Stara sem 21 let. Danes, t.j.22.9.2009 ob 16.00 so mi pulili modrostni zob v Ljubljani. Zdajle ležim doma 80 km od Ljubljane (21km od Kočevja)in imam krvavitev. Pred tem sem si dajala obladke (led zavit v krpo) in tudi s posebno ščetko sem si umila zobe. Je umivanje zob povzročilo krvavitev? Kaj lahko naredim? LP, TjašaSpoštovani! Iz vašega navajanja težko razberem koliko časa po posegu še vedno krvavite in kako obilna je krvavitev. Nekaj ur po posegu je manjša krvavitev še vedno lahko prisotna. Vzroki za podaljšan čas krvavitve so različni: obsežna rana, vneto področje, jemanje določenih zdravil (spirin, marivarin...), sistemske motnje v strjevanju krvi. V vsakem primeru se vrnite k zobozdravniku ali zdravniku, da bo rano dodatno zašil in v rano vstavil sredstva za stabilnost strdkov. V redkih primerih lahko injeciramo sistemske faktorje za strjevanje krvi (decinon). Sami lahko zaustavljate krvavitev s hlajenjem področja (led, sladoled, hladna pijača) in s kompresijo rane (ugriznete v sterilen ali vsaj čist tampon). Površine rane se ne dotikajte, čistite okolico rane. Lep dan še naprej!


Spoštovani, Stara sem 28 let in imam mlečno petico levo spodaj. Zametka stalnega zoba ni. V mlečnem zobu je amalganska plomba. Pred nekaj tedni me je začel zob boleti na ugriz (sam od sebe ne boli). Boli me prav tako korenina zoba, če se dotaknem s prstom. Obiskala sem zobozdravnika, ki je zob slikal. Pravi, da ni videt nič hujšega, zato je plombo nekoliko zbrusil, ker naj bi bil zob mogoče preobremenjen (ne vem točno kaj to pomeni). Rekel je, da če se zadeva ne bo popravila, mi priporoča, da dam ta zob ven, ker se ga zdravit ne da. Zanima me Vaše mnenje? Ali obstaja še kakšna rečitev, da bi se ta zob nekako pozdravil? Prosim za nasvet kako naprej. Že vnaprej hvala za Vaš odgovor.Spoštovani! Koreninsko zdravljenje vsakega zoba je odvisno od anatomskih in bolezenskih dejavnikov. V kolikor ima mlečen zob lepo dorasle in neresorbirane korenine, če so koreninski kanali prehodni, če je trdnost zoba zadostna, če je krona relativno intaktna,... potem bi se dalo zob še vedno koreninsko zdraviti. Za odločitev bi s moral ogledati RTG posnetek, sicer pa menim ,da morate zaupati odločitvi svojega zobozdravnika. Lep dan še naprej!


Lep pozdrav, pred približno 4 meseci sem si dal narediti 4 implantate. Poseg je potekal brezhibno in zdaj je vse pripravljeno za nadgradnjo, za samo protetiko. Zanima me, kolikšna je vaša cena na zob? Mišljna je samo protetika (brez implantatov). Hvala. Lepo pozdravljeni.Spoštovani! Lahko vam podamo cene za nadgradnjo tipa Bredent: -krona na implantu skupaj z abutmentom: 420 Eur. Če gre za implante drugega tipa se cena spremeni gledena ceno kupljenega abutmenta (ankyloss, astra, ...) Lep dan še naprej!


Pa še nekaj: kako nujno je izdiranje pri granolomu, če ni nikakršnih težav?Spoštovani! Za odločitev o koreninskem zdravljenju ali ruvanju zoba bi si moral nujno ogledati RTG posnetek. Zaupajte odločitvi lečečega zobozdravnika. Lep dan še naprej!


Lepo pozdravljeni! Zaradi granoloma bom ostala brez šestice in sedmice spodaj. Zanima me, če bi se dalo namesto njiju vsaditi implatanta, saj sem slišala, da tam poteka nekakšen živec in je poseg menda tvegan. Hvala za odgovor!Spoštovani! Vsaditev implanta na mesto spodnjih molarjev spada med najbolj pogoste indikacije za poseg. Bližina mandibularnega živca lahko ovira ali oteži postopek vsaditve, vendar ga le redko prepreči.V večini primerov se da vsadek namestiti brez večjih problemov. Lep dan še naprej!