Lepo pozdravljeni.

Na spodnji čeljusti desno spodaj imam zobe le do štirice, na levi do šestice. Zgoraj desno omam zobe do šestke. 14 dni nazaj so mi spulili petko desno spodaj. Po nekje tednu dni po puljenju me je štirica poleg te petice začela boleti na ugriz (če stisnem zobe skupaj, potrkam po njej). Drugače me ne boli. Moja zobozdravnica mi je rekla,da je to A) zaradi tega ker je sedaj štirica občutljiva ker je poleg nje bilo puljenje (vendar so mi spulili že par zob pa se mi pri sosednjem to nikoli ni zgodilo) ali pa B) ker je štirica sedaj edini zob,ki nosi težo zgornjih zob. Zanima me, kaj menite vi. Če je opcija prva, koliko časa lahko to traja in v primeru druge opcije, ali se da to štirico kako razbremeniti (npr, da bi se jo znižalo z brušenjem, da z zgornjo štirko ne bi prišla skupaj). Je to mogoče?

Hvala,
Karmen Spoštovani!

Najbrž problemu botrujeta oba razloga. Prvi razlog naj bi izginil v približno treh tednih. Drugega je moč izničiti z nadomestitivijo zoba, najbolje z zobnim vsadkom. Nižanje intaktnega zoba ne priporočam.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni.
Rada bi vam zastavila eno vprašanje, ker o vas slišim res veliko pohval.
Sem stara 24 let in se mi je za modrostnim zobom, desno na sluznici od lica pojavila boleča oteklinica (skoraj bulica, vendar ni okrogle oblike), na sredini ''bulice'' pa je rdečkasta pikica in boli ko se dotaknem z jezikom, zob me ne boli in niti dlesen okoli. Kaj bi to lahko bilo?
Prosim za čimprejšnji odgovor.
Lp

ManuelaSpoštovani!
Najbrž gre za vnetje obzobnih tkiv (dlesni, kosti,...) ob spodnji osmici, kar je relativno pogost dogodek. Ostanki hrane zaidejo v dlesnin žepek, ki je prisoten za osmico in tam razpadejo. Bakterije se razmnožijo in povzročijo vnetje, ki se kaže kot izcedek skozi fistulo, ki jo opisujete.

Lep dan še naprej!


Imam že kar nekaj let zgoraj in spodaj totalni protezi. Poskušal sem z vsemi vrstami zobnih lepil, vendar neuspešno. Rahlo nasedanje protez (predvsem spodnje) je zelo moteče pri jedi in tudi pri govoru. Osebna zdravnica mi je nakazala rešitev z podlogo, vendar menim, da ne bo moj problem odpravljen. Dejala je, da se mi je predvsem  spodnja dlesen nekoliko posedla.
Zasledil sem v literaturi, da se lahko moj problem reši tudi z vstavitvijo zobnih vsadkov.
Zanima me ,če pri  vas lahko rešite moje težave in koliko bi cenovno znesel poseg.Spoštovani!

Rešitev, ki ste jo predlagali je najpogosteje uporabljena in tudi najbolj uspešna
-spodaj:
vstavitev dveh vsadkov , ki podpirata totalno protezo z ulito bazo. Cena:
-750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur
-900 Eur (proteza z ulito bazo) X 1 = 900 Eur
Rešitev ponavadi že zadostuje pogojem za učinkovito funkcijo tako spodnje in s tem tudi zgornje totalne proteze. V kolikor je potrebno se lahko tudi zgornja totalna proteza podpre z vsadki, vendar je potrebno vstaviti štiri. Totalna proteza nima več nebne plošče. Cena:
-750 Eur (vsadek) X 4 = 3000 Eur.
-900 Eur (proteza z ulito bazo) X 1 = 900 Eur.
V ceno so všteti vsi materiali  in posopkti od začetka do končnega cilja.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni Zanima me s katero metodo pri vas belite zobe? Lep danSpoštovani!

Belimo po klasični metodi (sistem opalescence). Beljenja ne stimuliramo z lučko ali laserjem, ker obstaja možnost pregrevanja zobne sredice.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,
Imam napotnico osebnega zobozdravnika, kjer piše, da prosi za apikotomijo zoba 11. Nad enko se mi redno delajo moteče fistule, rahla bolečina je tudi pri nosnici.
Zanima me, kdaj bi pri vas prišla na vrsto za pregled in operacijo.
Lepo se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam,

Jelka Kogoj, Ljubljana, tel. 041738683Spoštovani!

S čakalno dobo se poiskušamo prilagoditi potrebi (ni dolga). Za uskladitev terminov je najbolje da pokličete na 040 294488 ali 04/5300660. Poseg je samoplačniški (150 Eur).

Lep dan še naprej!