Spoštovani! Ker nisem prepričan, da ste prebrali tole sporočlo (Vaš komentar čaka na moderacijo?), bom poskusil še enkrat, v nadi, da bo tokrat med moje pomoči potrebne zmajane zobe le posijal žarek dentalnega upanja. V spodnji vrsti je precej zmajana, mislim da, enka desno. Maje se tud dvojka zraven. Trojka naprej je okej. Sledi zmajana štirica. Kočnika na konc sta trdno zasidrana. Če si zmasiram dlesen se izza dlesni obzobja problematičnih zob cedi nekaj belega. Najbrž gre za gnojni izcedek - posledico parodontalne bolezni. Pred približno pol leta so mi pri cenjeni zobozdravnici spucali kamen in me poslali na ortopan. Po čiščenju kamna je omenjena mislim da enka desno zgledala kot dobro ošpičena in zapičena sulica v dlesen. Cenjena zobozdravnica si je ogledala ortopan in me poslala dam, vse v redu, da naj po pol leta spet pridem spucat kamen, kljub temu, da sem jo seznanil z majavostjo zob in se je tudi sama z nekim instrumentomm, ki mu ne vem imena, v svojih dlaneh, prepričala o resničnosti mojih trditev, omenila pa je, to pa, globoke parodontalne žepke. Nastale luknje levo-desno od spodnjega dela enke očiščenega kamna je relativno kmalu zopet zapolnil zobni kamen, ki se je zdaj zopet nabral, predvsem na zadnjini zoba. Najbrže je temu krivo to, da je zob krivo vraščen med ostala dva že od svojega početka. Pri enki in dvojki je viden cca. polcentimetrski odmik dlesni dol, pri štirki pa je dekolte tim. zobnega vratu še za par mm globlji in se še kar poglablja!!!??? Do kam in do kod se še lahko poglobi? Ker je pol leta mimo in nima smisla hoditi tja, kjer ne znajo ali pa si ne vem zakaj ne upajo lotiti parodontalnih težav, me zanima, če se jih upate lotiti vi in jih rešiti pred izpadom oz. ekstrahiranjem, ker so drugače relativno v redu. Sem plačnik Samo, če se malo pošalim. Pa šalo na stran, zadeva je resna, jem s težavo, posledično hujšam, da o pronicanju gnojne tekočine skozi porozna obzobna tkiva, ki povzroča smrtonosna obolenja vitalnih notranjih organov niti ne izgubljam besed. Najlepša hvala za odgovor. p.s. Se opravičujem, da vas morim in nadlegujem, vendar se težave stopnjujejo. Ali naj si molk z vaše strani razlagam tako, da mi ne morete pomagati?Spoštovani! Glede na opisano sklepam, da gre za resen problem obzobnih tkiv, kar zahteva tudi resno in največkrat dolgotrajno terapijo, ki je brez doslednega upoštevanja navodil tudi neuspešna. Za odločitev kakšno terapijo bomo izbrali potrebujemo vsaj ortopanski RTG posnetek in seveda klinični pregled. Parodontalna terapija se začne s klasično higiensko fazo in poukom o ustni higieni, kar je bilo (sklepam) že narejeno. Sledijo luščenje in glajenje korenin, reženjske operacije, tkivno vodena regeneracija. Prosim, da se naročite na pregled, ko vam postrežemo s specifično informacijo o terapiji. Lep dan še naprej!


Prosim, povejte mi še,kaj to pomeni, da obstaja sum na apikalni proces 11. Hvala in lp.Spoštovani! Brez suma na apikalni proces apikotomija ali koreninsko zdravljenje sploh ne bi bila potrebna. Sam izraz pomeni da so bakterije povzročile vnetje pozobnice ob koreninskem vršku in tvorbo granulacijskega tkiva na tem mestu. Lep dan še naprej!


