Pozdravljeni, Zobozdravnik mi je dalj časa zdravil zob, šestico levo zgoraj. Vsakič me je pri čiščenju enega kanala bolelo, zato je postopek, da mi je dal v zobne kanale zdravilo, večkrat ponovil. Junija mi je opravil polnitev zoba. Nekje 14 dni po polnitvi in začasnemu zaprtju zoba so se pojavile bolečine v dlesni nad zobom. Ponovno sem obiskala zobozdravnika (dežurnega), ki mi je predpisal Efloran. Po jemanju antibiotika je bilo 2 meseca z zobom vse dokaj v redu. Sedaj pa se je ponovno pojavila že skoraj neznosna bolečina - ponovno nad zdravljenim zobom, v dlesni, prav tako pa je zob občutljiv na dotik. Kakšno je vaše mnenje? Bo prišlo do izgube zoba?Spoštovani! Problemi, ki ste jih opisali so relativno pogosti v vsaksanji praksi. Vzroki za opisano problematiko so lahko različni. Domnevam, da je polnitev glede na RTG kontrolo brez posebnosti, tako bi statistično najlaže sklepal na prisotnost dodatnega kanala v MB korenini, kar se je statistično pokazalo kar v 30 % za razlog problemov, ki jih opisujete. V tem primeru priporočam obravnavo s povečevali ali celo operacijskim mikroskopom, kar se je v praksi pokazalo kot zelo uspešno pri iskanju četrtega kanala. Med ostalimi možnostmi bi bilo statistično vredno omeneti še porozno polnitev, prisotnost periapikalnih ramifikacij ali anatomske posebnosti kanalov, ki bi onemogačale ustrezno polnitev kanalov. Tudi sami se v praksi mnogokrat srečamo s primeri, ki jih ne moremo postaviti v nobenega od naštetih ali nenaštetih predalov. Če želite natančnejši odgovor moramo narediti RTG in klinično kontrolo. Lep dan še naprej!


Pozdravljeni, mene pa zanima če še sprejemate nove pacijente ( s koncesijo) namreč imam problem z modrostnimi zobmi, ki mi rastejo v sedmico. Hvala, za odgovor, Lp katjaSpoštovani! Sprejemamo nove paciente! Veselimo se vašega obiska!


Kako čistiti keramični mostiček spodaj. Hvala za odgovor. .Spoštovani! Mostiček čistite klasično z zobno krtačko (smer potega z rdečega na belo). Kontaktna področja s sosednimi zobmi očistite z medzobno krtačko ali zobno nitko (odvisno od razpoložljivega prostora, ki vam pogojuje vstop v medzobni proator). Prostor pod mostičkom očistite z medzobno krtačko ali posebno zobno nitko, ki jo zaradi tršega delovnega konca lahko uvedete pod mostiček. Veseli me, da ste se poglobili v higieno protetičnega nadomestka, kar je osnova za njegovo dolgo preživetje. Lep dan še naprej!


Spoštovani, ker nimam želje po protezi mi je moja zobozdravnica svetovala zobne vsadke.Predhodno mi mora na spodnji čeljusti očistiti še zobni kamen nato me bo napotilak paradentologu v Ljubljano- glede na oceno paradentologa naj bi se odločala za protezo oziroma implant. Približno v roku 2 mesecev bo realizirano. Sprašujem vas glede plačila vsadkov - ceno sem videla v enem izmed odgovorov - oziroma ali obstaja možnost obročnega odplačevanja s kartico. V pričakovanju odgovora se vam lepo zahvaljujem.Spoštovani! Vsadki se ponavadi plačajo na fazi pobiranja šivov. Vsak vsadek ima pet letno garancijo na izpad razen, če se zaradi relativnih kontraindikacij (kajenje ...) ne dogovorimo draugače. Obstaja možnost obročnega odplačevanja s kartico, na transakcijski račun ali v gotovini. V primeru večjega števila vsadkov se lahko dogovorimo za popust. Pred posegom dobite natančno ponudbo od katere ne smemo odstopati zaradi nepredvidenih situacij. Lep dan še naprej!


lep pozdrav.star sem 26 let in pri zobarju nisem bil že 10 let.problemov glede strahu od bolečine nimam ampak imam druge probleme in sicer občutim čezmerno potenje, tremens, bruhanje je prisotno.prejšnji teden sem bil v dežurni in nikakor mi niso mogli pomagati saj se nisem mogel nikakor umiriti.zato so mi svetovali da obiščem zobozdravnika ki bi mi uredil zobe pod narkozo.potreboval bi 2 plombi in verjetno bi en zob moral izpuliti.kakšne so možnosti da me uspavate in mi to uredite.sem iz kranja in rade volje se oglasim pri vas če je tak poseg možen.zanima me pa tudi okvirna cena.če tega prakticirate ali mi priporočate kakšnega od vaših kolegov iz okolice gorenjske.vnaprej se vam lepo zahvaljujem za odgovor. LP DejanSpoštovani! Očitno trpite zaradi ekstremne anksioznosti ali strahu pred zobozdravnikom. Znaki, ki jih opisujete so posledica negativnih čustev pred ali med posegi. Obstaja možnost terapije zob pod vplivo splošne omame, vendar so posegi v takem stanju izrecno radikalni (posegi, ki so zaključeni v eni fazi in ne zahtevajo ponovitev ali nadaljevanja v drugi fazi): ruvanje zob, plomba. Zdravljenje zob in protetična rehabilitacija v tem primeru nista izvedljiva. Na vsak način bi pred terapijo v splošmni omami poiskusili s terapijo pod vplivom sedativov in pomirjeval, saj smo do sedaj še vedno uspeli izpeljati zdravljenje na tak način. Lep dan še naprej!