Koliko stane zobni bonding, da bi mi zakrpali presledek med sekalcema?

lpSpoštovani!

Cena je enaka ceni bele plombe na treh ploskvah, kar dejansko opisani postopek tudi je: 65 Eur po zobu.


Pozdravljeni, zanima me  mnenje glede zdravljenja zoba.

Imel sem vnet zobni živec in osebni zobozdravnik mi je zob odprl in dal zdravilo. Napotil me je tudi na rentgen tega zoba.

Po približno dveh tednih so mi odstranili živec in očistili kanale v zobu.  Vse super in prav do tukaj.

Malo me je presenetilo, da so zob začasno zaprli z relativno mehko zalivko in me naročili šele čez tri mesece (takrat naj bi kanale živca zapolnili in  naredili končno zalivko).

Začasna zalivka  je že po par dneh skoraj izginila, ostala je samo krona zoba in v notranjosti še malo zalivke.

Moti me čas od odstranitve živca do naslednje obravnave zoba tri mesece in vrsta začasne zalivke.

Zanima me ali je ta postopek zdravljenaja običajen?  Oziroma kaj naj naredim? 

Zahvaljujem se za odgovor

Lep pozdrav

Spoštovani!

Postopek zdravljenja je povsem običajen. V kolikor se mehak material, ki je sicer namenjen začasnim zaporam kavitet, izrabi ali ispade, lahko prosite zobozdravnika, da vam ga nadomesti s tršim materialom, ki pa sicer, vsaj s stališča zavarovalnice, ni standardiziran (to so razni steklasti cementi). Zamik od končanega zdravljenja do končne oskrbe je največkrat potreben zaradi varnostnih razlogov, saj je definitivno oskrbo v primeru ponovitve problema relativno težko ostraniti.

Lep dan še naprej!


Lepo pozdravljeni!

Kar nekaj vaših mnenj, oziroma odgovorov sem že prebrala in so mi veliko razjasnili. Zdaj pa vas prosim še za nekaj pojasnil.

Pred nekaj dnevi so mi v eni od hrvaških stomatoloških ordinacij naredili preračun za implatološki poseg na zgornji čeljusti, ker imam po njihovi presoji pod zdajšnjim mostičkom popolnoma uničene zobe in bi morala dati vse skupaj odstraniti. Mostiček imam v dveh delih čez celo zgornjo čeljust. 
Ta predračun vključuje šest implantantov s posegom vred, šivanje, recepte, odvzem odtisa, convertibile abutment, začasno protezo, Toronto most, vijak za torinto, toronto cilindre in healing abutment ( ne vem kaj to je). Vse skupaj znaša 7600 evrov.

Cena  je verjetno kar vredu. Koliko bi to zneslo pri vas? Še vedno me namreč bolj zanimajo tovrstne usluge pri nas v Sloveniji. Samo če bi bila razlika prevelika, pa...

Ampak zdaj, ko sem zvedela, kakšno je moje stanje, sem se začela bolj zanimati za vse skupaj. In tako sem prišla tudi do posega All-on-4, ki pa je cenovno veliko dostopnejši tudi pri nas, če sem prav razumela. 

Zanima pa me, v čem je klasična implantacija ( ki sem jo navedla zgoraj) boljša od All-on-4? Ali ima slednja krajši "rok trajanja". Kako je z nadaljnim vzdrževanjem pri enem ali drugem postopku. Kaj mi vi oriporočate? Ali All-on-4 izvajate tudi pri vas? Koliko časa je čakalna doba?

Za odgovore že vnaprej hvala.
SlavicaSpoštovani!

Število zobnih vsadkov izbiramo glede na pogoje, ki jih v čeljusti imamo: velikost loka, kvaliteta kosti, razpoložljiva količina kosti, tip nadomestko, ki bi ga vsadki nosili...Šest vsadkov v zg. čeljusti je navadno število, ki podpira fiksno konstrukcijo. Štieje vsadki v zg. čeljusti ponavadi nosijo snemno konstrukcijo (torej protezo), v nekaterih pogojih pa lahko tudi fiksno. Čas oskrbe, način operacije, način vzdrževanja itd. niso odvisni od števila vstavljenih vsadkov. Cena posega:
Fiksna konstrukcija na šestih vsadkih:
-750 Eur (vsadek) X 6 = 4500 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 6 = 2520 Eur 
-210Eur (vmesni člen) X 6 = 1260 Eur
Skupaj: 8280 Eur - 10% = 7400 Eur
V ceno so všteti vsi posegi od začetka do končnega cilja vključno z začasnim nadomestko (vse kar ste tudi sami našteli)
Fiksna konstrukcija na štirih vsadkih:
-750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 4 = 1680 Eur
-210 Eur (vmesni člen) X 8 = 1680 Eur
Skupaj: 6360 Eur -10 % = 5700 Eur
S čakalno dobo se poiskušamo prilagoditi posamezniku in njegovim potrebam. 

Lep dan še naprej!
Spostovani, na Vas se obracam, ker imam vprasanje vezano na izgubljeni zob (5ka zgoraj). Namrec zob se mi je odlomil ze vec kot eno leto nazaj (del korenine predvidevam, da je se vedno notri). Ker imam zadnje case tezave z gnojenjem bi si dala narediti mosticek. Zanima me kaj priporocate in kaksna bi bila cena? Z lepimi pozdravi, MajaSpoštovani!

Kot ste ugotovili že sami, bi bilo zob potrebno nadomestiti. Imate dve možnosti:
-izdelava mostička, pri čemer je potrebno brusiti dva sosednja zoba in izdelati tri prevleke. Predhodno bi bilo potrebno izruvati zaostalo korenino. Cena:
210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 3 = 630 Eur ali 350 Eur (polnokeramična prevleka- Cirkon) X 3 = 1050 Eur.
-vstavitev zobnega vsadka. Cena: 750 Eur (vsadek) + 420 Eur (krona na vsadku) = 1170 Eur. Pri postopku se sosednjih zob ne dotikamo, kar je vsekakor bolje kot pri prvi različici.

Lep dan še naprej!

Lep pozdrav, odšel sem v dežurno ambulanto zaradi bolečin v zobu, kjer mi je zobozdravnica odkrila globoki karies in začasno zaprla zob, po nejnih besedah mi je dala neko zdravilo za uničenje živca. Omenila je polnitev koreninskih kanalov, in pa da pri njej traja lahko poseg zelo dolgo in mi še svetovala privat. Gre za 6. zgoraj. Po nekaj dnevih me zob v večernih urah boli, analgetiki ne primejo, bolečina je nekako, kot bi hotelo zob raznesti....
Imam nekaj slabih izkušenj z injekcijami in podobno in našimi zobozdravniki, pravijo da nebi smel nič čutiti a so posegi zelo boleči, zato bi raje prepustil delo strokovnjaku...

Zanima me okvirna cena za tako zdravljenje, ker vem da ni ravno poceni.

Star sem 30 let.

Najlepša hvala za pomoč!Spoštovani!

Če sem razlago pravilno razumel, potrebujete koreninsko zdravljenje šestice. Cena posega je 180 Eur. Za terapijo navadno potrebujemo dva do tri obiske.

Lep dan še naprej!