baje tezje odstraniti modrostnike. Tezave imam ze cca.1,5 leta.Imela sem bolecine in posiljalli so me sem ter tja,nazadnje pa da je krivda v zobeh. Ker so sumili tudi na Sojgrenov sindrom ze leto dni jemljem medrol 4-8 mg dnevno,sicer sem ga ze prej obcasno zaradi poslabsanja astme. Sedaj bi morala postopoma le tega ukiniti,ampak ko nizam dozo imam vecje tezave,piskanje v pljucih,bolece in tezko poziranje... Ker imam trenutno bolece bezgavke na d. strani pod celjustjo in tezko poziram sem dobila Hiconcil 500 na 8 ur,pojedla sem ze skatlico in pol stanje pa se ni skoraj nic boljse. Bolecine imam v celjusti,proti usesu,cutim pritisk,... Trenutno je kirurg odsoten in nevem kaj naj storim. Zoba sta tik ob zivcih,pise v zelo neugodni legi,nagnjena proti jeziku,zato je celjust na jezicni strani zelo tanka. Na UKC v Mb ORL-MFC sem dobila moznost odstranitve pod splosno anestezijo oba naenkrat,moj oralni kirurg pa bi enega po enega. Zato nevem za katero verijanto se naj odlocim in kaj priporocate? Pa tudi kako Medrol vpliva na poseg in ali jemljem visoke doze le tega in kaksne posledice z jemanjem pred in po posegu? Naj povem se to da sem pri prvem oralnem kirurgu bila narocena na poseg ze lani,prinesla sem mu ortopan in narocil me je za november in december,cakala sem cca. mesecev,potem pa mi teden pred posegom le tega odpove,da on tega ne bo delal. Zdi se mi da bi mi to lahko povedal ze pri pregledu ne pa da me pusti cakat skoraj leto dni in ponovno iscem kirurga in cakam na poseg. Prosim za razumevanje,ker sem se razpisala. Strah me je,psihicno sem ze cisto na dnu shujsala za 12kg,zaradi bolecin in nacina prehranjevanja-tekoce in kasasto. Upam da mi posljete kaksno mnenje in kaksen poseg me caka. Lep pozdrav,Simona iz MbSpoštovani!

V kolikor mi lahko pošljete ortopan se bom odločil ali sem dovolj kompetenten za željen poseg.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

približno 1 mesec nazaj, sem bila pri zobozdravniku, ki mi je v roku 14 dni zamenjal amalgamske plombe z belimi oz. tudi popravil nekaj zob. Vse skupaj, je popravil 7 zob. Od takrat dalje me že 1 mesec bolijo zobje, enkrat zgornja čeljust, potem pa se preseli na spodnjo itd., nekatere plombe so bile res velike, ampak vseeno ta bolečina je nevzdržna in že 1 mesec jemljem analgetike vsak dan. Brala sem, da je to reakcija po pridobitvi bele plombe, vendar, če je temu tako bi raje za vedno obdržala amalgamske, saj so moji zobje sedaj tudi zelo občutljivi na toploto ali mraz. Kaj pa Vi menite, je to normalen pojav?
Hvala.

Lep pozdrav,

ValerijaSpoštovani!

V kolikor govorimo o občutljivosti zob na spremembe temperature ali osmotskega tlaka je posledica reverzibilna, torej povratna v normalno stanje, za kar pa je potreben čas (lahko pol leta ali več). Nepreijetnost je moč zmanjšati z uporabo smol za impregnacijo zobnih vratov. Če bolečina postane spontana ali jača na ugriz oziroma udarec po zobu, je stanje ireverzibilno in zahteva dodatno koreninsko zdravljenje. Problemi, ki jih opisujete so posledica terapije na zobu, ki je seveda odvisna od globine karioznih procesov oziroma obstoječih plomb. Vsak poseg na zobu predstavlja veliko draženje za le tega, kar lahko pripelje do problemov, toda kar je potrebno je pač potrebno.

Lep dan še naprej!


Zanima me cena treh prvih srednjih zob-fiksna proteza in v kakšnem času je možno to delo opraviti.Hvala za odgovor
lp Andrej

Ali je še kakšna druga možnost.
Spoštovani!

Predvidevam, da vam manjkajo trije sekalci. Izgubljene zobe je možno nadomestiti na dva možna načina:
-izdelava mostu, za kar je potrebno obremeniti vsaj dva sosednja zoba. Skupna je torej potrebno narediti vsaj pet prevlek. Most je narejen v 10 dneh oziroma treh obiskih. Cena:
-210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 5 = 1050 Eur.
-vsaditev dveh vsadkov in izdelava mostovne konstrukcije iz treh zob. Cena:
-750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur
-210 Eur (krona ali vmesni člen) X 1 = 210 Eur.

Lep dan še naprej!


Spoštovani

Pojavile so se mi močne bolečine (trajajo že vsaj 4 dni) na predelu "porc. krone" (5 zob spodaj), ki sem jo dobil pred cca. 10 leti.
Boli me okoli zoba (dlesen, ki je močno razgaljena) in na vrhu, če udarim ali grizem. Dežurni zob. mi je vstavil nek trak - za nekaj ur je zgledalo bolje sedaj močno boli (moral sem vzeti že več analginov). Na zunanji strani obraza nimam otekline, niti ni otekla dlesen.

Prosim Vas, če mi lahko navedete kdaj me lahko jutri obravnavate vsaj toliko, da opravite osnoven protibolečinski poseg za ostalo bi se dogovorili.


S spoštovanjem.

Robert


Spoštovani!

V primeru bolečine se lahko oglasite kadarkoli v rok delavnika in naročanje ni potrebno.

Lep dan še naprej!


Ali je možno vstaviti implatante v zgornjo čeljust če je 3d ortopan pokazal, da je kost debela samo 3 mm.
Kakšen je pospopek in koliko stane v primeru 4x implatant ,nadgradnja kosti in snemljiva proteza.

Za odgovor se vam v naprej zahvaljujem.Spoštovani!

V opisanem primeru pedvidevam, da potrebujete dvig sinusnega dna. V najslabšem primeru je cena:
-1000 Eur (vsadek z dvigom dna) X 4 = 4000 Eur
-900 Eur (proteza z ulito bazo).
V kolikor dviga sinusnega dna ne potrebujete je cena:
-750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur
-900 Eur (proteza z ulito bazo).
V ceno so vključeni vsi postopki in materiai od začetka do končnega cilja.

Lep dan še naprej!