Pozdravljeni,
pulili mi bodo vse šestice (zdravljeni zobje, pojavil se je granulom) pa me zanima ali lahko zaradi ognojka ki je viden na rtg in je že boleč ne prime lokalna anestezija? Ali je po puljenju šestic okrevanje podobno puljenju osmic?
hvala za odgovor
lp
TamaraSpoštovani!
V primeru da je zaradi motečih dejavnikov (ognojek) ob zob neprimerno aplicirati anestezijo (terminalna infiltracijska anestezija), lahko le to nadomestimo z blok anestezijo, ki se jo aplicira stran od mesta vnetja, neposredno ob živec, ki oživčuje obolelo mesto. Okrevanje je podobno kot pri ruvanju osmic.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

mene zanima  kako je z mrtvim zobom, meni je namreč moj zobozdravnik odstranil živec v sedimici desno zgoraj, vendar tudi sam zob je bil že precej zdelan tako, da mi je ostala samo mala lupinica zoba oz.zobne sklenine,  vse ostalo je plomba z opornico. Problem pa imam v tem, da  me ta zob zelo moti občasno me draži - srbi tudi okoli zoba -dlesen imam občutek ne polnosti, ker je plomba tako narejena, da je ta del zobne sklenine, ki mi je ostal rahlo špičast, ker  je nastal zaradi žvečenja  in se je na tem predelu plomba malo vdrla. Korenino naj bi imel vredu vsaj tako mi je rekel zobozdravnik. Občasno pa mi je tudi slabo, bil sem tudi na vseh ostalih zdravniških pregledih in niso noč našli, kar bi povzročalo slabost, tako da sem jaz osebno prepričan, da s tem zobom nekaj ni vredu, ker sem tudi slišal, da mrtvi zobje povzročajo slabost. Najraje bi si dal prevleko samo pa ne vem kolikšno silo ugriza prenese kovinsko-keramična prevleka, Zanima me vaše mnenje in tudi mnenje, če so implantati vredu, ker nekateri zobozdravniki trdijo, da je implantat tujek, ker ni naraven, in da je najbolje vzeti najdražji implantat skupaj z krono vred je od 1200 do 1600 eur, kar je pa zelo drago ali cenejši implantati npr za 500 eur niso dovolj dobri,

hvala in lep pozdrav Mrtvi in koreninsko obravnavani zobje ne predstavljajo nevarnosti za zdravje ali počutje. Po sprejeti doktrini je potrebno mrtev zob pravilno polniti in seveda obdržati. Nisem še slišal, da bi mtev zob lahko povzročal slabost, v kolikor vsi parametri (RTG slika, klinični regled...) ustrezajo uspešni koreninski obravnavi. V kolikor zob izgubimo je vsakakor najuspešnejši način nadomestitve le tega z zobnim vsadkom. Cene vsadkov se seveda razlikujejo, vendar pa menim, da ta dejavnik ne vpliva na kvaliteto implantacije.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,

na vaši spletni strani sem prebrala izkušnjo gospe, ki je imela nepravilno endodontsko saniran zob. Sama sumim, da se meni dogaja enako. Namreč, takoj po endodontskem zdravljenju sem imela strašne bolečine, ki so trajale kar nekaj mesecev, po umiritvi bolečin pa je mrtev zob občutljiv na mrzlo oz. vroče, kot bi začutila stresljaj elektrike.

Vem, da brez pregleda težko ugotavljate stanje na daljavo, zato bi vas rada seveda povprašala tudi o stroških koreninskega zdravljenja pri vas, in pa če se lahko naročim v ordinacijo s koncesijo in gredo stroški na zavarovalnico.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
JadrankaSpoštovani!

Bolečine neposredno po koreninskem zdravljenju so relativno pogoste, kasneje pa naj bi izzvenele. Občutljivost na mrzlo in vroče bi na dotičnem zobu težko komentiral, mrtev zob (koreninsko zdravljen) namreč nima možnosti zaznavanja sprememb temperature ali sprememb ozmotskega tlaka (dotične motnje so značilne za vitalen preobčutljiv zob). Opisan problem se lahko pojavi, če je v enem od koreninskih kanalov ostalo vitalno tkivo. Kaj je pravilno in nepravilno pri koreninski terapiji je zelo širok pojem in je odvisen od mnogoterih dejavnikov.
Cena koreninskega zdrvaljenja  v naši ordinaciji (dva obiska) je 180 Eur.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni.

Zobozdravnik mi je izpulil enko spodaj desno, ki je bila pred tem narejena kot nazidek na kovini z enko levo spodaj. Zdravi mi dvojko desno spodaj. Kaj bi bilo v tem trenutku najbolje za nadomestitev izpuljenega zoba. Omenjal mi je "žabico". Kaj to pomeni?

Hvala za odgovor. Pozdrav,
SimonaSpoštovani!

Žabica je snemen začasen nadomestek, ki služi predvsem estetski in ne funkcionalni sanaciji. Prednost je v hitri izdelavi, vsekakor pa ne služi kot trajen nadomestek. V vašem primeru je v ta namen potrebno izdelati most ali vstaviti zobni vsadek. Najboljša je zadnja verzija.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,

zanima me cena nadgradnje implantata (3. faza).

Hvala za odgovor.Spoštovani!

V kolikor govorimo o nadgradnji na vsadek Bredent je cena krone (kovinska keramika) 420 Eur. Če se odločite za polnokermično konstrukcijo je cena 700 Eur.

Lep dan še naprej!