Zdravo, ker je moj zobozdravnik trenutno na dopustu, sem naspletu našel vas in se obračam na vas z enim vprašanjem, in sicer, prejšni teden sm bil pri zobozdravniku ki mi je izpulil en zob, en zob je zdravil in na enemu naredil plombo. Zdaj po 4 dneh je zob na keteremu je naredil plombo občutljiv na hladno, to je sicer kratkotrajno, se pravi da hitro bolečin mine. A je to normalno?
Za odgovor se vam v naprej zahvaljujem.

L.p.
Miha

Spoštovani!

Preobčutljivost je posledica rahlega vnetja zobne sredice, kar posledica draženja zoba med posegom oziroma posledica samega bolezenskega procesa na zobu (zobna gniloba). Situacija ni zaskrbljujoča, je zelo pogosta in lahko traja tudi nekaj mesecev.

Lep dan še naprej!


spoštovani,
potrebovala bi inplantant,zanima me cena in čakalna doba
ivankaSpoštovani!

Cena vsadka je 750 Eur. S čakalno dobo se poiskušamo prilagajati potrebi pacientov.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

Sprednja dva zoba zgoraj se mi krušita in sta bila že enkrat pobrušena ob robih. Zdaj imam na zobeh spet majhne odkruške in me zanima kako bi jih lahko popravili in kakšna bi bila cena postopka. Hvala za vaš odgovor. Spoštovani!

Najprej je potrebno ugotoviti vzrok stanja, ki ga opisujete. V kolikor se vzrok ne odpravi je verjetnost poškodbe tudi po popravilu krone precej velika. Možnosti sanacije griznega roba pa so:
-dodajanje kompozitne mase (65 Eur po zobu)
-izdelava estetske luske ali fasete (350 Eur po zobu)
-izdelava prevleke (210 ali 350 Eur po zobu).

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!Ne vem kam se še naj obrnem za kakšno mnenje ampak imam velik problem z zgorno petico ki je brez zivca in me vsak mesec po 4 dni boli otečena sem bila od junija 3 in dobila tudi tolkrat antibiotik danes mi pa reče da bova ga dala ven ampak jaz se nisem strinjala dobila sem antibiotok in poslal me je domov povejte mi prosim kaj naj naredim ker drugače imam zelo lepe zobe cistim redno skrbim za njih od zobozdravnika pa pričakujem da mi ga popravi zahtevam preveč hvala za odgovorSpoštovani!

Diagnoza je jasna (kronični periapikalni parodontitis). Možnosti sanacije so naslednje:
-ponovno koreninsko zdravljenje
-apikotomija (v kolikor prva možnost ni mogoča)
-ruvanje zoba (v kolikor tudi druga možnost ni mogoča).

Lep dan še naprej!


Spoštovani!

Imam otroka starega 30 mesecev. Ko je bil star 1,5 leti si je pri padcu popolnoma zabil zgornji enici v čeljust in čez 4 dni so mu jih kirurško odstranili. Ena zgornja dvojka pa mu je pri padcu izpadla. 
Sprašujem vas kolikšna je verjetnost, da si je poškodoval zgornji enici stalnih zob?
Kdaj se lahko slikajo stalni zobje?
Ali lahko dobi, dokler mu ne zrastejo stalni zobje, snemno protezo za zgornje tri mankajoče zobe ter ali lahko to naredi v vaši ordinaciji?

Za odgovor se zahvaljujem.

S spoštovanjem,

Borut


Spooštovani!

Verjetnost poškodbe zametkov stalnih zob (oziroma njihove zasnove) vsekakor obstaja, vendar je težko govoriti o velikosti tveganja. Pri tej starosti zasnov na rtg posnetku še ni mogoče videti, ker še ne mineralizirajo (predviden začetek mineralizacije je okrog četrtega leta). Tako rtg slikanje sedaj še ni smiselno. Otroka sicer lahko slikamo (s primerno zaščito) ko je tega sposoben (mirovanje, itd), vendar pred posegom vedno ovrednotimo smiselnost posnetka, ki je odvisna od informacij, ki jih dobimo s posnetkom. Pri tej starosti bi bila izdelava začasnega nadomestka nepotrebna če ne celo škodljiva, saj je tveganje zaradi poškodbe z nadomestkom prevelika.

Lep dan še naprej!