Nad zobom spredaj zgoraj, se mi je naredila gnojna bulica, zaradi katere mi je zobozdravnica priporočala apikotomijo zoba 21. Ker sem se zelo bala posega, sem jo prosila za antibilotike, po katerih sem bila prepričana, da bo bulica izginila. Ustregla mi je,in res, bulica je izginila. Po 2. mesecih sem šla ponovno na pregled, vendar je na tem mestu opazila rdečino in rekla, da se gnoj izceja, vendar me vseeno napotila v bolnišnico na apikotomijo zoba. Šla sem, po pregledu me je zobna kirurginja naročila za junij 2010, češ, da to ni tako nujno. Zdaj me zanima in lepo prosim pojasnilo, ali je to sploh nujno, ali drži, da je nujno, pa ne tako zelo, ali se lahko samo pozdravi, ali pa naj grem raje privatno in to najhitreje rešim.Če bi se lahko to vnetje razširilo še na sosednje zobe, bi se kar razkorajžila in šla privatno.Za odgovor se vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljamSpoštovani! Vsekakor morate zaupati mnenju kirurga. Seveda je pri odločitvi o terminu posega odločilen tudi faktor možnosti plačanega posega s strani zavarovalnice. Če je apikotomijo potrebno narediti, potem jo je po zdravniški logiki tudi potrebno narediti čim prej, največkat pa ni nevarnosti, da bi se bolezenski proces razširil na druge zobe. Za dodatne informacije bi potrebovali RTG posnetek. Lep dan še naprej.


pozdravljeni. najprej naj povem da se bojim zobozdravnika kot hudič križa, pri 26-ih letih imam v ustih katastrofo,saj zaradi strahu nisem upal stopiti pred zobozdravnika kar nekaj let, zdaj pa enastavno moram. zanima me sledeče: -če še sprejemate paciente in kakšna je čakalna doba? -kaj krije zavarovalnica in kje sem samoplačnik?Spoštovani! Paciente sprejemamo, če je to njihova želja in potreba. To nam veleva doktrina in zavarovalnica. Na prvi pregled vas naročimo v roku enega meseca. Prosim, če se naročite po telefonu. Na nespecifično vprašanje kaj krije zavarovalnica, glede na to da ne vemo kakšno problematiko rešujemo, vam za enkrat ne morem odgovoriti. Po pregledu vam bom sposoben narediti tudi to. Lep dan še naprej.


Pozdravljeni dr Rotar Imam eno vprašanje. Pravzaprav bi rada drugo mnenje. Dne 11. 9. 2009 sem dobila zgoraj nove zobe oziroma mostičke. Iz računa je razvidno, da je bilo opravljeno naslednje: fasetirane prevleke, vmesni fasetirani člen, midor itd. Problem je naslednji. Kot prvo zadeva je zelo neestetska, vse je v barvi zlata oziroma medenine, druga stvar pa, ki je tudi najbolj moteča so bolečine. Saj imam občutek, da mi bo razneslo vso čeljust. Prav tako me obupno boli glava pa še vrtoglavice imam. Bila sem že večkrat pri svoji zobozdravnici, pa ne more nič ugotoviti. Jaz pa enostavno ne morem vsak dan po 2-3 x na dan jemati tablete naklofen. Prosim še za vaše mnenje kaj bi lahko bilo narobe. Skrbi me tudi zato, ker 20.10. odhajam v tujino za pol leta. Lep večer še naprej Marija iz Idrije.Spoštovani! Fasetirane prevleke ne spadajo med neestetske prevleke, čeprav naj vsaj v vidnem področju kovine ne bi bilo videti. Za tip prevlek naj bi se odločili pred njihovo izdelavo. Če želite estetski nadomestek svetujem kovinsko keramične ali polnokeramične prevleke. Bolečine so najbrž posledica vnetij zobnih sredic po brušenju. Za način terapije bi se lahko odločil po kliničnem pregledu in RTG posnetku. Najbrž bo potrebno koreninsko zdravljenje, ki naj bi ga izvedli čim hitreje. Prosim, da se naročite na pregled na tel.: 04/5300660 ali 040294488. Lep dan še naprej!