Pozdravljeni, stara sem 31 let. Manjka mi zgornja petica, kar se vidi predvsem kadar se smejim in me to zelo moti. Zanima me, kakšne so možnosti korekcije in kaj svetujete vi, ter koliko to stane. VanjaKlasična rešitev problema bi bila nadomestitev manjkajočega zoba z fiksnoprotetično konstrukcijo ali mostičkom. Rešitev pride v poštev v primeru, če sta sosednja zoba, ki omejujeta vrzel že precej prizadeta: zobni kroni sta obsežno dograjeni z materiali za izdelavo plomb, že imata umetne zobne krone, sta mrtva ali pa jih je prizadel globok ali obsežen gnilobni proces. Če imata soseda naštete probleme, potem smatramo, da jih z preoblikovanjem za namestitev novih zobnih kron, ki bosta držali manjkajoči zob na mestu štirice, ne prizadenemo oziroma ne odstranjujemo zdrave trde zobne snovi. V naštetih primerih z namestitivijo dveh kron na nosilne zobe mostička celo rešimo problem,ki ga nosilci že imajo. V vseh drugih primerih, ko bi z brušenjm sosedov uničevali zdravo sklenino predlagamo vstavitev implantov oziroma zobnih vsadkov. V vašem primeru bi en vsadek držal samostojno krono, sosednjh zob pa se pri tem ploh ne dotikamo. Seveda morajo biti za operacijo izpolnjeni določeni pogoji. Dovolj kosti, zadostna gostota, odlična higiena, odsotnost okluzijskih motenj... Tudi določene bolezno lahko delno ovirajo postopek; sladkorna bolezen, bolezni strjevanja krvi, določene psihiatrične motnje, osteoporoza...Vsekakor so vsi našteti primeri le delne ovire, ki se jih z dodanimi postopki lahko izognemo in operacijo uspešno izvedemo. Veselimo se vašega obiska!


Ali so snovi, ki jih imamo v amalgamskih zobnih plombah zelo strupeneAmalgam je bil dolgo časa tema polemik v strokovnih zobozdravniških sredinah, ravno zaradi vprašanja kaj in koliko so snovi v njem zares škodljive. Škodljiva snov je živo srebro (Hg) oziroma njegovi hlapi, ki se sproščajo iz plombe. Bistveni del tega se sprosti ob izdelavi plombe ali kasneje ob demontaži, manjši delež pa ni omejen na ta dva momenta ampak je stalno prisoten. Zadeva se zdi resna, vendar pa je potrebno poudariti, da so količine izrdno majhne in so v primerjavi s količinami živega srebra, ki ga dobimo s hrano ali kako drugače iz okolja, skoraj zanemarljive. Zato bi težko rekli, da so amalgamske plombe zares škodljive, vprašanje je bolj kot ne načelno; ne moremo trditi, da so plombe popolnoma brez škodljivosti, vendar ob zdravem primisleku in podatkih ugotovimo, da v tem primeru sploh ne gre za zastrupljanje organizma. Večji problem je ekološko vprašanje, saj so do nedavnega velike količine odpadnega amalgama končale v odtokih, talnih porah ordinacij itd... Amalgam je še vedno dobro sredstvo izbire za plombe v transkaninem področju (od trojk nazaj) vsaj v primerjavi z belimi plombami. Je edino sredstvo, ki se pri strjevanju širi in s tem poskrbi za izredno dobro obrobno zaporo plombe. Poleg tega ima visoko lomno trdnost in majhno obrabo. Edini problem tako rekoč je estetski. Lep dan še naprej!


Spoštovani Imam več kot deset let staro protezo,rabil bi novo (zg kpl, sp delno dva svoja zoba).Zanima me kdaj bi lahko napravili novo in koliko bi to stalo.Zavarovanje imam urejeno. hvala za Vaš cenjeni odgovor.Spoštovani! Totalno protezo vam lahko naredimo relativno hitro, glede na to, da v zadnjem času ni bilo posegov, ki bi lahko povzročili spremembe podporne površine proteze (alveolarni grebeni , nebo). Za izdelavo potrebujemo štiri obiske, kar pomeni od deset do štirinajst dni. Naročimo vas lahko v roku enega tedna od vašega klica (5300660 ali 040294488). Cena proteze je odvina od njenega tipa. Klasična totalna proteza za zg. oskrbo stane 500 Eur. Spodaj bi bilo vredno razmisliti o izdelavi proteze z ulito bazo, ker imate še nekaj svojih zob (cena 710 Eur). O ostalih oblikah protez bi bilo brez ortopana in kliničnega pregleda težko razpravljati, zato vas prosimi, da se oglasite v ordinaciji. Veselimo se vašega obiska.


Zanima me koliko stane keramični inlej, če sem samoplačnik?Spoštovani! Keramični inley po E-max tehnologiji stane 250 Eur. Poznamo več različnih keramičnih inleyev , tako da so cene različne : od 190 do 320 Eur. Veselimo se vašega obiska.


Spoštovani, Zanima me, ali imate še proste kapacitete za sprejem novih pacientov (na koncesijo) in kakšna je čakalna doba za prvi pregled? Lep pozdrav, J. KajzerVsak pacient ima svobodno izbiro zobozdravnika. Vsak zobozdravnik v tej državi vas je po etično-moralni dolžnosti, pravilih zavarovalnice in kodeksu dolžan sprejeti. Čakalna doba pa je seveda odvisna od števila registriranih pacientov. Te dobe so objavljene za vsakega koncesionarja na spletni strani ZZZS. Tudi mi vas z veseljem sprejmemo. Pokličite za prvi pregled, je neobvezen in brezplečen. Po tem se boste sami odločili za registracijo, ki jo lahko naredimo v enem letu. Veselimo se vašega obiska!