v prometni nesreci sem izgubiu obe zgorni enici dvojke so pa odlamane mene zanima priblizna cena zdravlenja enici sem izgubil s koreninami vred hvala za odgovorSpoštovani!

Kot razumem bi bili dvojki še primerni za terapijo. S tega sledita dve rešitvi:
-izdelava klasičnega mostu od dve na dve, torej štiri nove krone. Cena:
210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 4 = 840 Eur
-vstavitev dveh vsadko na mesto izgubljenih prvih sekalcev, s čimer se izognemo obremenitvi dvojk. Cena:
750 Eur (vsadek) X 2 = 1500 Eur
420 Eur (krona na vsadku) X 2 = 840 Eur.

Lep dan še naprej!


Pozdrav,

Otroku (8 let) sta se začela zgornja sekalca obarvati- dobiva navpične rjavkaste lise. Zobe redno peremo in tudi otrok ne zauživa nobenih zdravil ali dodatkov. Obarvanost se je začela pred kakšnim letom in se je "ne da" odstraniti s ščetkanjem.

Kakšen nasvet prosim.

Hvala

lp

MojcaSpoštovani!

Klinična slika, ki jo opisujete je še najbolj podobna nabiranju zobnega kamna, ki se lahko pojavi kljub trudu, ki ga vlagate v ustno higieno. Sprememba najbrž ni povezana s spremembo higienskih navad ampak se lahko navezuje na spremembo v sestavi sline, ki ima lahko zelo različno ozadje. Kamen je moč enostavno odstraniti. Kljub napisanemu menim, da bi sse bilo dobro oglasiti pri zobozdravniku, marda pa ne gre za tako banalno zadevo...

Lep dan še naprej!


Spoštovani, Pred leti sem si na vse zobe dala narediti prevleke,ki pa bi jih sedaj rada snela zobe so spodaj v slabem stanju zato razmišljam o popolni protezi tako zgoraj kot spodaj. Zanima me kakšna bi bila cena in trajanje postopka odstranitve oblek,puljenja zob in izdelave proteze. Lp in hvala za odgovorSpoštovani!

V kolikor pravilno razumem, potrebujete totalno protezo (brezzobo stanje). Cena totalne proteze je 700 Eur ali v primeru ulite baze 900 Eur. Pripravljalni postopki (ruvanja...) so vključeni v ceno.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni.
V kolikor vam čas dopušča, prosim, da preberete in vas prosim tudi za odgovor.
Na vas se obračam, ker sem prepričana, da boste razumeli moj problem, saj imate koncesijo in vgrajujete tudi implantate.
Z mojo zobozdravnico - preko ZZZS, sva dogovorjeni, da mi uredi zobovje v zgornji, pa tudi v spodnji čeljusti, saj mi manjka kar nekaj zob, potrebno pa je tudi zamenjati stare mostičke.
Trenutno je največji problem to, da mi spodaj desno manjkajo zadnji štirje zobje in ker ni kam vezati fiksni mostiček, mi zobozdravnica predlaga snemno protezo, kar mi pa ne ustreza preveč, saj bi osebno raje imela fiksni mostiček.
Zanima me ali se da vstaviti implantat  namesto zadnjega zoba in sicer brez krone, na katerega bi se potem povezalo mostiček in koliko bi to stalo?
Pa še to - pozabila sem omeniti, da sem stara 60-let.

Hvala in lep dan

Vesna

Spoštovani!

V kolikor pravilno razumem napisano je zadnji zob spodaj desno trojka ali štirica. V takem primeru je potrebno vstaviti dva vsadka ( na pozicijo 4 in 6) , ki podpirata mostiček. Protetično delo v tem primeru ni vezano z obstoječimi zobmi, kar je strokovno sprejemljivo. Vstavitev enega vsadka pri tako skrajšani zobni vrsti ne bi bila primerna.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

zanimam se za porcelansko protetične nadomestke. Imam že 16 let zgoraj prevlečene zobe in bi si jih rada zamenjala. Zdaj trenutno obiskujem svojega izbranega zobozdravnika, kjer sem si pozdravila kar je bilo potrebno. Rada bi vam poslala ortopan in vas po potrebi obiskala, namreč zanimam se za ceno te storitve.

Vnaprej hvala za odgovor!
Sanja
Spoštovani!

V kolikor mi lahko pošljete rtg posnetek vam pripravim točne ponudbe. Za orientacijo pa:
-210 Eur (kovinsko keramična prevleka)
-350 Eur (polnokeramična prevleka, cirkon).
v primeru obsežnejših del vedno nudimo popust.

Lep dan še  naprej!