Pozdravljeni!

Pri pregledu pri osebnem zobozdravniku so mi ugotovili agresivno obliko vnetja zg. drugega zoba,ki že načenja kost sosednjih dveh..Kakšno zdravljenje predlagate,glede na to,da se mi zg.dvojka že maje?Implantat ali mostiček?Zanima me še,koliko bi bila cena le-teh in koliko časa traja zdravljenje?Hvala in lp.Spoštovani!

V kolikor pravilno razumem, ste , oziroma boste v kratkem brez sekalca. Če so sosednji zobje intaktni predlagam vstavitev zobnega vsadka. Vsadek največkrat vstavimo takoj po ruvanju, potem pa počakamo z izdelavo zobne krone približno 3-4 mesece (osteointegracija). V določenih primerih (dovolj kostne mase, dobra kostna gostota...) lahko zobno krono montiramo takoj po vstavitvi vsadka. Cena:
-750 Eur (vsadek)
-420 Eur (krona na vsadku)

Lep dan še naprej!


SPOŠTOVANI

KETOS JANUARJA MI JE ZOBOZDRAVNIK MORAL ZARADI PARADONTOZE ODSTRANITI VSE ZOBE
ŽAL NI MOGEL OBDRŽATI KOTNIKOV
A JAZ PROTEZE, KLJUB TEMU, DA JE PODLOŽENA ENOSTAVNO NE MOREM NOSITI.
ZAKAJ NE VEM .
ČELJUST ME BOLI, PROTEZA IZPADA, LEPIM JE VEČ NE, KER JE PODLOĆENA.
OBUPANA SEM IN JEZNA, KER NE MOREM V DRUŽBI NIČ JEST,KER SE MOJIM , DA BO IZPADLA.Spoštovani!

Proteza je lahko nestabilna zaradi različnih vzrokov, največkrat anatomskih (oblike eljustnic...). Problem največkrat rešujemo z vstavitvijo zobnih vsadkov. V kolikor želite bolj natančne informacije oziroma protetični načrt nas lahko pokličete na 040 294488 ali 04 5300660.

Lep dan še naprej!


Imam za zdravit dva zoba.zanima me,ali je mozno medtem dobit zacasno lusko(medtem ko se zob zdravi) in ce se to lahko dobi takoj na isti dan ko se zacne zob zdravit ter cena?prosim za odg.hvala.lp.Spoštovani!

Začasne oskrbe so najrazličnejše. Vsekakor so takojšnje ( v istem dnevu).

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

Zanima me kaj priporočate pri eroziji zob. Nekateri zobje so zelo izrabljeni. Kateri posegi bi bili najcenejši (samoplačniško). Mogoče plombe v 3 plasteh?

Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Najbrž vas zanima sanacija klinastih erozij, torej defektov trdih tkiv ob skleninsko dentinski meji (nad dlesnijo). Največkrat jih saniramo s plombo (kompozitno). Vprimeru ekstremnih globin pa se poslužimo protetičnih nadomestkov (kron, onleyev). Cena plombe je 50 Eur.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni

Moj problem je predvsem finančne narave. Mislim da bo že kmalu 2 leti od zadnjega obiska pri vas v ZD. Potreboval bi po 2 x 2 kroni (5, 6 zgoraj desno in 4, 5 zgoraj levo) katerih si preprosto ne morem privoščiti. Vsi ti zobje imajo že zapolnjene korenine ampak imam z enim že od omenjenega zadnjega obiska probleme in  občasne rahle bolečine vse tja do ličnice. Vsi mi pa seveda po koščkih počasi razpadajo in izgled je vedno bolj grozen.. Kaj naj storim? Kakšne so moje možnosti? Osnovno zavarovanje ne krije teh zadev?

l.p. BlažSpoštovani!

Zavarovalnica krije storitev v kolikor je prevleka solitarna. Če gre za mostovno konstrukcijo, zavarovalnica krije prevleke na nosilnih zobeh ne pa vmesnega člena. Zavarovalnica prav tako ne krije keramičnih prevlek (kovinska keramika ali polna keramika) ampak osnovno fasetirano prevleko (kovina + kompozitni material). Storitve, ki jih krije so pacientu na voljo po čakalni dobi. V kolikor želite pridite na pregled da se lahko problema lotimo, najprej z rtg posnetkom, da ugotovimo zakaj zob še vedno boli.

Lep dan še naprej!