lep pozdrav. 
Jaz imam zvezdice in sem star 15 let. in zvezdice imam 2 leti in pol.
Opažati sem začel da imam nad zevzdicam zgoraj bele madeže okoli zvezdi pa rumenkasto-rjave madeže.
Kaj to pomeni in če lahko to popravm ali zbošljšam da se bo manj vidlo?

lp.MarkSpoštovani!

Madeži so zgolj posledica nabiranja različnih nečistoč na površini sklenine, predvsem pa na meji med lepilom in zobno površino. Ponavadi tovrstna zabarvanja odstranimo s peskanjem.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

ostala sem brez spodnje šestice. Ker ne želim imeti v ustih kovinskih nadomestkov, mi je zobozdravnik ponudil polnokeramični Maryland mostiček za ceno nekaj čez 2.000 eur. Ker se mi zdi drago, me zanima, ali je taka cena običajna? In seveda še, ali so ti mostički dobra izbira? Na sosednjih zobeh imam plombi, poleg tega se pri tem mostičku obrusi bistveno manj sosednjih zob, kot pri "navadnih" mostičkih. Kakšna bi bila druga ustrezna izbira? Kakšna je cena za običajni polnokeramični mostiček?

V ustih imam še en mrtev zob, ki bi ga rada odstranila (mrtev je že 20 let), saj baje vsi mrtvi zobje v ustih predstavljajo neko žarišče. Takega mnenja je tudi moj zobozdravnik in pravi, da bi zob moral ven. Ste tudi vi takega mnenja?

Lepo vas prosim za odgovor in vas lepo pozdravljam.

AlenkaSpoštovani!

Opisani mostiček je vsekakor ena od izbir. Pri klasičnem mostu je potrebno radikalno brušenje obeh sosednjih zob, v primeru adhezijskega mostička pa se temu izognemo. Osebno bi sicer svetoval zobni vsadek, ker menim, da na lokaciji šestice adhezijski mostiček ne bo zadostil pogojem trdnosti in stabilnosti. Cena adhezijskega Maryland mostička v naši ordinaciji znaša 350 Eur. 
Doktrina v Sloveniji in vsej Evropski Uniji ne določa odstranitve ustrezno obravnavanih mrtvih zob. Seveda v mnogih primerih pojmu ustreznega koreninskega zdravljenja ne moremo zadostiti in predlagamo odstranitev zoba.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,

Zanima me katere zobozdravstvene storitve so na voljo na zdravstveno kartico z polno vrednostjo zdravstvenih storitev..

Hvala za odgovor in lep dan še naprej,

Boris L.Spoštovani!

Za izčrpno informacijo se prosim obrnite na obsežno spletno stran ZZZS.

Lep dan še naprej!


Spoštovani!

Sedminca spodaj desno bo verjetno za izpuliti, saj je v slabem stanju. 

Zanima me cena posega z vgradnjo implantanta in ali se lahko implantant vstavi hitro po puljenju ali je potrebno čakati, da se najprej zaceli. Oziroma kaj je v takšnem primeru boljše?

Hvala za odgovor!Spoštovani!

Vsadek lahko vstavimo takoj po ruvanju ali pa z zamikom treh mesecev. Odločitev je odvisna od stanja kosti, stopnje vnetja, poškodbe kosti pri ruvanju...V kolikor mi lahko pošljete rtg posnetek, vam bom laže odgovoril na ta del vprašanja. Cena celotnega posega, ne glede na to ali vsadek vstavljamo takoj ali kasno je:
-750 Eur (vsadek)
-420 Eur (krona na vsadku)
V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega rezultata, vključno z ruvanjem.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,

pred kratkim mi je zobozdravnik dogradil nov mostiček. Po namestitvi mostička nimam več kvalitetnega ugriza, ker so nadomestki zob na mostičku prekratki ali preveč zabrušeni. Zanima me, če je možno mostiček na delu ugriza dograditi s kompozitom (mostiček je iz porcelana in cirkonija)?

Hvala za odgovor in lep pozdrav, MatejaSpoštovani!

Dograditev je možna, vendar glede na lokacijo najbrž ne prav trajna. Bolje je narediti porcelansko kapico na obstoječi mostiček, s čimer se izognemo demontaži celotnega mostu. Mostovi so lahko cementirani z mehkimi cementi, tako da je morda možno sneti intakten mostiček in ga dati v laboratorij v dograditev.

Lep dan še naprej!