Lep pozdrav, odšel sem v dežurno ambulanto zaradi bolečin v zobu, kjer mi je zobozdravnica odkrila globoki karies in začasno zaprla zob, po nejnih besedah mi je dala neko zdravilo za uničenje živca. Omenila je polnitev koreninskih kanalov, in pa da pri njej traja lahko poseg zelo dolgo in mi še svetovala privat. Gre za 6. zgoraj. Po nekaj dnevih me zob v večernih urah boli, analgetiki ne primejo, bolečina je nekako, kot bi hotelo zob raznesti....
Imam nekaj slabih izkušenj z injekcijami in podobno in našimi zobozdravniki, pravijo da nebi smel nič čutiti a so posegi zelo boleči, zato bi raje prepustil delo strokovnjaku...

Zanima me okvirna cena za tako zdravljenje, ker vem da ni ravno poceni.

Star sem 30 let.

Najlepša hvala za pomoč!Spoštovani!

Če sem razlago pravilno razumel, potrebujete koreninsko zdravljenje šestice. Cena posega je 180 Eur. Za terapijo navadno potrebujemo dva do tri obiske.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni! Ko sem bila mlajša (8let) sem si poškodovala obe zgornji enki in sicer sem si oba zoba,ki sta bila že stalna zbila v čeljust in si pri tem uničila korenine. Zoba so mi nato zvlekli ven in zdravili vendar neuspešno. Rečeno mi je bilo, da mi bodo pri 18 letih zoba izpulili in nadomestili z implanti. Vendar pa sta ostanka korenin še bila v redu zato sem zoba še obdržal vendar pa se korenini počasi raztapljata. Trenutno sem stara 19 (skoraj 20). Zanima me ali bi morala sama plačati implanta v celoti ali pa bi del stroškov povrnila zavarovalnica? Prav tako me zanima kako poteka postopek oziroma kako dolgo traja da po odstranitvi mojih zob dobim implante?Spoštovani!

V opisanem primeru bi bilo najbrž potrebno vsadke vstaviti z časovnim zamikom po ruvanju (cca.: 2 meseca). Po vstavitvi vsadkov je sicer možna takojšnja montaža kron, vendar morajo za to biti izpolnjeni določeni pogoji (dobra primarna stabilnost vsadka...). V nasprotnem primeru ali v primeru obsežne dograditve kosti je potrebno z montažo kron na vsadke počakati dodatne štiri mesece. Cena posega:
-750 Eur (vsadek) X 2 = 1500  Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur
Na vprašanje o povrnitvi stroškov s strani zavarovalnice vam žal ne morem odgovoriti.

Lep dan še naprej!

Pozdravljeni,

odločila sem se za implantan. Manjka mi štirica zgoraj desno in  zanima me cca cena storitve

stara sem  26.

hvala in lep pozdrav,

Azra Botonjič
Spoštovani!

Cena storitve po kateri sprašujete:
-750 Eur (vsadek)
-420 Eur (krona na vsadku)
V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja, vključno z začasnim nadomestkom.

Lep dan še naprej!


Spoštovani

spodaj imam vstavljene štiri vsadke.Ali bi mi izdelali protezo za stalno kdaj in v katerem času in kolik bi bil strošek(prevleke zob normalne in ves potrebni materijal,vmesniki ...)

hvala za odgovor in lep dan


Spoštovani!

V kolikor imate v mislih snemno protezo, ki je podprta s štirimi vsadki je cena:
-900 Eur (proteza z ulito bazo, brez nebne plošče)
-50 Eur (matrice) X 4 = 200 Eur
-60 Eur (kroglični abutment) X 4 = 240 Eur.
V kolikor imate v mislih fiksno porcelansko konstrukcijo (most iz dvanajstih zob), ki ga ne snemate, je cena:
-420 Eur (krona na vsadku) X 4 = 1680 Eur
-210 Eur (vmesni členi) X 8 = 1680 Eur.
V cenoso vključeni vsi ostopki in materiali do končnega cilja.

Lep dan še naprej!


Imam en hud problem im me je zelo sram tega,na lep nasmeh trenutno lahko samo sanjam,že dolgo nisem bil pri zobozdravniki,in tudi z zobmi se nisem
ukvarjal tako kot bi moral,osebno mislim da so vsi zobje za izpulit,a lahko sploh grem v takšnem stanju,k zobozdravniku,strah me je da mi nihče to ne bo hotel sanirat,ker je to ogromno dela?
Spoštovani!

Potrebno vam je narediti le prvi korak. Oglasite se na prvi pregled, naredili bomo načrt zdravljenja, potem vse steče samo od sebe. Z veseljem pričakujemo vaš klic.

Lep dan še naprej!