Spoštovani,

Manjka mi šestica levo spodaj.

Razmišljam o implantantu. Na spletu sem poleg klasične metode našla tudi ponudbo za implantante brez operacije. Kaj menite o tej metodi oziroma kakšno rešitev bi mi priporočili. Zanima me tudi cena.

Lep pozdrav Spoštovani!

Vsak zobni vsadek je potrebno vstaviti (uvijačiti v kost). Obstajajo različni pristopi, pojem operacije pa si potem vsak razlaga po svoje. 
Vsaka implantacija zahteva lokalno anestezijo, sterilno pripravo delovnega polja, operaterja, asistetke, kirurške inštrumente...V grobem bi  lahko razdelili pristope na dve skupini:
-odpiranje mukoperiostalnega režnje, kar pomeni da dlesen nekoliko odgrnemo in med samim posegom kontroliramo dogajanje na kostnem grebenu in okolici
-vstavitev brez odpiranja mukoperiostalnega režnja, torej neposredno skozi dlesen, kar v nekaterih primerih vključuje navigacijo implantacije, ki je računalniško vodena.
Odločitev o posegu je vsekakor na strani operaterja, ki bo vedno izbral najbolj optimalen postopek, ki je vezan na zelo veliko faktorjev. Žal se pojem vstavitve brez operacije uporablja preveč zavajajoče, predvsem v komercialne namene.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,
Obračam se na vas, ker s svojim sedanjim zobozdravnikom ne prideva skupaj. Pred letom dni sem dobil 6 prevlek zgoraj 1-2-3 (levo in desno) na moje brušene zobe oz. na že prej vstavljene "štifte". Prevleke so narejene v enem kosu čeprav sem imel na to pripombo. Kakorkoli že, po nekaj mesecih se mi je ena od prevlek začela premikati. To opažam če s prsti premikam te prevleke naprej-nazaj. To premikanje je nevidno vendar jaz ga čutim kakor tudi slišim "klikanje" ene od teh prevlek, problem pa je, da niti sam ne morem natančno ugotoviti katera prevleka ne tesni dobro oz. zakaj se sploh premika. Domnevam, da gre za 1 ali 2 desno zgoraj, ki je delno odstopila vendar je še vedno na mestu, ker ji druge prevleke ne dovoljujejo večjega premika.
Moj zobozdravnik tega ne opazi in pravi, da je vse OK, kar je sicer res vendar le na videz. Verjetno gre tudi za vprašanje reklamacijskega zahtevka.
Zanima me ali obstaja kakšne način (rentgen ipd), da se lahko ugotovi katera prevleka ne drži več.? Prav tako me zanima ali je možna delna  demontaža teh prevlek oz. prevleke in izdelava nove ali pa je potrebno demontirati vseh 6?
Ali se lahko pri vas oglasim (samoplačniško seveda) za pregled in ev. dogovor kako urediti to nevšečnost, kajti tega občasnega zoprnega "klikanja" ne prenašam več.

Hvala za odgovor ter Lep pozdrav!

Spoštovani!

Opisan primer je včasih težko razvozlati, predvsem če ni opazen v ordinaciji, sam pa fenomen opazite pri žvečenju. RTG posnetki ponavadi ne pokažejo ničesar, tudi če gre za resne poškodbe, kot na primer zlom korenine. Težave bi bile bile vidne na posnetkih šele čez nekaj časa, ko se pojavijo spremembe na obzobnih tkivih (kost). V kolikor bi bilo potrebno popraviti eno od kron (recementiranje krone ali zatiča) ni potrebna demontaža celega izdelka, temveč le dotičnega zoba, saj je konstrukcijo mogoče lepo separirati. V kolikor se želite naročiti ne pregled me lahko poličete, zaradi lažje uskladitve terminov.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

ravnokar (20.8.2015 ob 14:00) sem bil pri vas, 2 plombi 6, 7. 

Pozabil vprašati, koliko časa nič jesti ter kako je z nitkanjem med 6, 7. 


Lp,
Miha TomeSpoštovani!

Belo plombo lahko obremenite takoj po izdelavi, za razliko od amalgamske, ki se še nekaj časa strjuje. Nitkanje vsekakor priporočamo, še boljša pa je uporaba medzobne krtačke.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

imam eno vprašanje in sicer imam prirojeno težavo to je razmak med zobmi. Stara sem 21 let in aparata žal nisem dobila. Zanima me ali je kakšna možnost za rešitev moje težave a da to ni aparat saj ga sedaj nebi rada nosila. Hvala vam za vaš odgovor.

Lep pozdravSpoštovani!

Obstaja več rešitev:

-dograditev zobnih kron s kompozitno maso. Postopek je enostaven in povraten. Kompoziti se s časom lahko zabarvajo ali pri večjih obremenitvah odpadejo, vendar je postopek enostaven in poceni; 2 x 65 Eur.
-Izdelava estetski lusk je sicer nepovraten postopek, saj je potrebno minimalno brušenje zobne sklenine na prednji ploskvi zobne krone. Izdelek je trajen in estetsko popoln. Cena: 350 Eur X 2 = 700 Eur
-Izdelava umetnih zobnih kron zahteva bolj obsežno brušenje sklenine. Izdelek je trajen estetsko dovršen in stabilen. Cena: 350 Eur (polnokeramična prevleka).

Lep dan še naprej!


lep pozdrav. 
Jaz imam zvezdice in sem star 15 let. in zvezdice imam 2 leti in pol.
Opažati sem začel da imam nad zevzdicam zgoraj bele madeže okoli zvezdi pa rumenkasto-rjave madeže.
Kaj to pomeni in če lahko to popravm ali zbošljšam da se bo manj vidlo?

lp.MarkSpoštovani!

Madeži so zgolj posledica nabiranja različnih nečistoč na površini sklenine, predvsem pa na meji med lepilom in zobno površino. Ponavadi tovrstna zabarvanja odstranimo s peskanjem.

Lep dan še naprej!