Katarina sprašuje:

Spoštovani,

zanima me najbolj optimalna rešitev in pa seveda cena v naslednjem primeru - potrebovala bi ruvanje korenin dveh zob (obeh 6ic zgoraj), zoba sta se mi namreč popolnima odkrušila in ostala je le njuna korenina v dlesni, nato pa bi želela mankajoča zoba nadomestiti (predvidevam, da z implantatnoma).  Ali je v ceno vključena tudi t.i. "žabica", ali se ta plača posebej in koliko to dodatno stane.

Poleg tega pa me zanima še kakšen je postopek  v primeru, če imam implantant (vijak) na mestu 5 zgoraj že vstavljen (že več let) in mi je približno pred enim letom odpadla in razpadla krona s katero je bil ta nadgrajen. Zanima me kolikšna je v tem primeru cena posega pri vas (ali se plača samo krona ali še kaj drugega).

Glede na to, da prihajam iz precej oddaljenega kraja od Radovljice (a dober glas o vas seže tudi v naše konce), me zanima še, koliko obiskov približno bi bilo potrebnih za ureditev vseh treh manjkajočih zob in pa ali je pri vas možno po mailu dobiti konkretnejši odgovor glede cene (vaše ponudbe) potrebnih posegov v zgoraj pavšalno opisanem primeru, če vam predhodno po mailu pošljem ortopan sliko.

Najlepša hvala za odgovore in lepo pozdravljeni.


Zobozdravnik Tomaž Rotar odgovarja:

Spoštovani!

Po napisanem sodeč potrebujete dva vsadka z nadgradnjo (krone). Cena:
-750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur
-420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur
Vsadek na mestu petice potrebuje le krono:
-420 eur (krona na vsadku) x 1 = 420 Eur.
V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do cilja vključno z začasnimi nadomestki in pripravljalnimi postopki (ruvanje).
Število obiskov:
-ruvanje
-implantacija
-pobiranje šivov
-odtis za prevleke (vse tri)
-izgotovitev

Lep dan še naprej!