lep pozdrav,imam več vprašanj,rad bi si dal delat zobe imam spredaj zgoraj in spodaj čist zanič in še par zadnjih.Me pa zanima koliko časa bi trajalo kompletno zobovje uredit in kakšna bi bila približno cena in kako bi dolgo čakal na izdelavo,in če se da plačat na obroke.hvala za odgovore.Vaše vprašanje je premalo definirano, da bi lahko razpravljal o načinu terapije in ceni. Da bo odgovor lažji, mi pošljite (po E-pošti) ali prinesite ortopanski RTG posnetek. Z vašim obiskom, pa bi bil odgovor na dlani. Na izdelavo se ne čaka. Možno je plačilo na obroke


Štirica spodaj je bila zdravljena in zapolnjena. Korenine so malo ukrivljene, zato igle niso šle do konca in so bakterije očitno prodrle po zapolnitev, kar se je izkazalo kot boleče. Moj zobozdravnik mi je svetoval, da se zob izdre,jaz pa bi še vseeno poiskala drugo možnost - morda operacija (porezati korenine). To opravljate tudi vi? Na koncesijo? Vaše mnenje? Hvala za odgovor in lep pozdrav Mrak HelenaO načinu terapije zelo težko razpravljam brez ustreznega RTG posnetka. Če lezija v kosti ob koreninskem vršku ni prevelika, bi vsekakor poiskusil zob obdržati. Če koreninski kanal ni prehoden bi bilo vredno poiskusiti s ponovnim koreninskim zdravljenjem in seveda s termično polnitvijo do koder je kanal pehoden. Če RTG rezultati ne bi bili ugodni bi poiskusil še z operacijo vrška ali apikotomijo, ki pa brez ponovnega predhodega koreninskega zdravljenja ne bi bila tako uspešna. Uspešnost apikotomije s predhodno koreninsko obravnavo je skoraj 80%. Uporaba opreacijskih mikroskopov, apex lokatorjev in digitalnih rentgenskih aparatov pri koreninskem zdravljenju njegovo uspešnost močno dvignejo. Vse naštete storitve opravimo v naši ordinaciji. Imamo tudi koncesijo. Naročite se telefonsko ali preko E-pošte. Veselimo se vašega obiska. Zaupajte svojemu zobozdravniku. Lep dan še naprej!


Spoštovani, Zanima me, ali čiščenje zobnega kamna poškoduje zobno sklenino še posebej na sekalcih, ki so bolj tanki. Meni se zdi, da je čiščenje zob pregrob poseg z občutljivo zobno sklenino. Na Na spodnjih prednjih sekalcih se mi zdi, da so po čiščenju zobnega kamna nekoliko potemneli oziroma, da struktura zob ni več tako trdna kot prej. Zanima me na kakšen način bi z naravnimi sredstvi lahko vplival na preprečevanje (odstranjevanje) zobnega kamna. Omenil bi še, da ne pijem kave, nikoli nisem kadil in tudi ne pijem črnega čaja. Zanima me tudi vaše mnenje o zobni pasti Sarakan. Meni osebno se zdi zelo dobra, je naravna brez fluora in kemičnih dodatkov. Pa tudi angleški zobozdravniki jo priporočajo. Lep pozdrav!Pravilno ćiščenje kamna zdrave sklenine ne poškoduje. Po čiščenju kamna z zvočnim ali ultrazvočnim čistilcem je potrebno zobe še spolirati ali vsaj speskati, da je občutek prijeten in gladek. Dodatno spolirana sklenina je tudi manj dovzetna za ponovno nabiranje kamna. Sami več kot dobrega čiščenja ne morete nuditi zobem, v smislu nabiranja kamna, nič več. Ćiščenje z nitko in medzobno krtačko je zelo priporočljivo. Nabiranje kamna popolnoma ne boste nikoli ustavili, lahko pa ga omejite na omenjen način. Zobne paste Sarakan ne poznam. Lep dan še naprej.


Odkrušil se mi je zob - močno, tako da ga na eni strani ni več. Sprašujem koliko je čakalna doba za štift in prevleko za en zob, če je to na socialno. Kak material je to. Zob je štirica. Koliko je pribljižna cena. Kako pa je to če dam boljši material - doplačilo. Kakšen je rok in cena. Hvala! LP BojanZavarovalnica vam krije kovinski zatič in kovinsko fasetirano prevleko. Za registrirane paciente je čakalna doba odvisna od nujnosti rešitve broblema. Prevleka je tehnično zadovoljiva, razen debelega roba na strani fasete, ki stalno draži dlesen. Prevleka je neestetska. Materialov za izdelavo prevlek je mnogo. Naj se omejim na nabolj pogosto rešitev: kovinsko keramična prevleka z konfekcijskim titan koreninskim zatičem. (cena 230 Eur). Naročimo vas lahko preko telefona. Datum bobite v roku štirinajstih dni. Veselimo se vašega obiska


Spoštovani, manjkajočo šestico bi rad nadomestil z implantantom. Kakšni so možni zapleti? Imam tudi neenakomerno obarvane zobe ; (posledica jemanja antibiotikov v mladosti). Ali se da z beljenjem doseči naravno enakomerno naravno belo barvo zob ? Pa še; koliko bi me stalo vse skupaj? Zobovje imam redno vzdrževano. LP RobertZapletov pri implantologiji je zelo malo. Če so pogoji za implantacijo dobri (dobra higiena, nekadilec, zdrava oseba, brez zdravil, ugodna anatomija...) vam ni treba pričakovati nobenega. V primeru zg. šestice je treba opozoriti na bližino maxilarnega sinusa ali obnosne votline. Če je debelina kosti do stene sinusa premajhna vstavitev kombiniramo z internim ali eksternim dvigom sinusnega dna, kar lahko nekoliko podaljša poseg in nekoliko dvigne tveganja za zaplete (ruptura sinusne membrane, sinusitis), vendar je odstotek zelo nizek. V primeru sp. šestice imamo lahko podoben problem z zadostno debelino kosti do mandibularnega kanala po katerem poteka živec, ki inervira spodnje zobovje, kožo brade in sp. ustnico. Če debelina kosti do kanala ni zadostna vnašamo umetno kost kar zopet lahko nekoliko zakomplicira poseg. V primeru poškodbe živca (kar se seveda ne sme zgoditi) je motena čutnost kože na bradi in sp. ustnice. Zapleti so izredno redki. Cena implanta je 900 Eur. Z beljenjem se da zobe pobelit, vendar ne popolnoma enakomerno, ker različna zabarvanja (različna kristalna struktura sklenine) različno odreagirajo na beljenje. Za visoko estetiko bo potreben bolj radikalen pristop; izdelava estetskih lusk ali kron. Cena je odvisna od posega: beljenje 270 Eur, Luska 320 Eur, Krona od 210 d0 380 Eur. Prosim pokličite. Veselimo se vašega obiska.