Lepo pozdravljeni,

na vas se obračam z vprašanjem. Zadnjih nekaj let opažam nenavaden občutek na predelu desnega ušesa (kot bi imela na tem predelu poveznjeno neko posodo - občutek blagega pritiska... hitrjše izenačevanje višinske razlike v desnem ušesu kot v levem. Hitro mi začne pokati. Zelo redko se pojavi tudi prava bolečina), bila sem na pregledu ORL in pravijo, da je z ušesom vse v redu.
Imam pa na desni strani polnitev zob 6 in 7 zgoraj. 8 zgoraj je odstranjena. SPodaj prav tako polnitev zob 5 in 6. 8 odstranjena.
Iz CT slike je razvidno, da se na področju desno zgoraj (nad zobom 7 in na predelu nad odrtanjenim modrostnim zobom) dogaja nek vnetni proces (granulom).
Zanima me, če mislite, da je občutek v moje desnem ušesu povezan s temi zgornjimi zobmi. Slišala sem namreč, da so težave sluhom povezane s spodnjo čeljustjo..

Zanima me, kako se ponavadi zdravi granulom na področju osmice, na mestu, ki ej tako težko dostopno. Ali se do tega mesta dostopa tudi skozi nos in kakšne so v tem primeru posledice za pacienta?

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor,
Lep pozdrav, MatejaSpoštovani!

Menim da povezava med opisanimi problemi z zobmi in ušesi ne obstaja. Za koreninsko zdravljenje modrostnika se odločamo, če je praktično izvedljivo (dostopnost, morfologija kanalov...). V kolikor je terapija neizvedljiva ga izruvamo. Nisem še slišal za terapijo skozi nos.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni!
Stara sem 35 let in imam  zelo lepe zobe, a vseeno velik problem.
Pri deseti letih starosti mi je ortodont izpulil  vse štiri zdrave petice, zaradi premalo prostora pri izraščanju osmic. Tu so se mi zobje uravnali.
Pred petimi leti pa so se začele bolečine leve šestice, ki je bila čisto zraven štirice (zapolnile so izgubljeno petico). Šestico smo zdravili dve leti, nakar pa mi jo zobozdravnica izpulila.Nato sem imela pred dvema letoma še apikotomijo leve štirice, a bolečine so ostale.
Zdaj pa me zanima kaj storiti, saj bom še ob štirico, sedmica pa se je že nagnila nastran za 45 stopin,.
Zanima me kaj mi predlagate in kakšna je cena.
Lep pozdrav in hvala za odgovor.     Obupana Nadja

Spoštovani!

Izgubljeno šestico je najbolje nadomesiti z zobnim vsadkom. Cena:
-720 Eur (vsadek)
-420 Eur (krona na vsadku)
.Za odločitev o terapiji štirice bi si moral ogledati RTG posnetek. Ruvanje je zadnja možnost.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,
 
prosila bi za čim hitrejši odgovor na moje vprašanje:
 
Pred 4 leti sem imela bolečine v zgornji šestici levo in zob je bil zdravljen, odstranjen živec in polnjena korenina. Zob mi je ves čas po tem povzročal občasne večje ali manjše bolečine, o čemer sem zobozdravnika obvestila, njegovo pojasnilo je bilo, da slika kaže vse bp. in da na to vpliva moja splošna odpornost. V marcu letos so postale bolečine neznosne, zobozdravnik mi je zob ponovno odprl in ven je iztekel gnoj, po ponovnem zdravljenju in tudi oralnih antibiotikih mi ga je ponovno zaprl. Tudi po tem posegu so se bolečine nadaljevale, zato sem ob koncu avgusta ponovno obiskala zobozdravnika, ki je povedal, da slika kaže vse bp in se bo zadeva umirila. V prejšnjem tednu je vnetje povzročilo precejšnjo otečenost dlesni in lic. Ponovno sem dobila antibiotik, da bi se oteklina zmanjšala (do danes se ni prav veliko) in v ponedeljek naj bi mi zob ponovno odprl, da vidi, če ni morda počena korenina. Če je temu tako, bo moral zob izdreti. Prosim vas za mnenje, če je mogoče v mojem primeru storiti še kaj drugega?
 
Lep pozdrav in lep dan!
AndrejaSpoštovani!

Apikotomija, oziroma odstranitev vrška korenine, je na dotičnem zobu zelo težko izvedljiva. V poštev pride le ponovna obravnava koreninskih kanalov, v kolikor so kanali prehodni. Če je prozadetost obzobnih tkiv ob vršku korenine prevelika, je prognoza omenjene terapije slaba. Za odločitev bi si moral ogledati RTG posnetek.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,
na desni strani spodaj imam mostiček in zadnji zob je problematičen.
Zobozdravnik mi je skozi mostiček naredil luknjo in ga zdravil...vendar neuspešno. Od tega je 2 leti.
Sedaj imam že veliko luknjo, zob me ne boli..pa vendar bi ga rada pozdravila.

Prosim vas za povratno informacijo o poteku zdravljenja in ceni.

Hvala in lp,
S.Spoštovani!

Načeloma je koreninska obravnava zaključena v dveh do treh sejah. Cena posega je v tem primeru (2 X 90 Eur). Za odgovor bi vsekakor potreboval RTG posnetek, kar zadostuje tudi za ocenitev prognoze zdravljenja.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, 

Imam krivi enki spredaj pa me zanimajo najboljše rešitve za to in cene oz ali je mogoče to rešiti na kakršen drugi način in ne le z ortodontsko terapijo?
(Npr z cirkonsikimi prevlekami , brušenjem ) Spoštovani!

Najboljša rešitev in tudi najbolj doktrinarna je ortodontska terapija. Zobe je mogoče tudi preoblikovati in s tem zamaskirati oziroma skriti nepravilnosti v položaju. To je mogoče narediti na naslednje načine:
-preoblikovanje s kompozitnimi masami, ki je omejeno le na dodajanje materiala. Postopek je neradialen in reverzibilen. Cena: 65 Eur X 2 = 130 Eur
-preoblikovanje z izdelavo estetskih faset. Postopek je delno radikalen saj je potrebno brušenje vsaj sprednje vidne strani zoba. Cena : 350 Eur (luska) X 2 = 700 Eur.
-preoblikovanje z izdelavo umetne zobne krone, omogoča večjo korekcijo, vendar je najbolj radikalen saj zahteva brušenje zoba z vseh strani. Cena: 350 Eur (polnokeramična prevleka) X 2 = 700 Eur.

Lep  dan še naprej!