Pozdravljeni, Zanima me ali je potrbno pri fiksni protezi zgoraj in spodaj nujno odstraniti modrostne zobe? Glede to da so mi zrasli v lepem polozaju in so popolnoma zdravi. L.pSpoštovani!

Menim, da ne!

Lep dan še naprej!


Spoštovani,
zanima me kaj bi svetovali pri zamenjavi kovinsko keramičnega mostička na zgornjih desetih zobeh (od 1 do 5), s tem da imata enici, trojki in petici bele zatiče, dvojk in štiric pa ni. Ali pride v poštev polno keramična varianta ali cirkon keramične prevleke (CAD CAM) ?. Zanima me tudi cena in časoven okvir ali število obiskov v katerem je to možno sanirati. Hvala vam za vaš odgovor. Lep pozdravSpošctovani!

Glede na to, da gre za vezano konstrukcijo vsekakor priporočam konstrukcijo na cirkonu. Za delo ponavadi potrebujemo tri obiske (dva tedna). Ves čas postopka nosite začasno konstrukcijo, ki je vključena v ceno. Cena:
-350 Eur (cirkon prevleka) X 10 = 3500 Eur.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni. Zanima me, ce se pri vas da zmeniti za obrocno odplacevanje? nujno bi rada popravila vsaj 5 sprednjih zob, pri enem stranskem bi rabila vsadek, vendar nisem zmozna poravnati to vse odenkrat. Ali je prvi pregled in posvetovanje 50eur? Prosim za odg.Spoštovani!

Možno je obročno odplačevanje. Prvi pregled ne zaračunamo. V kolikor se želite naročiti pokličite na 040 294488 ali 04/530660, zaradi lažje uskladitve terminov.

Lep dan še naprej!


Lep dober dan,

spoštovani dr. Rotar, vprašala bi v imenu svoje mati, ali je mogoče nositi delno protezo spodaj v kolikori imamna eni strani 3 zobe (1,2,3) ter na drugi 5 (1,2,3,4,5).  Sprašuje me, če je taka razporeditev možna ali bi moralo biti na obeh straneh enako število zob da je bolje 'vklesana' ? Hvala in uspešno delo še dalje želim.Spoštovani!

Zobni status, ki ga opisujete ni problematičen v smislu dobre stabilnosti spodnje delne proteze.

Lep dan še naprej!


Lepo pozdravljeni.

Na spodnji čeljusti desno spodaj imam zobe le do štirice, na levi do šestice. Zgoraj desno omam zobe do šestke. 14 dni nazaj so mi spulili petko desno spodaj. Po nekje tednu dni po puljenju me je štirica poleg te petice začela boleti na ugriz (če stisnem zobe skupaj, potrkam po njej). Drugače me ne boli. Moja zobozdravnica mi je rekla,da je to A) zaradi tega ker je sedaj štirica občutljiva ker je poleg nje bilo puljenje (vendar so mi spulili že par zob pa se mi pri sosednjem to nikoli ni zgodilo) ali pa B) ker je štirica sedaj edini zob,ki nosi težo zgornjih zob. Zanima me, kaj menite vi. Če je opcija prva, koliko časa lahko to traja in v primeru druge opcije, ali se da to štirico kako razbremeniti (npr, da bi se jo znižalo z brušenjem, da z zgornjo štirko ne bi prišla skupaj). Je to mogoče?

Hvala,
Karmen Spoštovani!

Najbrž problemu botrujeta oba razloga. Prvi razlog naj bi izginil v približno treh tednih. Drugega je moč izničiti z nadomestitivijo zoba, najbolje z zobnim vsadkom. Nižanje intaktnega zoba ne priporočam.

Lep dan še naprej!