imam težave z zobmi. Kako se prijavim na pregled. Lp, JanezSpoštovani Na pregled se lahko prijavite po telefonu: 04/5300660. Če se ne oglasimo takoj poiskusite večkrat. Veselimo se všega obiska


lep pozdrav zaradi zobnega aparata imam uničenih kar nekaj zob zgoraj.vsaj 4je so že dokaj načeti.zanima me koliko bi cenovno prišla sanacija in v kolikem času (obiskih) bi se dalo popraviti? hvala za odgovorPredvidevam, da imate začetne kariozne procese, ki so se pojavili kot posledica onemogočenega čiščenja okoli ploščic in žice, ki vam zobe premikajo. Največkrat je vzrok nezadovoljstvu le zabarvanje zob v istem področju. Če hočemo zobe strokovno konzervatino sanirati, potem je potrebno aparat sneti, same plombice pa so narejen relativno hitro. Cena posega : pomba od 40 do 70 EUR.


Stara sem 68 let.Danes so mi izdrli zadnji zob v spodni čeljusti,tako,da me čaka totalna proteza.Zobozdravnica predvideva,da bom imela težave zaradi nizkega grebena.Razmišljam o inplatantih na katera bi bila pripeta ptoteza.Zanima me poseg,pogoji za vstavitev inplatantov,čas zdravljenja in ne nazadnje seveda cena.Lep podzdrav in hvala za odgovor.Brezzoba spodnja čeljust je vedno problematična v smislu stabilnosti spodnje totalne proteze. Vsekakor priporočamo vsaditev titanovih vsdkov v vašo čeljust. Poseg je relativno enostaven in hiter 45min za dva vsadka. Sluznico prerežemo na vrhu grebena, zvrtamo ležišča za vsadke, vstavimi vijake, zašijemo rano. Po posegu hladimo in jemljemo atb. Po desetih dneh poberemo šive, staro protezo prilagodimo novemu stanju dlesni. To protezo nosite še štiri meseca, ko ponavadi naredimi novo in jo povečemo z vsadki, ki so po tem času že zraščeni s kostjo. Cena implanta je 900 Eur +proteza (500-700Eur) Poseg je popolnoma neboleč, vaša starost je več kot primerna. Hvala in lep dan!


Spoštovani! Trojko desno zgoraj imam temno, štirico imam na zatiču. Rada bi imela enako tudi trojko. Kakšne so možnosti, ali je možno na koncesijo? Kakšna je čakalna doba in kakšna je cena? Hvala za odgovor in lp, Marija AvsecČe ste registrirani v naši ordinaciji, je vsekakor možnost storitve zaračunati zavarovalnici. Vendar morate vedeti, da bo zavarovalnica krila klasično fasetirano prevleko, ki ne spada med estetske storitve. Če hočete prevleko, ki ustreza sodobnim standardom, potem se odločite vsaj za kovinsko keramično prevleko, ki je funkcionalna in estetska. (cena 210 Eur)ali polno keramično (cena 320 Eur). Če pokličete v ordinacijo, vam bodo asistentke z veseljem ponudile datum za poseg


Lep pozdrav.Mene pa zanima če zavarovalnica plača inekcijo ne glede če je to samo vrtanje in ne puljenje zob.Spredaj imam zelo uničene zobe tako,da imam sedaj samo provizoriš narejene zobe ki sem jih drago plačala potem pa pridejo štifti in prevleka.Ali se v vaši ordinaciji vse to zgoraj omenjeno tudi plača??K zobozdravniku hodim na koncesijo.Hvala za vaš odgovor.Zavarovalnica plača anestezijo, v vsakem primeru, kjer je to potrebno. Torej postopek ne sme bili boleč. Če ste pri zobozdravniku registrirani, potem zavarovalnica plača zatič (klasičen) in fasetirano prevleko (v primeru, da jih zobozdravnik sploh še dela). V naši ordinaciji bi bila cena za tako storitev: cirkon zatič 40 Eur, krona kovinsko keramiča 210 Eur,polno keramična krona Emax 320EUR, skupaj z provizorijem.