Pozdravljen Tomaž
mene zanima kakšen je poseg namreč obe enici sta potemneni in malo poškodovani na kakšen način in kolikšen znesek bi bilo potrebno odšteti za ta problem,ali se da samo prevleke ali pa se oba zoba pobrusi in nadene obloga iz keramike.hvala za vaš odgovor
lp Primož
Spoštovani!

Domnevam, da sta sekalca mrtva, kar je vzrok za potemnitev. Mrtve in poškodovane sekalce je najbolje oskrbeti s koreninskimi zatiči in prevlekami. S tem zagotovimo dobro estetsko in funkcionalno rehabilitacijo. Cena posega je odvisna od materilov:
-210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 2 = 420 Eur ali
-350 Eur (polnokeramična prevleka) X 2 = 700 Eur.

Lep dan še naprej!


Spoštovani,
ob močnejšem ugrizu se mi je pojavil čuden občutek na štirici zgoraj levo, na kateri imam že približno 25 let porcelansko prevleko, ki je bila vmes enkrat zamenjana (zatič in krona).
Sedaj sem od nesrečnega ugriza naprej čutim majav zob in neprijeten občutek. Zobozdravnik je opazil to majavost, rahlo ga je obrusil, ker se mu je zdel previsok. Prišlo je do rahlega izboljšanja glede majavosti, vendar ta še vedno vztraja. Močno me skrbi, ker mi je zobozdravnik kot možen razlog majanja omenil pok korenine, vendar na podlagi rentgenskega posnetka tega ni mogel potrditi. Najbolj me skrbi, kaj lahko pričakujem. Ne bi rada, da bi se stanje z neukrepanjem še poslabšalo, bojim se, da ne bi prišlo do kakšnega hujšega vnetja, propadanja kosti ali kaj vem kaj je vse možno..
Lepo prosim za odgovor, kaj storiti.
Hvala in lepo pozdravljeni.
PolonaSpoštovani!

Glede na napisano menim, da bi bila lahko vzrok za majavost prevleke poka korenine. Vertikalne poke so največkrat nerešljiv problem in zob ponavadi izgubimo. Na rtg posnetku je poko vsaj v začetni fazi težko ali nemogoče prikazati. Horizontalne poke v področju zobnega vratu je mogoče rešiti z izdelavo novega koreninskega zatiča in krone. Poke v predelu vrška korenine lahko rešimo z apikotomijo. Sredinski del korenine je ponavadi najbolj problematičen saj omenjeni dve rešitvi tu ne prideta v poštev. V kolikor se je poka resnično pojavila, se bo na tem mestu na dlesni pojavilo vnetje, mobilnost zoba se bo povečevala, pojavile se bodo tudi bolečine.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, Zanima me kaksna je cena mosticka? Lep danSpoštovani!

V kolikor razumem stanje bi potrebovali mostiček od štiri na šest, z zatičem na šestici. Cena posega:
-210 Eur (kovinsko keramična prevleka) X 3 = 630 Eur.

Lep dan še naprej!


SPOŠTOVANI ,     IMELA SEM DELNO PARODONTZO SEDAJ SEM TO POZDRAVILA IN IMAM ZAČASNO PREVLEKO . IMELA BI 12 ZOB IZ CIRKONIJA   ZGORAJ. ZANIMA ME CENA .   


   
               HVALA ZA ODGOVOR IN LEP POZDRAVSpoštovani!

Cena posega po katerem sprašujete:
-350 Eur (polnokeramična prevleka-cirkon) X 12 = 4200 Eur. Na količino vam nudimo popust 15 %, tako da bi bila cena 3570 Eur. V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja.

Lep dan še naprej!


Pozdravljeni,

manjka mi zgornja petica, šestica pa je že tako slaba, da v poštev pride le "štift". Kakšna bi bila cena nadomestnega zoba in v kolikšnem času je mogoče opraviti poseg?

HvalaSpoštovani!

Glede na napisano menim, da potrebujete zobni vsadek na mestu šestice. Cena posega:
-750 Eur (vsadek) 
-420 Eur (krona na vsadku)
V ceno so vključeni vsi materiali in postopki od začetka do končnega cilja, vključno z začasnim nadomestkom. Datum posega določimo po dogovoru. V kolikor se vam ne mudi vas lahko naročimo konec junija.

Lep dan še naprej!