Pozdravljeni! Mene zanima ce je puljenje zoba samoplačniško? Lep pozdravSpoštovani! V kolikor obiščete samoplačniško ordinacijo je ruvanje zoba samoplačniško dejanje. Pri zobozdravniku, kjer ste registrirani in kjer ste prišli na vrsto po določeni čakalni dobi, ruvanje ni samoplačniško, ampak ga krije zavarovalnica. Lep dan še naprej!


Lep pozdrav! Že nekaj časa razmišljam, da bi si pobelila zobe. Vendar tu nastane problem saj sem alergična na snov, ki se imenuje PARA-PHENYLENEDIAMINE. Ta snov se največkrat pojavlja v kozmetiki in v barvah za lase. Zanima me če bi bilo beljenje nevarno zame in če se ta snov uporablja pri beljenju? Najlepša hvala za odgovor!Spoštovani! Preparati, ki jih uporabljamo za beljenje ne vsebujejo imenovane snovi. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, zanima me koliko je za počakati za odstranitev modrostnega zoba (imam napotnico)? Hvala in lp MikaSpoštovani! Predvidevam, da imate napotnico za kirurško odstranitev modrostnika. Naša ordinacija nima koncesije za oralno kirurške storitve, zato jih opravljamo samoplačniško. Čakalna doba je okoli štirinajst dni. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni Sem stara 30 let in za seboj imam že tri porode , kar pomeni , da je terjalo marsikateri zobek tudi pri meni , ker se mi je v mladosti pripetila zelo neprijetna izkušnja pri zobozdravniku , se že vrsto let bojim prestopiti prag ordinacije. Na zgornji čeljusti mi manjkata 4-ka , 5-ka ,2-ka je skrušena , na spodnji čeljusti 3-ka desno. Po vsej verjetnosti bi potrbovala še kakšno plombo. Svojega zobozdravnika nimam ,saj je že več kot deset let od kar sem bila nazadnje pri njem. Zelo rada bi si popravila in uredila zobe , s tem pa vam tudi postavljam vprašanje , če je mogoče posege opravljati pod anastezijo in pa kako dolgo je približno treba čakati na implantate (vem da je to odvisno od materiala in količine) , ter vsaj približna cena posega. Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam , hkrati pa upam na lepši nasmeh. UrškaSpoštovani! Za poseg vsaditve implantov vas naročimo v relativno kratkem času povašem klicu (tri tedne). Cena vsadka je 900 Eur. Vsi posegi se delajo v lokalni anesteziji. Lep dan še naprej!


Spoštovani! Star sem 29 let in sem si pred 4 leti dal narediti 10 zobov iz porcelana. Od takrat naprej so se mi začele pojavljati težave. Vsaka 2 meseca sem zatekal in na srečo me je sprejel maksiofacialni kirurg, ki mi je naredil cca 8 apikotomij. Po opravljenih apikotomijah sem mislil, da bodo zadeve dalje OK, vendar niso. Še vedno se mi (običajno na jesen) pojavlja vnetje na enem zobu na levi strani. Kako naj ponavljanje teh zadev preprečim? Kaj se lahko zgodi v nadaljevanju? Upam, da zadeva ni prehuda. Hvala za Vaš odgovor.Spoštovani! Apikotomija ima le okoli 70 % zanesljivost. Uspešnost posega je odvisna od številnih anatomskih in histoloških dejavnikov. Po kliničnih izkušnjah v zadnjem času je apikotomija relativno zanesljiva le po predhodni reviziji že obstoječe polnitve kanala (predhodna ponovitev koreninskega zdravljenja). V vašem primeru bi torej predlagal revizijo polnitve in ponovitev apikotomije, v kolikor dolžina korenine in ostali anatomski dejavniki to še dopuščajo. Za zanesljivešjo prognozo bi si rad ogledal vaš ortopan. Veselimo se vašega obiska!