Jadranka sprašuje:

Spoštovani,

na vaši spletni strani sem prebrala izkušnjo gospe, ki je imela nepravilno endodontsko saniran zob. Sama sumim, da se meni dogaja enako. Namreč, takoj po endodontskem zdravljenju sem imela strašne bolečine, ki so trajale kar nekaj mesecev, po umiritvi bolečin pa je mrtev zob občutljiv na mrzlo oz. vroče, kot bi začutila stresljaj elektrike.

Vem, da brez pregleda težko ugotavljate stanje na daljavo, zato bi vas rada seveda povprašala tudi o stroških koreninskega zdravljenja pri vas, in pa če se lahko naročim v ordinacijo s koncesijo in gredo stroški na zavarovalnico.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Jadranka


Zobozdravnik Tomaž Rotar odgovarja:

Spoštovani!

Bolečine neposredno po koreninskem zdravljenju so relativno pogoste, kasneje pa naj bi izzvenele. Občutljivost na mrzlo in vroče bi na dotičnem zobu težko komentiral, mrtev zob (koreninsko zdravljen) namreč nima možnosti zaznavanja sprememb temperature ali sprememb ozmotskega tlaka (dotične motnje so značilne za vitalen preobčutljiv zob). Opisan problem se lahko pojavi, če je v enem od koreninskih kanalov ostalo vitalno tkivo. Kaj je pravilno in nepravilno pri koreninski terapiji je zelo širok pojem in je odvisen od mnogoterih dejavnikov.
Cena koreninskega zdrvaljenja  v naši ordinaciji (dva obiska) je 180 Eur.

Lep dan še naprej!