Pozdravljeni,
Nad zgornjo šestico levo se mi je naredila velika bula. Po takojšnjem obisku zobozdravnika mi je ta zob odprl in ga nato delno zaprl s silikonsko zalivko da lahko gnoj odteka. Po enem dnevu se bula ni zmanjšala, na pritisk pa je postala občutljiva tudi sosednja sedmica, s katero nikoli nisem imel problemov in ima na sebi le manjšo zalivko. Zanima me ali me mora skrbeti, da se mi je infekcija razširila tudi na sedmico? 

Ker sem na internetu zasledil, da je zdravljenje zoba veliko uspešnejše, me zanima tudi koliko okvirno pride cena endodontskega zdravljenja z mikroskopom in laserjem?

LPSpoštovani!

Problematika se na sosednji zob ne more prenesti. Bolečina je odraz vnetja obzobnih tkiv na šestici. Koreninsko zdravljenje zoba stane 180 Eur.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,imam zatečeno lice,se mi nabira gnoj okoli korenine,zob trojka zgoraj,pred pol leta je biv odstranjen živec,sedaj se je pa vnelo.
Predvidevam, da zaželen poseg apikotomija.

Zanima me kolikšne so čakalne vrste za pregled in poseg kot samoplačnik ali koliko preko socjalne?
In pa cena 150eur zajema komplet poseg ali so še kaki dodatki?

Hvala za odgovor,

Lep pozdrav,BorisSpoštovani!

Poseg izvajamo le samoplačniško. Cena 150 Eur je končna cena vsega postopka. V kolikor poseg ni nujen naročimo v marcu. Če je stanje urgentno poščemo termin v nekaj dneh.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,

zanima me najbolj optimalna rešitev in pa seveda cena v naslednjem primeru - potrebovala bi ruvanje korenin dveh zob (obeh 6ic zgoraj), zoba sta se mi namreč popolnima odkrušila in ostala je le njuna korenina v dlesni, nato pa bi želela mankajoča zoba nadomestiti (predvidevam, da z implantatnoma).  Ali je v ceno vključena tudi t.i. "žabica", ali se ta plača posebej in koliko to dodatno stane.

Poleg tega pa me zanima še kakšen je postopek  v primeru, če imam implantant (vijak) na mestu 5 zgoraj že vstavljen (že več let) in mi je približno pred enim letom odpadla in razpadla krona s katero je bil ta nadgrajen. Zanima me kolikšna je v tem primeru cena posega pri vas (ali se plača samo krona ali še kaj drugega).

Glede na to, da prihajam iz precej oddaljenega kraja od Radovljice (a dober glas o vas seže tudi v naše konce), me zanima še, koliko obiskov približno bi bilo potrebnih za ureditev vseh treh manjkajočih zob in pa ali je pri vas možno po mailu dobiti konkretnejši odgovor glede cene (vaše ponudbe) potrebnih posegov v zgoraj pavšalno opisanem primeru, če vam predhodno po mailu pošljem ortopan sliko.

Najlepša hvala za odgovore in lepo pozdravljeni.Spoštovani!

Po napisanem sodeč potrebujete dva vsadka z nadgradnjo (krone). Cena:
-750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur
Vsadek na mestu petice potrebuje le krono:
-420 eur (krona na vsadku) x 1 = 420 Eur.
V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do cilja vključno z začasnimi nadomestki in pripravljalnimi postopki (ruvanje).
Število obiskov:
-ruvanje
-implantacija
-pobiranje šivov
-odtis za prevleke (vse tri)
-izgotovitev

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!
Razmišljam o zobni prevleki na apikotomiranem zobu 45 (leto in pol nazaj je bil vgrajen stift pri apikotomiji). Ali je v taki situaciji preporučljivo investirati v posamezno kruno (zaradi preživetja zoba po obremenitvah), ali je zobozdravniška praksa, da se taki zob poveže s sosednjim zobom?
Še bi povedala, da mi sosednji 46 zob manjka, ampak bi to reševala kdaj drugič s implantantom.
Katero prevleko še svetujete, ter ali pride do prosevanja črnega zatička pri cirkonij prevleki? Cena?
Hvala za odgovor.
Lep pozdrav.
Ružica

Spoštovani!

V kolikor rtg posnetek ne pokaže kostnih sprememb ob vršku korenine in zob ne povzroča simptomov se je vsekakor vredno odločiti za prevleko. Povezovanje z drugim zobom ni smiselno. Gled na to, da imate kovinski zatič in gre za zob, katerega prosojnost ne bi prišla do izraza, če bi upoprabili cirkon, je smotrna izdelava kovinsko keramične prevleke. Cena : 210 Eur.

Lep dan še naprej!


Kako naj se odločim ali naj izberem koreninsko zdravljenje zoba ali ga dam spuliti. Namreč moja 7 to mrtvi zob in vsebuje precej veliko plombo, katero je treba zamenjati s kompozitom. Naj se odločim za koreninsko zdravljenie ali za spuljenie zoba in na njegovo mesto naredim mostiček?Spoštovani!

Za odločitev bi si moral ogledati rtg posnetek. Če bi bila prognoza koreninskega zdravljenja dobra, se ga vsekakor splača ohraniti. Velikost plombe s prognozo nima povezave.

Lep dan še naprej!